Παναθηναϊκός Aktor: Ξεχάστε το Βερολίνο και θυμηθείτε το Βελιγράδι!

eurokinissi

Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν πνευματικά σε mood τελικού, δεν φόρεσαν την… πανοπλία τους. Οφείλουν να ξεχάσουν το 7ο αστέρι που με τόσο κόπο έραψαν και να μπουν σε θέση μάχης. Όπως είχαν κάνει κόντρα στην Μακάμπι όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Ούτως ώστε να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Από τη μία υπήρχε μια ομάδα (Παναθηναϊκός) που παρουσίαζε τάσεις χαλάρωσης και τάσεις ψυχικού αδειάσματος και από την άλλη μια ομάδα (Ολυμπιακός) που μπήκε μέσα με… πανοπλία. Στο φινάλε χαμογέλασε αυτή που μασούσε σίδερα και αυτή φορούσε ερυθρόλευκα. Ομολογώ πως περίμενα ένα επικίνδυνο παιχνίδι, έναν επικίνδυνο πρώτο τελικό. Αυτό έλειπε. Τα περί ανωτερότητας και «σκούπας» στα social media δεν τα αφουγκράζομαι. Είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ο Παναθηναϊκός όφειλε να εμφανιστεί πνευματικά έτοιμος. Να εμφανιστεί με την δική του… πανοπλία, αυτή που τον οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης και να κάνει το πρώτο βήμα. Να υπερασπιστεί την έδρα του. Αυτό δεν συνέβη γιατί πάνω από όλα δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Δεν νοείται να δέχεται 46 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και σε πολλές φάσεις οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν πάρτι με τα επιθετικά ριμπάουντ. Δεν νοείται να μην έχει ούτε ένα φάουλ ο Μιλουτίνοφ σε 31’.

Προφανώς και οι παίκτες δεν είναι ρομπότ, αλλά πρέπει να καταλάβουν πως η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, το 7ο αστέρι που έραψαν και που υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη στο μεγαλείο τους, αποτελεί παρελθόν. Ναι είναι λογικό μετά από μια υπερπροσπάθεια να υπάρχει και η κόπωση είτε πνευματική είτε αγωνιστική, αλλά εδώ υπάρχει μια κούπα. Η κούπα του πρωταθλητή Ελλάδας. Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν σε θέση μάχης, δεν μπήκαν με το μάτι τους να… γυαλίζει και ομολογώ πώς πρώτα αυτοί έχασαν το ματς και έπειτα το κέρδισε ο Ολυμπιακός στο τακτικό κομμάτι.

Ναι είναι λογικό μετά από μια υπερπροσπάθεια να υπάρχει και η κόπωση είτε πνευματική είτε αγωνιστική, αλλά εδώ υπάρχει μια κούπα. Η κούπα του πρωταθλητή Ελλάδας. Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν σε θέση μάχης, δεν μπήκαν με το μάτι τους να… γυαλίζει και ομολογώ πώς πρώτα αυτοί έχασαν το ματς και έπειτα το κέρδισε ο Ολυμπιακός στο τακτικό κομμάτι.

Χρόνος δεν υπάρχει για χάσιμο. Δεν υπάρχει ούτε για στενοχώρια. Το δεύτερο ματς στο ΣΕΦ είναι σε λίγες ώρες. Το βράδυ της Παρασκευής. Είναι ξεκάθαρα ο «τελικός» του Παναθηναϊκού και όπως είχε πράξει και το 2018 (όταν οι «ερυθρόλευκοι» του είχαν κάνει μπρέικ με το… καλημέρα), έτσι και τώρα καλούνται να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα. Αρκεί να θυμηθούν την σκληράδα, αυτή που τους οδήγησε στην γη της επαγγελίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που φέτος οι «πράσινοι» έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Όχι. Κόντρα στην Μακάμπι πάλι βρέθηκαν με 0-1 και 1-2, αλλά κατάφεραν να βρουν τις απαντήσεις μέσα από τον… τσαμπουκά τους και τον αθλητικό εγωισμό τους. Αυτό οφείλουν να πράξουν και στο ΣΕΦ.

Καλά κάνει ο Παναθηναϊκός και έχει παράπονα για την διαιτησία του αγώνα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και σε φάσεις – κλειδιά όπου είχε επιστρέψει στο σκορ, αλλά να μου επιτρέψετε πως δεν πρέπει αυτό να του «χαλάσει» το μυαλό. Όχι. Πρέπει πρώτα να δει τα δικά του πολλά λάθη, να δει πόσα «δώρα» έκανε στους αντιπάλους του μέσα και έξω από το καλάθι και να μπει πανέτοιμος. Ξέρει τον τρόπο και είναι ευκαιρία στο ΣΕΦ να το δείξει.

Αρκεί να θυμηθούν την σκληράδα, αυτή που τους οδήγησε στην γη της επαγγελίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που φέτος οι «πράσινοι» έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Όχι. Κόντρα στην Μακάμπι πάλι βρέθηκαν με 0-1 και 1-2, αλλά κατάφεραν να βρουν τις απαντήσεις μέσα από τον… τσαμπουκά τους και τον αθλητικό εγωισμό τους. Αυτό οφείλουν να πράξουν και στο ΣΕΦ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News