Εθνική Ελλάδας: Τα… μωρά του Βασίλη Σπανούλη έπεσαν στη «φωτιά» και έστειλαν μήνυμα!

EUROKINISSI

Η «επίσημη αγαπημένη» έφερε μπροστά παίκτες που ζουν το όνειρό τους όπως ο Τολιόπουλος, ο Μωραϊτης και ο Χαραλαμπόπουλος και απέδειξε πως αυτή η γενιά μπορεί και πρέπει να δώσει πολλά υπό τις οδηγίες ενός ανθρώπου που τους πιστεύει ακράδαντα. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα μετά το παιχνίδι με την Τσεχία, ο Βασίλης Σπανούλης είχε πει κάτι σημαντικό. «Θεωρώ ότι αυτή η γενιά μπορεί να κάνει κάτι μεγάλο, όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τις επόμενες γενιές». Το είπε γιατί το πίστευε και το πιστεύει! Ο Ελληνας κόουτς ο οποίος ήταν η επιτομή της μαχητικότητας και της αστείρευτης αυτοπεποίθησης είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο στους παίκτες του, στα παλικάρια του ακόμα και αν ένα ματς είναι ζόρικο, στραβώνει. Διότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στα «παράθυρα». Δείτε τι έπαθε η Ισπανία που έχει 0/2. Η Ελλάδα είχε τις απουσίες των έμπειρων Μήτογλου-Παπανικολάου-Γουόκαπ για λόγους ξεκούρασης, είδε τον Μήτρου-Λονγκ να μην μπορεί να αγωνιστεί (ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη), έχασε και τον Κώστα Αντετοκούνμπο με κάκωση στο γόνατο, αλλά δεν μάσησε.

Ναι, η Ολλανδία δεν είναι κανένα μεγαθήριο. Θεωρούσα και πίστευα ότι κάποια στιγμή αυτή η άμυνα ζώνης των 40(!) λεπτών θα έπαιρνε αυτό που της άξιζε. Εγινε με στιλ… θρίλερ. Όπως είχε γίνει και πριν από μερικούς μήνες με την απόδραση από το Βέλγιο. Ο Ελληνας κόουτς είδε τον Βασίλη Τολιόπουλο να κάνει στην 3η περίοδο κυρίως (συν το τεράστιο ντράιβ που έγραψε το 72-71) την ματσάρα που έκανε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είδε τον Μωραϊτη να βοηθάει στην άμυνα, να οργανώνει, να βάζει ένα «μεγάλο» τρίποντο (έγραψε το 69-68), είδε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να βγάζει αστείρευτη ενέργεια στην άμυνα, να κάνει τα πάντα και να αποδεικνύει ότι είναι πιο ώριμος από ποτέ. Είδε τον Κουζέλογλου να βοηθάει στο «5».

Ο Ελληνας κόουτς είδε τον Βασίλη Τολιόπουλο να κάνει στην 3η περίοδο κυρίως (συν το τεράστιο ντράιβ που έγραψε το 72-71) την ματσάρα που έκανε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είδε τον Μωραϊτη να βοηθάει στην άμυνα, να οργανώνει, να βάζει ένα «μεγάλο» τρίποντο (έγραψε το 69-68), είδε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να βγάζει αστείρευτη ενέργεια στην άμυνα, να κάνει τα πάντα και να αποδεικνύει ότι είναι πιο ώριμος από ποτέ.

Η Ελλάδα έδειξε μέσα από αυτό το παιχνίδι (ναι κόντρα στην Ολλανδία, αλλά είπα σε αυτά τα «παράθυρα» δεν είναι τίποτα δεδομένο) πως έχει βάθος πάγκου. Εχει μονάδες που μπορούν να έρθουν για να βοηθήσουν, να… ξεπεταχτούν και να ζήσουν το όνειρό τους όπως είπε και ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο εμπνευστής τους είναι ο άνθρωπος που θα τους πάρει από το χεράκι και θα τους δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται ώστε να είναι ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια. Η αποστολή στο πρώτο «παράθυρο» ήρθε εις πέρας και η λογική αναφέρει πως η πρόκριση κρίθηκε (την «τσεκάρουν» οι 3 πρώτοι σε κάθε όμιλο). Το πιο σημαντικό είναι πως μέσα από αυτή την διαδικασία βγαίνουν νέα πρόσωπα που θα απασχολήσουν την Ελλάδα και στο Προολυμπιακό του καλοκαιριού και θα δημιουργήσουν έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Ελληνα κόουτς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News