Παναθηναϊκός Aktor: Κόουτς, όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχαστεί, αλλά να προβληματίσει!

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» απέτυχαν να επιστρέψουν στους τίτλους γιατί πολύ απλά δεν εμφανίστηκαν σε mood… τελικού. Ούτε αγωνιστικά ούτε πνευματικά. Με μπροστάρη τον Εργκίν Αταμάν καλούνται και είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν κάθε δευτερόλεπτο του ντέρμπι στο μυαλό τους ώστε την επόμενη φορά να είναι συνεπείς. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Το καμπανάκι είχε χτυπήσει κόντρα στην ΑΕΚ. Κόντρα στον Ολυμπιακό, απλά χτύπησε πιο δυνατά και ο Παναθηναϊκός Aktor πήρε αυτό που του άξιζε, βάσει της εικόνας του στο παρκέ. Το τίποτα. Διότι τίποτα δεν έκανε για να αλλάξει την ιστορία και φυσικά φάνηκε πνευματικά απροετοίμαστος για να μπορέσει να επιστρέψει στους τίτλους και δη κόντρα στον Ολυμπιακό. Πάμε και στο… ψητό.

Εχω αναφέρει και άλλες φορές πως ο κόουτς Εργκίν Αταμάν αποτελεί έμπνευση με την δουλειά του, με τις δηλώσεις του. Είναι ξεκάθαρα ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης και αυτό δεν αλλάζει διότι άλλαξε την ιστορία του μπάσκετ τα τελευταία χρόνια με την «αυτοκρατορία» της Εφές. Ομως, να μου επιτρέψει να καταθέσω μια μικρή ένσταση. Ο Τούρκος κόουτς είπε μετά το τέλος του ματς το εξής. «Εχω πει εξ αρχής ότι αύριο δε θυμάται κανείς ποιος έχασε και ποιος κέρδισε». Προφανώς γιατί η (μπασκετική) ζωή συνεχίζεται και οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους δύο μεγάλους στόχους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επιτρέπεται τέτοιο χάλι στο παρκέ. Συγνώμη κόουτς, αλλά για την ομάδα όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχαστεί, αλλά θα πρέπει να προβληματίσει, να πεισμώσει για να μπορέσει να επιστρέψει πιο δυνατή. Το ξέρει και ο ίδιος, άλλωστε ανέφερε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Ο Τούρκος κόουτς είπε μετά το τέλος του ματς το εξής. «Εχω πει εξ αρχής ότι αύριο δε θυμάται κανείς ποιος έχασε και ποιος κέρδισε». Προφανώς γιατί η (μπασκετική) ζωή συνεχίζεται και οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους δύο μεγάλους στόχους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επιτρέπεται τέτοιο χάλι στο παρκέ.

Προφανώς και δεν χάθηκε η χρονιά για το γεγονός πως χάθηκε το κύπελλο. Προφανώς θα χαθεί, αν οι «πράσινοι» δεν δουν τα λάθη τους, δεν «τσεκάρουν» τι πρέπει να διορθωθεί, να βελτιωθεί, να αλλάξει για τη συνέχεια και περάσουν στα… ψιλά αυτή την αποτυχία. Διότι η συνέχεια έχει έναν μαραθώνιο στην Ευρωλίγκα. Οσον αφορά τον τελικό, οι «πράσινοι» πάλι δεν πήραν τίποτα από τον πάγκο τους. Αν το δούμε στατιστικά, οι starter είχαν τους 53 από τους 58 πόντους στο ματς τη στιγμή που ο Ολυμπιακός όχι μόνο πήρε πολλά από τον πάγκο του, αλλά είχε και την άνεση στην τελευταία περίοδο να μην χρησιμοποιήσει καθόλου τον Φαλ και να αγωνιστεί με τον Ράιτ που αποδεικνύεται… λαχείο.

Προφανώς και δεν χάθηκε η χρονιά για το γεγονός πως χάθηκε το κύπελλο. Προφανώς θα χαθεί, αν οι «πράσινοι» δεν δουν τα λάθη τους, δεν «τσεκάρουν» τι πρέπει να διορθωθεί, να βελτιωθεί, να αλλάξει για τη συνέχεια και περάσουν στα… ψιλά αυτή την αποτυχία.

Το συγκεκριμένο ντέρμπι έδειξε ξεκάθαρα πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να βρουν λύσεις στο «5». Το πώς θα μπορέσουν την επόμενη φορά να προστατέψουν το «ζωγραφιστό» τους όταν βρουν ξανά στο διάβα τους τον Ολυμπιακό. Διότι οι «ερυθρόλευκοι» – πέραν του Φαλ – έχουν και Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ και Ράιτ. Οι «πράσινοι» τα περιμένουν (σχεδόν) όλα από τον Λεσόρ, σε πολλά ματς ο Αντετοκούνμπο γίνεται game changer, αλλά δεν μπορεί να κάνει και… άλματα και ο Μπαλτσερόφσκι κάνει γκεστ εμφανίσεις. Πνευματικά ο Παναθηναϊκός Αktor ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είχε καθαρό μυαλό για τελικό. Τρανό παράδειγμα το γεγονός πως μετά τις 0/2 βολές του Λεσόρ, δέχθηκε καλάθι από αιφνιδιασμό με την λήξη της 3ης περιόδου από τον Παπανικολάου. Αυτή η εικόνα ήταν αντιπροσωπευτική της κάκιστης εικόνας των «πράσινων» στον τελικό, αλλά και γενικότερα στο φάιναλ8.

Πνευματικά ο Παναθηναϊκός Αktor ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είχε καθαρό μυαλό για τελικό. Τρανό παράδειγμα το γεγονός πως μετά τις 0/2 βολές του Λεσόρ, δέχθηκε καλάθι από αιφνιδιασμό με την λήξη της 3ης περιόδου από τον Παπανικολάου. Αυτή η εικόνα ήταν αντιπροσωπευτική της κάκιστης εικόνας των «πράσινων» στον τελικό, αλλά και γενικότερα στο φάιναλ8.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News