Παναθηναϊκός Aktor: Δεν είναι μόνο «βασιλιάς», αλλά ετοιμάζεται για νέα… δυναστεία!

eurokinissi

Η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν και των παλικαριών του έκανε την αρχή. Κατέκτησε και την κορυφή της Ελλάδας, αλλά δεν αρκείται σε αυτήν. Αυτός ο οργανισμός θέλει να κυριαρχήσει για τα επόμενα χρόνια εντός και εκτός συνόρων. Ξέρει από «αυτοκρατορίες». Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν. Πήραν αυτό που ήθελαν. Το πήραν γιατί απλά είχαν μάθει τον τρόπο. Ναι καλά τα λόγια, γιατί δεν είναι εύκολο να γυρνάς μια σειρά από 0-2 σε 3-2 και δη κόντρα στον Ολυμπιακό. Όμως αυτός ο Παναθηναϊκός, ο φετινός Παναθηναϊκός είχε γαλουχηθεί, είχε «ατσαλωθεί» μέσα από τα δύσκολα. Εμαθε τα δύσκολα και κατάφερε να βγει νικητής μέσα από τα δύσκολα. Διότι δεν έχει μόνο παίκτες με ποιότητα, αλλά έχει παίκτες με σκληράδα, με αθλητικό εγωισμό, έχει παίκτες που όταν κάνουν λάθη, ξέρουν το πώς θα τα διορθώσουν. Είναι παίκτες… νικητές.

Ο Εργκίν Αταμάν είπε κάτι πολύ σημαντικό μετά την κατάκτηση του τίτλου. «Εδώ ήμασταν στο 0-2, κανείς δεν το πίστευε, όλοι έλεγαν ότι είναι αδύνατο. Είπα στα παιδιά, είμαστε η μαγική ομάδα, μόνο εμείς θα το κάνουμε και το κάναμε. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, ο Χρήστος Σερέλης έκανε τρομερή δουλειά. Είχαμε μια μαγική σεζόν και μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες. Το μαγικό νούμερο είναι το 23». Προσωπικά μιλώντας με τους πρωταγωνιστές στα αποδυτήρια του πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας κατάλαβα, ένιωσα πως πραγματικά το πίστευαν. Πίστευαν πως αν έκαναν το 2-1 στο ΟΑΚΑ τότε, θα μπορούσαν να αποδράσουν από το ΣΕΦ. Θεωρώ πως αυτό ήταν και το ματς… κλειδί. Το τρίτο παιχνίδι είχε το μεγάλο… βάρος. Από τη στιγμή που χαμογέλασαν, είχαν την σιγουριά ότι θα γυρίσουν την σειρά.

Προσωπικά μιλώντας με τους πρωταγωνιστές στα αποδυτήρια του πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας κατάλαβα, ένιωσα πως πραγματικά το πίστευαν. Πίστευαν πως αν έκαναν το 2-1 στο ΟΑΚΑ τότε, θα μπορούσαν να αποδράσουν από το ΣΕΦ. Θεωρώ πως αυτό ήταν και το ματς… κλειδί. Το τρίτο παιχνίδι είχε το μεγάλο… βάρος. Από τη στιγμή που χαμογέλασαν, είχαν την σιγουριά ότι θα γυρίσουν την σειρά.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη νέα του εποχή με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Πρώτα από όλα «χτίστηκε» μια ομάδα που απέκτησε το πνεύμα του νικητή, «χτίστηκε» ένα σύνολο που έμαθε μέσα από τους συνεχόμενους τελικούς. Ένα σύνολο με έναν μετρ της ψυχολογίας και πρωταθλητή σε όλα, Εργκίν Αταμάν και φυσικά τον Κώστα Σλούκα. Τον λίντερ, τον τύπο που ήξερε το πώς θα προσφέρει το πνεύμα, τη νοοτροπία του νικητή σε ένα σύνολο που το είχε ανάγκη.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο νέος «βασιλιάς» της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τα πήρε όλα και… έφυγε, αλλά όχι δεν έχει «χορτάσει». Είναι ακόμα η αρχή. Αυτό να το ξέρετε. Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου τώρα αρχίζουν. Τώρα. Διότι έχουν πλέον έναν βασικό κορμό. Έναν κορμό με παίκτες νικητές, έναν κορμό με παίκτες που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Είναι η αρχή. Πιστέψτε με, η συνταγή της επιτυχίας είναι γνωστή σε αυτή την ομάδα που θέλει για τα επόμενα χρόνια να κυριαρχήσει εντός και εκτός συνόρων. Αυτός είναι ο στόχος διότι ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να κερδίζει και να γεμίζει την τροπαιοθήκη του.

Ένα σύνολο με έναν μετρ της ψυχολογίας και πρωταθλητή σε όλα, Εργκίν Αταμάν και φυσικά τον Κώστα Σλούκα. Τον λίντερ, τον τύπο που ήξερε το πώς θα προσφέρει το πνεύμα, τη νοοτροπία του νικητή σε ένα σύνολο που το είχε ανάγκη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News