Παναθηναϊκός Aktor: Γίνε… μάστερ σεφ για να αποδράσεις από το ΣΕΦ!

EUROKINISSI

Η σημασία να παίζεις στο… ρελαντί και να παίρνεις αυτό που θέλεις λόγω της ποιότητάς σου. Η μεγάλη αλήθεια που είπε ο Κώστας Σλούκας και ο Εργκίν Αταμάν και το ματς που πρέπει να δει σαν… τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Το είχε πει ο κόουτς Αταμάν πως το παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Είχε ηχήσει το… καμπανάκι. Για ένα ημίχρονο οι παίκτες του δεν το άκουσαν και έπαιζαν στο… ρελαντί. Ο Τούρκος κόουτς τους είπε στα αποδυτήρια μετά το πρώτο ημίχρονο να μην πανικοβάλλονται και να βρουν τον σωστό δρόμο. Με ψυχραιμία και υπομονή. Διότι όπως και να το κάνουμε κόντρα σε αυτή την Βιλερμπάν υπήρχε διαφορά δυναμικότητας, διαφορά ποιότητας και ποσότητας. Τι χρειάστηκε; Ένα κλικ παραπάνω στο αμυντικό κομμάτι με τον Ερνανγκόμεθ να πιστοποιεί πως έχει την αστείρευτη ενέργεια για να κλείνει… τρύπες και φυσικά καθαρό μυαλό στην επίθεση με τον Γκραντ και τον Σλούκα να δίνουν το σύνθημα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε πιο εύκολη τη ζωή του, απλοποίησε την κατάσταση και μέσω αυτής βρήκε και τον απαιτούμενο ρυθμό στην επίθεση με τους Γκριγκόνις-Λεσόρ να βάζουν το δικό τους λιθαράκι. Ειδικά ο Γκριγκόνις είχε τρομερό πείσμα στην άμυνα και υπήρχαν στιγμές που νόμιζες ότι έπαιζε τον τελικό της ζωής του. Προσωπικά με έχει εντυπωσιάσει φέτος ο τρόπος που συμπεριφέρεται στο αμυντικό κομμάτι. Βάζει συνεχώς το κορμί του στη φωτιά κόντρα και σε ψηλότερους φόργουορντ και δίνει λύσεις.

Ο Εργκίν Αταμάν είπε κάτι πολύ σημαντικό μετά το τέλος του ματς. «Το γεγονός πως δεν παίξαμε καλά αλλά νικήσαμε 20 πόντους δείχνει την ποιότητα της ομάδας». Αυτή είναι η αλήθεια. Μέχρι πέρυσι με τέτοια εμφάνιση – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο – η ομάδα ίσως να έχανε ακόμα και από αυτή την Βιλερμπάν. Καλά εννοείται πως δεν συγκρίνεται το περσινό με το φετινό ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε έναν δρόμο, έχει το υλικό να το κάνει ώστε ακόμα και στη βραδιά που δεν εντυπωσιάζει, μπορεί να πάρει αυτό που θέλει. Διότι στην Ευρωλίγκα των πολλών ανατροπών, η ουσία είναι να έχει σταθερότητα.

Ο Κώστας Σλούκας ο οποίος έχει βρει τον ρυθμό του, είπε κάτι – εξίσου – σημαντικό που δείχνει το σκεπτικό που υπάρχει. «Χρειαζόμαστε ένα μικρό κλικ ώστε από μια καλή ομάδα, να γίνουμε πρωταθληματική ομάδα». Οι «πράσινοι» είναι πολύ κοντά σε αυτό το… κλικ, σε αυτό το πάτημα ενός κουμπιού. Εχουν το υλικό, έχουν νοοτροπία νικητή και όλες τις ιδανικές συνθήκες. Το ματς με την Βιλερμπάν ανήκει ήδη στο παρελθόν. Όπως και να το κάνουμε στο μυαλό υπάρχει το ντέρμπι στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό. Ένα ντέρμπι που έχει ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον της ομάδας στην Ευρωλίγκα και δη για το αβαντάζ της έδρας.

Ο Κώστας Σλούκας ο οποίος έχει βρει τον ρυθμό του, είπε κάτι – εξίσου – σημαντικό που δείχνει το σκεπτικό που υπάρχει. «Χρειαζόμαστε ένα μικρό κλικ ώστε από μια καλή ομάδα, να γίνουμε πρωταθληματική ομάδα».

Ο Παναθηναϊκός Aktor θέλει να κατακτήσει μια θέση στην πρώτη τετράδα και φυσικά το ντέρμπι στο ΣΕΦ είναι η μεγάλη του ευκαιρία. Να δείξει χαρακτήρα, να εμφανίσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Να γίνει ο… μάστερ σεφ στο ΣΕΦ και με «όπλο» την ενέργεια στην άμυνα, την καλή κυκλοφορία της μπάλας και γενικότερα το βάθος πάγκου και την ποιότητά του να πάρει αυτό που θέλει. Το έχει κάνει ξανά φέτος για το πρωτάθλημα. Να δει αυτό το ματς σαν… τελικό φάιναλ φορ. Ενδεχόμενη απόδραση και θα τον κρατήσει γερά στην τετράδα και θα «πληγώσει» τον Ολυμπιακό που έχει τον ίδιο στόχο.

Ο Παναθηναϊκός Aktor θέλει να κατακτήσει μια θέση στην πρώτη τετράδα και φυσικά το ντέρμπι στο ΣΕΦ είναι η μεγάλη του ευκαιρία. Να δείξει χαρακτήρα, να εμφανίσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News