Παναθηναϊκός Aktor: Ο Σλούκας και τα παλικάρια του φώναξαν «φάιναλ φορ!»

EUROKINISSI

Αυτή η ομάδα είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Είχε καρδιά και καρύδια, ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε και την 2η θέση. Διότι ο αρχηγός της θέλει να πάει στο Βερολίνο. Μαζί με τους συμπαίκτες του. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης για μια βραδιά που δεν θα ξεχαστεί μέχρι την επόμενη.

Όταν βρίσκεσαι στο -16 και όλα σου πάνε… στραβά, όταν έχεις και τα ανάποδα σφυρίγματα να σου εμφανίζονται ως… εμπόδιο και παρόλα αυτά ανατρέπεις την κατάσταση και ισοφαρίζεις το -8 του πρώτου αγώνα, τότε πραγματικά έχεις πολλά… καρύδια! Εχεις ψυχή, έχεις καρδιά, έχεις ομάδα με αρχές που το λέει η… ψυχούλα της. Ο Παναθηναϊκός είναι εξάστερος και θέλει να γίνει… εφτάστερος. Αυτός είναι ο σκοπός του. Ειλικρινά είχα χρόνια να δω στο ΟΑΚΑ μια τόσο «μυθική» εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει αστείρευτη ποιότητα. Οι «πράσινοι» ήταν σαν να πήραν δύο νίκες κόντρα στους Καταλανούς. Το είπε και ο Αταμάν και φυσικά προσυπογράφω. Διότι οι «πράσινοι» έχουν στο χέρι τους την 2η θέση. Από αυτούς εξαρτάται.

Το είχα γράψει στο προηγούμενο άρθρο μου μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα. Οι «πράσινοι» έχουν το αβαντάζ της έδρας στα χέρια τους και φυσικά δεν θέλουν να το χάσουν. Με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Σλούκα. Ο Ελληνας γκαρντ έκανε «μυθική» εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. «Φώναξε» με την παρουσία του πως δεν θέλει να χάσει στο ΟΑΚΑ, δεν θέλει να χάσει το αβαντάζ και θέλει να πάει στο φάιναλ φορ στο Βερολίνο. Το θέλει διότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Aktor γνωρίζει καλά από φάιναλ φορ. Εκανε τα  πάντα στο παρκέ. Ηταν εκείνος που ζήτησε από τον κόσμο στην εκκίνηση της αντεπίθεσης να μπει περισσότερο στην εξίσωση, ήταν εκείνος που άκουσε ρυθμικά το όνομα του και στο τέλος αφού ανάγκασε την Μπαρτσελόνα να υποκλιθεί στην ομάδα του, υποκλίθηκε στην αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο.

Ο Ελληνας γκαρντ έκανε «μυθική» εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. «Φώναξε» με την παρουσία του πως δεν θέλει να χάσει στο ΟΑΚΑ, δεν θέλει να χάσει το αβαντάζ και θέλει να πάει στο φάιναλ φορ στο Βερολίνο.

Το είχε πει ο Εργκίν Αταμάν. «Παίζουμε το μπάσκετ του Κώστα Σλούκα». Του «ηγέτη» της ομάδας. «Τη νίκη αυτή την αφιερώνω στο κόσμο, ο οποίος μας βοήθησε πολύ και άσκησε πολύ πίεση στην Μπαρτσελόνα» είπε ο Ελληνας γκαρντ που έπαιζε σαν να μην υπάρχει… αύριο. Η σκληράδα του ΟΑΚΑ (8η σερί εντός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα) ήταν εντυπωσιακή κόντρα στους Καταλανούς. Ο Μήτογλου απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι το καλύτερο 4άρι της Ευρώπης και θα το γράφω συνέχεια. Ο Ναν απέδειξε πως ώρες ώρες τους ψηλούς δεν τους… βλέπει ενώ με την ομαδικότητά του μπορεί να προσφέρει και πάσες που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Σλούκας. Τέλος και ο Λεσόρ ήταν ξανά κυρίαρχος με τον Γκραντ να βάζει το λιθαράκι του.

Το είχε πει ο Εργκίν Αταμάν. «Παίζουμε το μπάσκετ του Κώστα Σλούκα». Του «ηγέτη» της ομάδας. «Τη νίκη αυτή την αφιερώνω στο κόσμο, ο οποίος μας βοήθησε πολύ και άσκησε πολύ πίεση στην Μπαρτσελόνα» είπε ο Ελληνας γκαρντ που έπαιζε σαν να μην υπάρχει… αύριο.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας και υπερτερούν σε ισοβαθμία έναντι της Μπαρτσελόνα (+41) και της Μονακό. Εχουν ακόμα τρεις σημαντικούς τελικούς. Κόντρα στην επικίνδυνη (έστω και αν έχει καθοδική πορεία) Βίρτους και απέναντι στις δύο γερμανικές ομάδες (Μπάγερν, Αλμπα). Θεωρώ πως με την αυτοπεποίθηση που έχει η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν και τον χαρακτήρα το αβαντάζ δεν το χάνει με τίποτα. Και μετά όποιος θέλει ας έρθει στο «καυτό» ΟΑΚΑ να παλέψει με αυτό το μεγαλείο αυτής της ομάδας.

Υ.Γ.: Το εκπληκτικό πανό για τον Θανάση Γιαννακόπουλο, η ατμόσφαιρα, τα συνθήματα, το τρομερό βίντεο της ΚΑΕ ανάγκασαν αρκετό κόσμο να δακρύσει στο ΟΑΚΑ. Οι εικόνες που είδα, οι στιγμές, τα δευτερόλεπτα αυτής της εντυπωσιακής κίνησης δεν περιγράφονται με λόγια, ούτε αποτυπώνονται με λέξεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News