Ολυμπιακός: Όταν… δαγκώνει, δεν έχει να φοβάται τίποτα!

EUROKINISSI

Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με πιο έξυπνο τρόπο στον… τσαμπουκά των Ισπανών, δεν «χάλασε» ποτέ το μυαλό τους από τα όσα επιχειρήσαν οι αντίπαλοί τους και με μπροστάρη τον Τόμας Γουόκαπ και τα παλικάρια του, πήραν μια νίκη που ίσως αποδειχθεί «χρυσάφι» για τη συνέχεια. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

«Ηταν πάρα πολύ συμπαγής η άμυνά μας και αυτό ήταν το κλειδί». Μέσα σε λίγες λέξεις, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο… ζουμί της ιστορίας στην Βαλένθια. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν προετοιμασμένοι για ένα μπασκετικό «ξύλο», για άμυνες στα όρια του φάουλ, για ματς με πολλές διακοπές. Δεν είναι και η πρώτη φορά που η ομάδα του Αλεξ Μουμπρού προσπαθεί να «χαλάσει» το μυαλό των αντιπάλων της. Και με τον Παναθηναϊκό Aktor το ίδιο είχε επιχειρήσει, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Αυτό που κρατάω λοιπόν είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήξεραν καλά τι τους περίμενε και δεν «χάλασε» το μυαλό τους. Μόνο μερικά μικρά «νεκρά» διαστήματα. Θεωρώ πως αυτή η νίκη είναι… εξάδας, αλλά υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος.

Αυτό που κρατάω λοιπόν είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήξεραν καλά τι τους περίμενε και δεν «χάλασε» το μυαλό τους.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να διατηρήσουν κάτι στο μυαλό τους από αυτό το ματς είναι η σπουδαία άμυνα (σε θέμα διάρκειας αναφέρομαι) στην 3η περίοδο. Η σκληράδα που έβγαλαν, το καθαρό μυαλό είτε σε γρήγορο τέμπο είτε σε σετ παιχνίδι ήταν στοιχεία που τους έδωσαν το κάτι παραπάνω ακόμα και αν η επίθεση δεν λειτουργούσε. Όταν λειτούργησε, εμφανίστηκε είτε ο Κάναν που έβαλε «μεγάλα» σουτ είτε ο Πίτερς ενώ ο Ράιτ απέδειξε ξανά πως έχει μάθει καλά τον ρόλο του και έχει ανταποκριθεί γρήγορα σε αυτό το επίπεδο. Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ξανά το «κλειδί» (κατά τη γνώμη μου). «Εσβησε» τον Τζόουνς και γενικότερα οι αποφάσεις του ήταν σημαντικές ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να είναι συνεπείς στις αρχές τους, παρά τις… απαντήσεις που έψαχναν οι Ισπανοί.

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ξανά το «κλειδί» (κατά τη γνώμη μου). «Εσβησε» τον Τζόουνς και γενικότερα οι αποφάσεις του ήταν σημαντικές ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να είναι συνεπείς στις αρχές τους, παρά τις… απαντήσεις που έψαχναν οι Ισπανοί.

Το ταμείο θα γίνει στο φινάλε. Αυτό είναι μια αλήθεια, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, ήταν καλοδεχούμενο το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» κάλυψαν και το -7 του πρώτου αγώνα. Το αναφέρω γιατί οι αποστάσεις μεταξύ πολλών ομάδων είναι μικρές μεταξύ τους και θεωρώ πως στο τέλος θα υπάρξουν ισοβαθμίες. Προκρίσεις που θα κριθούν στο νήμα ή σε διαφορά πόντων. Το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός πάει στην διακοπή με θετικό πρόσημο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News