Παναθηναϊκός Aktor: Το ηφαίστειο «ξύπνησε» και πάει για το 7ο!

eurokinissi

Ο Εργκίν Αταμάν το είχε πει στις πρώτες συζητήσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ότι θέλει να πάει φάιναλ φορ με την ομάδα από την πρώτη σεζόν και αυτό έγινε πραγματικότητα. Η δικαίωση του οργανισμού του Παναθηναϊκού και η μεγάλη πρόκληση που παρουσιάζεται στο Βερολίνο. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Μετά το τέλος του ματς υπήρξε μια άκρως συγκινητική στιγμή. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είδε τον Εργκίν Αταμάν στα αποδυτήρια και του φώναξε «Αμάν-Αμάν», ο αρχιτέκτονας του θριάμβου χαμογέλασε και του είπε το εξής. «Στο είπα ότι θα τα καταφέρουμε και τα καταφέραμε». Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ και ο άνθρωπος που όταν λέει κάτι το πιστεύει και το πράττει, αγκαλιάστηκαν και το χάρηκαν με την ψυχή τους. Διότι καλές και χρυσές οι μεταγραφές, αλλά αυτοί οι δύο άνθρωποι συνεργάστηκαν άψογα και φυσικά αυτό που ήθελαν έγινε πραγματικότητα. Στις πρώτες τους συζητήσεις ο Εργκίν Αταμάν είχε πει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ότι θέλει από την πρώτη χρονιά να πάει την ομάδα στο φάιναλ φορ. Το είπε και το έκανε.

Με την αμέριστη συνεισφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια να δίνει και την ψυχή του και μετά το τέλος του ματς αποθεώθηκε από τον κόσμο έξω από το γήπεδο. Ο κόσμος φώναζε «είναι τρελός ο πρόεδρος» και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη ανταμοιβή για τον ίδιο που συνεχίζει να βάζει συνέχεια χρήματα με στόχο να δει ξανά τον Παναθηναϊκό ως τον… βασιλιά της Ευρώπης. Οι κόποι του ισχυρού άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ δικαιώνονται και ακόμα είναι μόνο η αρχή.

Πάμε στο προκείμενο. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχανε με τίποτα αυτό το παιχνίδι. Αυτό τον τελικό. Δεν υπήρχε περίπτωση. Θα έχανε μόνο από τον κακό του εαυτό. Η ενέργεια στην άμυνα που έβγαλε ήταν πραγματικά επιβλητική, αστείρευτη και φυσικά έδειξε ποια είναι η καλύτερη ομάδα σε αυτή την σειρά. Πραγματικά ο Παναθηναϊκός του Σλούκα, του Ναν, του Παπαπέτρου, του Λεσόρ και των άλλων παιδιών κατέθεσε και την ψυχή του. Το φάιναλ φορ στο Βερολίνο έγινε πραγματικότητα. Ηταν ένα όνειρο πολλών ετών. Προσωπικά θεωρώ πως είναι μόνο η αρχή αυτό που ζούμε για τους «πράσινους». Η αρχή για να έχουν μια καλύτερη συνέχεια. Για μια νέα… αυτοκρατορία.

Η ενέργεια στην άμυνα που έβγαλε ήταν πραγματικά επιβλητική, αστείρευτη και φυσικά έδειξε ποια είναι η καλύτερη ομάδα σε αυτή την σειρά.

Στα του φάιναλ φορ θα έχουμε την ευκαιρία να τα… πούμε στη συνέχεια. Προσωπικά δεν με νοιάζει αν θα είναι η Μονακό ή η Φενέρ στον ημιτελικό. Πιστεύω στις προσωπικότητες αυτής της ομάδας, πιστεύω στον Εργκίν Αταμάν γιατί απλά αυτά που λέει τα δείχνει στο παρκέ. Πιστεύω στον οργανισμό του Παναθηναϊκού που έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Το… ηφαίστειο έχει «ξυπνήσει» για τα καλά και φυσικά στόχος είναι το 7ο αστέρι. Διότι πλην της Ρεάλ σε αυτό το φάιναλ φορ, η επόμενη πιο «βαριά» φανέλα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι αυτή του Παναθηναϊκού.

Πιστεύω στις προσωπικότητες αυτής της ομάδας, πιστεύω στον Εργκίν Αταμάν γιατί απλά αυτά που λέει τα δείχνει στο παρκέ. Πιστεύω στον οργανισμό του Παναθηναϊκού που έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News