Παναθηναϊκός Aktor: Εδειξε χαρακτήρα και το αβαντάζ της έδρας είναι στα χέρια του!

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν… μάσησαν, δεν πτοήθηκαν, έβγαλαν αντίδραση, ήταν αυτοί που έπρεπε και πήραν αυτό που άξιζαν. Τα τρία νούμερα που έδειξαν ότι μπήκαν με τσαμπουκά στο παρκέ και με σωστή πνευματική προετοιμασία και ο «τελικός» με την Μπαρτσελόνα. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ένα ήταν το σύνθημα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. «Να κάνουμε το 5/5!». Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Διότι αν το δεις και μαθηματικά αυτό το απόλυτο μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας θα δώσει 100% το αβαντάζ της έδρας στους «πράσινους». Θα δώσει – δηλαδή – την δυνατότητα στους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να υπερασπιστούν το «καυτό» ΟΑΚΑ και μέσα από αυτό να καταφέρουν να επιστρέψουν ξανά σε φάιναλ φορ. Να πάνε στο Βερολίνο. Ο πρώτος – από τους πέντε – τελικούς – ήρθε εις πέρας. Γιατί; Πολύ απλά επειδή οι «πράσινοι» ήταν 100% προετοιμασμένοι στο πνευματικό κομμάτι. Ηξεραν ότι είχαν και έχουν καλύτερη ομάδα από τον Ερυθρό Αστέρα και μπήκαν για να μετατρέψουν μια «μάχη» σε εύκολη αποστολή.

Κόντρα σε ένα σύνολο που διψούσε για να νικήσει, οι «πράσινοι» είχαν τρία σημαντικά νούμερα που έδειξαν τον δρόμο. Πρώτον είχαν στο φινάλε 25 ασίστ, δείγμα του υποδειγματικού διαβάσματος της άμυνας αλλαγών που χρησιμοποίησαν πολλές φορές οι Σέρβοι και φυσικά εκμεταλλεύτηκαν την διαφορά δυναμικότητας στο πέντε εναντίον πέντε. Δεύτερον, κόντρα σε ένα σύνολο που έβαζε πίεση στη μπάλα, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το ματς με μόλις 9 λάθη. Δείγμα ότι είχαν καθαρό μυαλό. Τρίτον, μέχρι το 30’ είχαν δώσει στον Ερυθρό Αστέρα τη δυνατότητα να μαζέψει μόλις 2 επιθετικά ριμπάουντ. Τρία στοιχεία που κατά τη γνώμη που αποτέλεσαν την βάση ώστε να έρθει άνετα και ωραία η απόδραση από το Βελιγράδι.

Ο Σλούκας ήταν κομπιούτερ, ο Λεσόρ ήταν «βασιλιάς» στο «ζωγραφιστό», ο Μήτογλου επιβεβαίωσε πως είναι το κορυφαίο 4άρι της Ευρώπης (και πιθανότατα σύντομα θα επιβραβευθεί με αυτό με μια γενναία αύξηση αποδοχών και επέκταση συμβολαίου). Ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς πρωταγωνιστές και με «όπλο» την άμυνα πήρε αυτό που άξιζε. Πλέον δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Το έχω αναφέρει και άλλες φορές. Η Ευρωλίγκα δεν έχει… φρένο, είναι αμείλικτη και χρειάζεται σωστή διαχείριση συναισθημάτων. Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και έχει πλέον την κατάσταση στα χέρια του (βοήθησαν και τα άλλα αποτελέσματα).

Ο Σλούκας ήταν κομπιούτερ, ο Λεσόρ ήταν «βασιλιάς» στο «ζωγραφιστό», ο Μήτογλου επιβεβαίωσε πως είναι το κορυφαίο 4άρι της Ευρώπης (και πιθανότατα σύντομα θα επιβραβευθεί με αυτό με μια γενναία αύξηση αποδοχών και επέκταση συμβολαίου).

Ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του έχουν μπροστά τους έναν «τελικό». Για μένα είναι ο τελικός των… τελικών σε σχέση με τα επόμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Η Μπαρτσελόνα είναι «πληγωμένη» μετά την ήττα από την Φενέρ και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της για να μπορέσει να κάνει «ζημιά». Όμως αν οι «πράσινοι» είναι συνεπείς, διαχειριστούν το άγχος και την πίεση ενός τόσο σπουδαίου αγώνα, θα μπορέσουν να βγουν νικητές. Θα χρειαστεί υπομονή και διάρκεια στο παιχνίδι με τους Καταλανούς. Αυτό είναι βέβαιο. Αν έρθει αυτή η νίκη, τότε οι «πράσινοι» θα έχουν κάνει το μεγαλύτερο βήμα για την τετράδα.

Η Μπαρτσελόνα είναι «πληγωμένη» μετά την ήττα από την Φενέρ και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της για να μπορέσει να κάνει «ζημιά». Όμως αν οι «πράσινοι» είναι συνεπείς, διαχειριστούν το άγχος και την πίεση ενός τόσο σπουδαίου αγώνα, θα μπορέσουν να βγουν νικητές. Θα χρειαστεί υπομονή και διάρκεια στο παιχνίδι με τους Καταλανούς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News