Παναθηναϊκός AKTOR: Η απόλυτη δικαίωση ήρθε με τον πιο… μάγκικο τρόπο!

Αυτή η αρμάδα είχε έναν εκρηκτικό… συνδυασμό. Τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που έχει νοοτροπία νικητή, τον Εργκίν Αταμάν που ό,τι πιάνει γίνεται… χρυσάφι και τον Κώστα Σλούκα που είναι απλά ένας «ηγέτης» με πολλά καρύδια και το απέδειξε. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης από το Βερολίνο για τον απόλυτο θρίαμβο!

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε ολική… σάρωση στον Παναθηναϊκό. Εγινε μια επανεκκίνηση αντάξιας της ιστορίας του. Ούτως ώστε η ομάδα να επιστρέψει ξανά στην κορυφή. Με βήμα απλό και ουσιαστικό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη (όπως έκανε όλα τα χρόνια) και φυσικά έδωσε τα… κλειδιά σε έναν προπονητή που από το… καλημέρα του είπε ότι θέλει να πάει την ομάδα από την πρώτη χρονιά στο φάιναλ φορ και φυσικά να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Τον Εργκίν Αταμάν. Δεν χρειάστηκαν πολλές κουβέντες μεταξύ των δύο ανδρών για να δώσουν τα χέρια και έτσι να αρχίσει ο Παναθηναϊκός τη νέα εποχή.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο άνθρωπος που έζησε από κοντά την μεγάλη «αυτοκρατορία» που είχε «χτίσει» ο πατέρας του, Παύλος μαζί με τα αδέλφια του Κώστα και Θανάση ήθελε να «εκτοξεύσει» την ομάδα και να κάνει τα πάντα ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Το ήθελε γιατί απλά έχει μάθει να είναι νικητής. Ετσι με τον Εργκίν Αταμάν στην τεχνική ηγεσία, έγινε το επόμενο βήμα. Η απόκτηση ενός παίκτη… νικητή. Ενός παίκτη που έχει ζήσει τα πάντα στην καριέρα του και ήθελε μια αλλαγή στην επαγγελματική του ζωή. Τον Κώστα Σλούκα. Ο Ελληνας γκαρντ είδε ότι κάτι καλό «χτίζεται». Είδε ότι αυτή η ομάδα με αυτόν τον προπονητή μπορεί να φτάσει ψηλά.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο άνθρωπος που έζησε από κοντά την μεγάλη «αυτοκρατορία» που είχε «χτίσει» ο πατέρας του, Παύλος μαζί με τα αδέλφια του Κώστα και Θανάση ήθελε να «εκτοξεύσει» την ομάδα και να κάνει τα πάντα ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Δεν είναι τυχαία τα λόγια του Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος κόουτς είπε μετά τον μεγάλο θρίαμβο. «Ο Σλούκας είναι απίστευτος παίκτης και χαρακτήρας. Οταν ήρθε στην ομάδα μου είπε «ήρθα για σένα, ξέρω ότι θα μας πας στο Final Four και ότι είσαι νικητής». Και εγώ μετά τις βραβεύσεις για την κανονική περίοδο είχα πει ότι ο Κώστας θα είναι o MVP και εμείς οι πρωταθλητές. Και βγήκα αληθινός». Ο Τούρκος «μαέστρος» «έχτισε» την ομάδα γύρω από τον Κώστα Σλούκα και όταν ο Παναθηναϊκός έπαιξε το μπάσκετ του Κώστα Σλούκα έγινε ομάδα που ήταν έτοιμη για φάιναλ φορ.

«Ο Σλούκας είναι απίστευτος παίκτης και χαρακτήρας. Οταν ήρθε στην ομάδα μου είπε «ήρθα για σένα, ξέρω ότι θα μας πας στο Final Four και ότι είσαι νικητής».

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο έτοιμος από ποτέ σε αυτό το φάιναλ φορ. Μπήκε πνευματικά πανέτοιμος. Με το μαχαίρι στα… δόντια και ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Το γνώριζε. Με μια ομάδα… πολεμιστών. Κόντρα στην Φενέρ ήταν εκπληκτικός και φυσικά κόντρα στην Ρεάλ έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο σαν την γάτα με το… ποντίκι. Είχε ψυχή και έγινε ο «βασιλιάς» στη θέση της βασίλισσας. Η ιστορία γράφτηκε με μάγκικο ή με μαγικό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε μετά από 13 χρόνια σε τελικό και φυσικά τα κατάφερε. Διότι η φανέλα του είναι «βαριά» και φυσικά η ιστορία έχει και συνέχεια. Με «χρυσά» γράμματα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο έτοιμος από ποτέ σε αυτό το φάιναλ φορ. Μπήκε πνευματικά πανέτοιμος. Με το μαχαίρι στα… δόντια και ήξερε τι έπρεπε να κάνει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News