Παναθηναϊκός Aktor: Κόντρα σε όλα και όμως δεν το έβαλε κάτω!

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να νικήσουν κόντρα στην φιλοσοφία του Εργκίν Αταμάν λόγω των απουσιών των βασικών πόιντ γκαρντ, ήρθε και το απρόοπτο με τον Ναν και όμως δεν μάσησαν μέχρι να τους «λυγίσει» η κούραση. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο Εργκίν Αταμάν είπε την μεγάλη αλήθεια. Την ωμή αλήθεια. «Νομίζω πως δεν αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και αυτό διότι είναι πολύ δύσκολο να παίξουμε το δικό μου μπάσκετ χωρίς πόιντ γκαρντ». Ετσι είναι τα πράγματα. Όπως τα είπε ο Τούρκος κόουτς, ο αναμορφωτής του Παναθηναϊκού. Κόντρα στην πλήρη Μακάμπι αγωνίστηκε χωρίς τον Σλούκα και τον Βιλντόσα και έτσι ο Γκραντ αναγκάστηκε να κάνει εκ νέου υπερωρίες. Κόντρα σε ένα σύνολο που αρέσκεται στο γρήγορο τέμπο και στο άναρχο παιχνίδι, πιστέψετε με αν οι «πράσινοι» είχαν τους βασικούς τους πόιντ γκαρντ, θα είχαν προφανώς και περισσότερες πιθανότητες για να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος.

Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε ότι έχασε και τον Ναν στο 25’ μετά από ενοχλήσεις που είχε στον αγκώνα (πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους με αυτό το καλεντάρι ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και FIBA γιατί οι παίκτες δεν είναι… ρομπότ). Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο βασικός πόλος στην επίθεση της ομάδας. Να προσθέσω και άλλα; Ο Γκριγκόνις ήταν σε κακή βραδιά, ο Ερνανγκόμεθ ήταν ξανά «σκιά» του εαυτού του στην επίθεση ενώ ο Λεσόρ έχει τραβήξει μπόλικο κουπί και κάποια στιγμή θα «λύγιζε». Ακόμα και έτσι οι «πράσινοι» βρήκαν τις ψυχικές δυνάμεις να το παλέψουν. Να βρουν στρατιώτες από το βάθος του πάγκου.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ο οποίος αποτελεί στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας, το δεξί (αμυντικό) χέρι του Γκραντ τα πήγε περίφημα, έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και βγήκε μπροστά στην επίθεση. Το έχω αναφέρει και άλλες φορές. Ο Ελληνας φόργουορντ είναι «αναγεννημένος», ξέρει καλά φέτος τον ρόλο του στην ομάδα και το απέδειξε και μέσα από την επίθεση που δεν είναι και το νούμερο ένα στοιχείο του. Ταυτόχρονα ο Αντετοκούνμπο απέδειξε ξανά πως φέτος είναι δικαίως ένας από τους game changer της ομάδας. Εν ολίγοις, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, έβγαλε πάθος και για 35’ ήταν στο… κόλπο με ένα μπάσκετ που δεν ήταν το μπάσκετ Αταμάν ακριβώς επειδή έλειπαν οι βασικοί του πόιντ γκαρντ.

Ο Ελληνας φόργουορντ είναι «αναγεννημένος», ξέρει καλά φέτος τον ρόλο του στην ομάδα και το απέδειξε και μέσα από την επίθεση που δεν είναι και το νούμερο ένα στοιχείο του. Ταυτόχρονα ο Αντετοκούνμπο απέδειξε ξανά πως φέτος είναι δικαίως ένας από τους game changer της ομάδας.

Στην τελική δεν έγινε και κάτι. Ναι κάθε ήττα «πονάει», κάθε ήττα μετράει στο ταμείο που θα γίνει μετά, αλλά ο Παναθηναϊκός Aktor είναι στον σωστό δρόμο, το ξέρει καλά και μόλις επιστρέψουν και οι απόντες θα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Με περισσότερες λύσεις και φυσικά «φρεσκάδα». Διότι όπως ανέφερα και παραπάνω οι παίκτες δεν είναι ρομπότ (αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News