Παναθηναϊκός Aktor: Ηττα που «πόνεσε», ήττα που πρέπει να πεισμώσει!

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» τα έκαναν όλα λάθος, έχασαν μια σημαντική ευκαιρία για να εδραιωθούν στην πρώτη τριάδα, αλλά για να έχουν ελπίδες οφείλουν να έχουν την ίδια ένταση είτε παίζουν στο ΟΑΚΑ είτε παίζουν εκτός. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Οταν πατάς το πόδι σου στην «Ζαλγκίριο Αρένα» με στόχο να αποδράσεις και να εδραιωθείς για τα καλά στην 3η θέση και κυρίως να κάνεις ένα σημαντικό βήμα για να κατακτήσεις το αβαντάζ της έδρας, δεν κάνεις μόλις 6 (!) ομαδικά φάουλ στο πρώτο ημίχρονο. Διότι αυτό σημαίνει πως δεν έχεις μπει σωστά στο παρκέ. Δεν έχεις την σωστή πνευματική κατεύθυνση για να πάρεις τον… αέρα μιας ομάδας που παίζει στα όρια του αντιαθλητικού φάουλ και σου βγάζει το λάδι. Ο Παναθηναϊκός Aktor δεν μάτσαρε την ενέργεια των αντιπάλων του. Κάτι που δεν έκανε ούτε με την Μακάμπι εκτός έδρας.

Οι «πράσινοι» προσέφεραν απλόχερα 19 πόντους από δικά τους λάθη. Λάθη που προήλθαν από την έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση. Λάθη που προήλθαν από το γεγονός ότι δεν είχαν πολλά στηρίγματα. Για παράδειγμα δεν πήραν τίποτα από τους δύο πάουερ φόργουορντ. Μήτογλου και Ερνανγκόμεθ ήταν σε κακή βραδιά. Επίσης, ο Λεσόρ έμοιαζε μόνος του και όταν η Ζαλγκίρις αποφάσισε να παίξει χωρίς σέντερ ή αλλιώς με δύο 4άρια, τον «εγκλώβισε» με τον Σμιτς να κάνει «ζημιά» και να παίζει άμυνα από μπροστά. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε εναλλακτικές στην επίθεση όταν δεν γυρνούσε καλά η μπάλα ή όταν τα deflections των Λιθουανών δεν τον άφηναν να περάσει τη μπάλα στο ποστ.

Οι «πράσινοι» προσέφεραν απλόχερα 19 πόντους από δικά τους λάθη. Λάθη που προήλθαν από την έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση. Λάθη που προήλθαν από το γεγονός ότι δεν είχαν πολλά στηρίγματα.

Αν εξαιρέσω τον Κέντρικ Ναν που έμοιαζε μόνος στην επίθεση και έβαλε «μεγάλα» σουτ λόγω της αστείρευτης ποιότητάς του, οι «πράσινοι» δεν είχαν πολλές άλλες επιλογές. Ο Γκριγκόνις βοήθησε στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Λεσόρ είχε «εκλάμψεις» κυρίως με προσωπικές φάσεις επειδή ακριβώς δεν τροφοδοτήθηκε σωστά από τους συμπαίκτες του. Προφανώς και οι «πράσινοι» δεν πήραν κάτι από τους πόιντ γκαρντ. Μετά από πολύ καιρό ο Τζέριαν Γκραντ έκανε ένα μέτριο παιχνίδι. Το δικαιούται. Ο Λούκα Βιλντόσα νιώθει ακόμα να φοβάται (κάτι φυσιολογικό) όσον αφορά τις αποφάσεις του στην επίθεση. Θα βρει φυσικά τον καλό του εαυτό μετά τον τραυματισμό που είχε.

Ο Εργκίν Αταμάν είπε κάτι πολύ σημαντικό. «Με τέτοια άμυνα δεν μπορείς να κερδίζεις εκτός έδρας». Αυτή είναι η αλήθεια. Διότι οι «πράσινοι» δεν πήραν τίποτα στην επίθεση από την άμυνά τους. Κάτι που το καταφέρνουν αρκετά στο ΟΑΚΑ. Όμως για να μπορέσουν να έχουν ελπίδες για να κατακτήσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα, οφείλουν να βγάζουν την ίδια ένταση είτε εντός είτε εκτός ΟΑΚΑ. Διότι η Ευρωλίγκα έχει μπει στην τελική της ευθεία. Η ήττα από την Ζαλγκίρις «πόνεσε», αυτή είναι μια αλήθεια, αλλά θα πρέπει και να πεισμώσει την ομάδα. Η επιστροφή του Σλούκα (θα παίξει με τον Αρη και φυσικά με την Φενέρ) θα δώσει τις λύσεις που λείπουν, αλλά οι «πράσινοι» έχουν δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και πρέπει το πάθημα του Κάουνας να τους γίνει μάθημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News