Παναθηναϊκός Aktor: Από ΟΑΚΑ προς Βερολίνο, είναι μια «πράσινη» άμυνα… δρόμος!

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» έχουν μετατρέψει το σπίτι τους σε ένα απροσπέλαστο… φρούριο, βγάζουν σκληράδα και αναγκάζουν τους αντιπάλους τους να αποχωρούν με σκυμμένα κεφάλια. Η σωστή συνταγή είναι μία και αυτή μπορεί να οδηγήσει στον μεγάλο στόχο. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Να περάσει ο… επόμενος! Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει μπει στον σωστό δρόμο, στον δρόμο της χημείας και των ρόλων των παικτών του, έχει μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε ένα απόρθητο φρούριο. Οι «πράσινοι» μετρούν 5 σερί εντός έδρας νίκες και αυτό σημαίνει πολλά και θα σημαίνει πολλά στην τελική σούμα. Όταν θα γίνει το ταμείο. Ο Εργκίν Αταμάν είπε κάτι πολύ σημαντικό στο φινάλε του ματς με την Αρμάνι. «Xάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά η τεράστια διαφορά δείχνει ότι είμαστε ανίκητοι ειδικά στην έδρα μας. Δείξαμε χαρακτήρα Το να είσαι στην 4άδα στην Euroleague είναι κάτι τρομερό».

Αυτή είναι η αλήθεια. Οι «πράσινοι» είναι άλλοι… άνθρωποι στο ΟΑΚΑ. Διότι για να μπορέσουν να έχουν τις φιλοδοξίες για να πάνε στο Βερολίνο θα πρέπει να έχουν ως πρώτο «όπλο» την βάση τους. Το σπίτι τους και αυτό κάνουν. Πώς το κάνουν; Με «όπλο» την τρομερή τους άμυνα. Ναι αυτή η σκληράδα, αυτή η ενεργεία που βγάζουν, αυτή η αυταπάρνηση, η ομαδική δουλειά, ο μπασκετικός… τσαμπουκάς είναι στοιχεία που «ανεβάζουν» τους παίκτες με πλούσιο επιθετικό ταλέντο και βάζουν στην εξίσωση και τον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας μαζί με Φενέρ και Βίρτους και δεν έχει καμία όρεξη να φύγει από εκεί. Θέλει να διατηρηθεί, αρκεί να έχει και την ίδια αμυντική προσήλωση και εκτός έδρας.

Κόντρα στην Αρμάνι παίκτες όπως ο απίστευτος Τζέριαν Γκραντ (ο Σιλντς αποτέλεσε το νέο του… θύμα μετά τους Λάρκιν και Τζέιμς), ο «ανεβασμένος» Καλαϊτζάκης, ο Αντετοκούνμπο που αλλάζει τον ρυθμό και τα άλλα παιδιά, έδωσαν το κάτι παραπάνω στην άμυνα. Κατέθεσαν την ψυχή τους γιατί ήξεραν καλά πως έχουν το αστείρευτο ταλέντο στην επίθεση ώστε να απλοποιήσουν την κατάσταση. Θέλετε και νούμερα; Οι «πράσινοι» πήραν 19 πόντους από λάθη των αντιπάλων τους, 14 πόντους από τρανζίσιον καταστάσεις και φυσικά με μονάδες όπως ο Λεσόρ και ο Ερνανγκόμεθ σημείωσαν 12 πόντους μέσα από δεύτερες κατοχές. Η Αρμάνι «εξαφανίστηκε», όπως το ίδιο συνέβη με την Μονακό, με την Εφές, με την Παρτιζάν και με τον Ερυθρό Αστέρα. Να το κάνω πιο… λιανά; Σε αυτές τις 5 σερί εντός έδρας νίκες οι «πράσινοι» δέχονται 67,4 πόντους κατά μέσο όρο. «Μαγικός» αριθμός που μπορεί να σε οδηγήσει μέσω του… κάστρου σου στο Βερολίνο. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά η ομάδα είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Σε αυτές τις 5 σερί εντός έδρας νίκες οι «πράσινοι» δέχονται 67,4 πόντους κατά μέσο όρο. «Μαγικός» αριθμός που μπορεί να σε οδηγήσει μέσω του… κάστρου σου στο Βερολίνο. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά η ομάδα είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News