Παναθηναϊκός Aktor: Εργκίν Αταμάν, ο «βασιλιάς» του ΟΑΚΑ!

eurokinissi

Ηταν δίκαιο και έγινε φυσικά πράξη μέσα σε 7 λεπτά. Διότι τόσο χρειάστηκαν για να γίνει το ντιλ. Ο Τούρκος κόουτς έχει τα… κλειδιά της νέας εποχής και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, θέλουν να «χτίσουν» μια «αυτοκρατορία» που θα παραμιλάει όλη η Ευρώπη. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Η πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του Εργκίν Αταμάν μέχρι το 2027 δεν αποτελεί είδηση. Ηταν κάτι το τυπικό στα δικά μου μάτια γιατί απλά ο Τούρκος κόουτς και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχουν μια αγαστή συνεργασία και κοινό κώδικα επικοινωνίας. Κατά συνέπεια η συνάντηση χρειάστηκε μόλις… 7 λεπτά για να επικυρωθεί η συμφωνία. Στα δικά μου μάτια ο Εργκίν Αταμάν μπορεί να μείνει μια δεκαετία στον Παναθηναϊκό και παραπάνω. Να ριζώσει. Γιατί στο ΟΑΚΑ είναι… άρχοντας γιατί κέρδισε με το σπαθί του αυτό το συμβόλαιο. Το κέρδισε με τα λόγια του, με τις ατάκες του με το γεγονός πως μπορούσε με την μεταδοτικότητά του να επαναφέρει την σιγουριά και την θετική ενέργεια στους «πράσινους».

Δεν ήταν λίγες οι φορές στις οποίες – και κυρίως στις αρχές της σεζόν – Εργκίν Αταμάν μιλούσε για φάιναλ φορ και για κατάκτηση του 7ου και του πρωταθλήματος. Δεσμεύθηκε γιατί είχε τον τρόπο να το κάνει. Κέρδισε με το σπαθί του αυτή την συμφωνία διότι από την πρώτη χρονιά ο Παναθηναϊκός απέκτησε ξανά την αύρα του νικητή. Την σιγουριά ότι ακόμα και στις δύσκολες στιγμές είχε τον τρόπο για να γυρίσει τούμπα την κατάσταση. Να το κάνω πιο… λιανά; Ο Παναθηναϊκός έγινε η ομάδα των… τελικών. Σκεφτείτε στην τελική ευθεία τι έκανε. Ανατροπή στη σειρά με την Μακάμπι (ήταν στο 1-2), 2/2 στο φάιναλ φορ με Φενέρ και Ρεάλ ενώ με τους Μαδριλένους ήταν πίσω στο σκορ και φυσικά ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό (από το 0-2).

Η δουλειά που έκανε – ειδικά – μέσα σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, ο Εργκίν Αταμάν και οι συνεργάτες του ήταν «κομβική». Ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί γωνία. Ο Παναθηναϊκός επιλέγει τους παίκτες που θα πάρει και δεν τον επιλέγουν πλέον. Ο Παναθηναϊκός έκανε τον Κέντρικ Ναν να μην σκέφτεται καν το ΝΒΑ και να υπάρχει για τυπικούς λόγους το out. Τον Ναν που έκανε άνω κάτω την Ευρώπη με την αστείρευτη ποιότητά του.

Ο Εργκίν Αταμάν – δικαίως – είναι ο νέος «βασιλιάς» του ΟΑΚΑ. Είναι το Α και το Ω του συνόλου και φυσικά η επόμενη σεζόν θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διότι ο Παναθηναϊκός είναι ο «βασιλιάς» της Ευρώπης και της Ελλάδας. Αρα στόχος του κορυφαίου προπονητή της Ευρώπης είναι να βάλει την υπογραφή του στην διατήρηση των ηνίων. Διότι αν είναι δύσκολο να κατακτήσεις την κορυφή, άλλο τόσο δύσκολο είναι να κρατηθείς. Όμως με τον Εργκίν Αταμάν υπάρχει η σιγουριά. Υπάρχει το know how.

Στόχος του κορυφαίου προπονητή της Ευρώπης είναι να βάλει την υπογραφή του στην διατήρηση των ηνίων. Διότι αν είναι δύσκολο να κατακτήσεις την κορυφή, άλλο τόσο δύσκολο είναι να κρατηθείς. Όμως με τον Εργκίν Αταμάν υπάρχει η σιγουριά. Υπάρχει το know how.

Σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που έχει κάνει τρομαχτικές επενδύσεις (που να δείτε το glass floor στα παιχνίδια, θα πάθετε πλάκα, και όχι μόνο) θέλουν να κρατήσουν ψηλά τους «πράσινους», στην κορυφή και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως υπάρχει βασικός κορμός. Διότι αν το πάμε και σε παραδείγματα, οι κορυφαίες – διαχρονικά – ομάδες της Ευρώπης είχαν πάντα βασικό κορμό και έβαζαν μικρές πινελιές. Όπως είχε συμβεί και στην «αυτοκρατορία» με Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η επόμενη μέρα είναι στρωμένη, οι παίκτες γνωρίζονται με κλειστά μάτια μεταξύ τους και φυσικά λατρεύουν να αγωνίζονται για τον «μαέστρο» τους, για τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης. Τον άνθρωπο που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και οι φίλαθλοι πίνουν νερό στο κρασί τους.

Σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που έχει κάνει τρομαχτικές επενδύσεις (που να δείτε το glass floor στα παιχνίδια, θα πάθετε πλάκα, και όχι μόνο) θέλουν να κρατήσουν ψηλά τους «πράσινους», στην κορυφή και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως υπάρχει βασικός κορμός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News