Παναθηναϊκός Aktor: Η άμυνα… μίλησε, τώρα θα «μιλήσει» το ΟΑΚΑ!

eurokinissi

Ο χαρακτήρας, η άρνηση της ήττας, η νοοτροπία και η σκληράδα οδήγησαν τους «πράσινους» σε αυτό που άξιζαν να πάρουν. Πλέον θα επικρατήσει ο νόμος της πιο «καυτής» έδρας της Ευρώπης ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο Εργκίν Αταμάν είχε πει μετά το τρίτο παιχνίδι πως πιστεύει στην ομάδα του και πως μπορεί να πάει στο φάιναλ φορ. Ακόμα και μετά από αυτή την ήττα που οδήγησε τους «πράσινους» σε do or die κατάσταση. Διότι ξέρει καλά πως έχει παίκτες με τσαγανό, με αθλητικό εγωϊσμό, με πείσμα, έχει παίκτες με προσωπικότητα, έχει παίκτες με σκληράδα, έχει παίκτες που όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του στο τρίτο παιχνίδι. Διότι στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα έφερε τα πάνω κάτω με την άμυνα του και κατάλαβε πως αν βγάλει την ίδια σκληράδα με μεγαλύτερη διάρκεια, τότε θα «χαλάσει» το μυαλό των Ισραηλινών. Θα τους βάλει δύσκολα και θα χάσουν ακόμα και τα… άχαστα για αυτούς.

Αυτό έπραξε ο Κώστας Σλούκας και η παρέα του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στους Ισραηλινούς. Ανάγκασαν την ταχύτατη Μακάμπι να κάνει λάθη, να έχει βεβιασμένες αποφάσεις σε πολλά σημεία του αγώνα. Κάτι που δεν το είχε κάνει ο Παναθηναϊκός σε μεγάλο βαθμό στα προηγούμενα ματς που ηττήθηκε από την ομάδα του λαού. Όταν ο Ελληνας γκαρντ μπήκε σε final four mode, οι «πράσινοι» πάτησαν το… γκάζι και παρά τις επί μέρους απαντήσεις βρήκαν τις λύσεις. Διότι το ανέφερα και σε άλλο άρθρο. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από την Μακάμπι και σε μια σειρά αγώνων δεν γίνεται να αποκλειστεί. Ναι το ρισκάρω και το αναφέρω. Πιστεύω ότι η ομάδα του Αταμάν θα κάνει το καθήκον της.

Όταν ο Ελληνας γκαρντ μπήκε σε final four mode, οι «πράσινοι» πάτησαν το… γκάζι και παρά τις επί μέρους απαντήσεις βρήκαν τις λύσεις. Διότι το ανέφερα και σε άλλο άρθρο. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από την Μακάμπι και σε μια σειρά αγώνων δεν γίνεται να αποκλειστεί. Ναι το ρισκάρω και το αναφέρω. Πιστεύω ότι η ομάδα του Αταμάν θα κάνει το καθήκον της.

Η άμυνα… μίλησε σε πολλά σημεία του αγώνα με μονάδες όπως ο Καλαϊτζάκης, ο Παπαπέτρου και ο Ναν να δίνουν λύσεις πέραν από τους συνήθεις… υπόπτους στην επίθεση (Ναν, Λεσόρ, Μήτογλου). Ο Παναθηναϊκός δεν μάσησε με καμία μορφή άμυνας της Μακάμπι και στην τελική ευθεία έβγαλε ψυχή. Πλέον η σειρά είναι στο 2-2. Τώρα θα «μιλήσει» το ΟΑΚΑ. Όπως είχε γίνει το 2012. Όταν οι «πράσινοι» του Ζοτς (ήταν στο γήπεδο) είχαν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο (με 1-2), είχαν κερδίσει στο τέταρτο ματς (όπως τώρα) στο Τελ Αβίβ και στο πέμπτο παιχνίδι σε ένα θρίλερ είχαν χαμογελάσει με 86-85. Με προσοχή, με ψυχραιμία και κυρίως με φουλ ενέργεια στην άμυνα, οφείλουν να τα δώσουν όλα στο κορυφαίο παιχνίδι της τελευταίας 12ετίας. Διότι ο Παναθηναϊκός έχει αυτό το όνειρο από την αρχή της σεζόν. Να πάει ξανά σε φάιναλ φορ και να σηκώσει την κούπα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μάσησε με καμία μορφή άμυνας της Μακάμπι και στην τελική ευθεία έβγαλε ψυχή. Πλέον η σειρά είναι στο 2-2. Τώρα θα «μιλήσει» το ΟΑΚΑ. Όπως είχε γίνει το 2012.

Αντί επιλόγου, θα ήθελα να αναφερθώ στην ψυχή της ομάδας. Σε έναν άνθρωπο που δεν είναι απλά ο φροντιστής του Παναθηναϊκού από το 2007, αλλά σε έναν ΑΝΘΡΩΠΟ που δίνει την ψυχή του για την ομάδα, είναι πάντα δίπλα στους παίκτες όλα αυτά τα χρόνια. Δίπλα σε όλα αυτά τα σταφ που έχουν περάσει από τα πράσινα αποδυτήρια. Τον Πάρη Δερμάνη. Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι να ξεπεράσει σύντομα το πρόβλημα υγείας του και να επιστρέψει γερός και δυνατός. Με το χαμόγελο και την θετική του ενέργεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News