Παναθηναϊκός Aktor: Αυτή η ομάδα έχει «χτιστεί» για να κατακτήσει την κορυφή!

Ο Αταμάν μετέτρεψε μια ομάδα σε ένα σύνολο πολεμιστών και το έδειξε κόντρα στην Φενέρ. Η πρόκριση στον τελικό ήρθε με χαρακτήρα νικητή και οι «πράσινοι» θέλουν το βράδυ της Κυριακής να ορθώσουν το ανάστημα τους κόντρα στην κάτοχο του θεσμού Ρεάλ ώστε να ολοκληρώσουν με τον πλέον ιδανικό τρόπο την επιστροφή τους στην Ευρώπη. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης από το Βερολίνο.

Όταν λέει κάτι ο Εργκίν Αταμάν το εννοεί. Ναι το ξέρω πως γίνομαι κουραστικός, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Καλό θα είναι να το υπενθυμίζουμε. Μόλις τελείωσε το ματς με την Φενέρ, ο Τούρκος κόουτς είπε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. «Ένα ματς ακόμα», αλλά ας πάω λίγο πίσω. Αυτό που πραγματικά που κράτησα από τον ημιτελικό κόντρα στην ομάδα του Σάρας, ήταν το εξής. Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έδειξε να είναι έτοιμος από καιρό για αυτό το ματς. Δηλαδή μόλις έμαθε ότι αντίπαλός του θα είναι η τουρκική ομάδα, ήξερε, είχε τον τρόπο για να την… διαβάσει, αλλά και για να βρει τις απαντήσεις στα όσα προβλήματα έβαζαν οι Τούρκοι. Είτε με το σχήμα Σέστινα στο «5» και τον Χέιζ στο «4» είτε με την περιφέρεια των αντιπάλων.

Ο Τούρκος κόουτς έχει μια ομάδα πολεμιστών. Μια ομάδα με χαρακτήρα από… ατσάλι και άπαντες ξέρουν καλά τον ρόλο τους στο παρκέ. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αυτό φάνηκε από το γεγονός πως οι «πράσινοι» στο -1 της Φενέρ (51-50 στο 27’) όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκαν, αλλά αμέσως έδειξαν χαρακτήρα. Με παίκτες όπως ο Παπαπέτρου που είχε πάρει φόρα από την σειρά με την Μακάμπι και φυσικά ο τρομερός Καλαϊτζάκης που έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Φενέρ, αλλά και την επίθεσή της. Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, έδειξε ψυχή και φυσικά είχε την δική του ηχηρή απάντηση για το μπασκετικό… ξύλο της Φενέρ.

Θεωρώ πως πέρα από στατιστικά, πέρα από την σκληράδα στην άμυνα που έβγαλαν οι «πράσινοι», απέδειξαν πρώτα στους εαυτούς τους και μετά στους αντιπάλους πως και ήθελαν περισσότερο και μπορούσαν περισσότερο να πάρουν αυτό που θέλουν. Ο Εργκίν Αταμάν το είπε στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς. «Ξέρω, όλοι μου ζητούν το 7ο και θέλω να το φέρουμε στο ΟΑΚΑ».

Θεωρώ πως πέρα από στατιστικά, πέρα από την σκληράδα στην άμυνα που έβγαλαν οι «πράσινοι», απέδειξαν πρώτα στους εαυτούς τους και μετά στους αντιπάλους πως και ήθελαν περισσότερο και μπορούσαν περισσότερο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Το τελευταίο ματς της φετινής του τρελής πορείας είναι κόντρα στην Ρεάλ. Κόντρα σε μια ομάδα που μοιάζει ασταμάτητη τη φετινή σεζόν, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι «πράσινοι» είχαν κάνει… κρότο με το «διπλό» στην Μαδρίτη την φετινή σεζόν. Προφανώς και η Ρεάλ είναι σε σούπερ κατάσταση, αλλά έχει και τρωτά σημεία. Τι πιο όμορφο και ιδανικό θα είναι να συνδυαστεί η κορυφή στην Ευρώπη κόντρα στην περσινή κάτοχο του θεσμού. Αυτά τα ματς δεν τα παίζεις, αλλά τα… κερδίζεις. Αυτό θα επιδιώξει να κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής έχει πραγματοποιήσει ήδη μια ονειρεμένη σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News