Παναθηναϊκός Aktor: Γιατί η νέα έκδοση του επτάστερου θα είναι ακόμα πιο ελκυστική από την περσινή;

eurokinissi

Οι «πράσινοι» του Εργκίν Αταμάν μετρούν αντίστροφα για να στρωθούν στη δουλειά και ο Μαρίνος Πρίντεζης αναλύει γιατί θα εμφανιστούν πιο επικίνδυνοι, πιο ουσιαστικοί και φυσικά πιο υποψιασμένοι ώστε να διατηρήσουν τα ηνία σε Ευρώπη και σε Ελλάδα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας μετρούν αντίστροφα ώστε τέλη του μήνα να επιστρέψουν στη δουλειά η οποία φυσικά θα έχει άρωμα… Σλοβενίας όπως και πέρυσι, αλλά και δυνατά φιλικά τουρνουά με αποκορύφωμα το σπουδαίο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» το οποίο θα διεξαχθεί στο Καλλιμάρμαρο παρουσία 35000 θεατών. Ο Εργκίν Αταμάν και το επιτελείο του θα βάλουν κάτω τα κομμάτια του παζλ και μετά από ένα ήσυχο καλοκαίρι με upgrade σε συγκεκριμένες θέσεις θέλουν να προσφέρουν ξανά ένα δυνατό… κρότο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Λένε πως είναι ακόμα πιο δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή, αλλά ο Παναθηναϊκός Aktor έχει την τεχνογνωσία, έχει το υλικό για να μπορέσει να διατηρήσει τα ηνία του, αλλά και να αξιοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό τα «όπλα» του έχοντας την απαιτούμενη διάρκεια. Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Εργκίν Αταμάν έδωσαν πέρυσι τα χέρια, στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν αρχικά μια ομάδα από το μηδέν που δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο πολλές μεταγραφές. Θα έχει έναν δυνατό κορμό και θα γίνονται ελάχιστες κινήσεις αναβάθμισης. Την πρώτη χρονιά το «χτίσιμο» ήταν ιδανικό και μετουσιώθηκε σε υπέροχο μπάσκετ που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος.

Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Εργκίν Αταμάν έδωσαν πέρυσι τα χέρια, στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν αρχικά μια ομάδα από το μηδέν που δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο πολλές μεταγραφές. Θα έχει έναν δυνατό κορμό και θα γίνονται ελάχιστες κινήσεις αναβάθμισης.

Ο Εργκίν Αταμάν «εκτόξευσε» πέρυσι τον Παναθηναϊκό Aktor έχοντας όμως και τα «εμπόδια» των κατά διαστήματα απουσιών (πχ Παπαπέτρου, Χουάντσο, Σλούκας). Αυτή την φορά ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, συν το γεγονός πως από την εκκίνηση θα υπάρχει στο ρόστερ του ο Κέντρικ Ναν. Ο άνθρωπος που αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα μιας άκρως επιτυχημένης σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός «έδεσε» πολύτιμες μονάδες όπως ο Γκραντ και ο Γκριγκόνις ενώ έκανε σούπερ αναβάθμιση στο «1» με την απόκτηση του έμπειρου Λορέντζο Μπράουν στη θέση του Βιλντόσα. Μέσα σε αυτό προσθέστε ότι είναι κοντά στην απόκτηση του Τούρκου σέντερ Ομέρ Γιουρτσεβέν ο οποίος «κουμπώνει» ιδανικά με τον Ματίας Λεσόρ ενώ διαφέρει αγωνιστικά σε σχέση με τον Γάλλο σέντερ. Το βασικό αυτής της νέας έκδοσης είναι η ομοιογένεια. Αυτό είναι το «κλειδί» και αυτό βοήθησε πολλές ομάδες να «χτίσουν» τη δική τους «αυτοκρατορία».

Αυτοματισμοί υπάρχουν ήδη από την περασμένη σεζόν. Ο Μπράουν δεν θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προσαρμογής ενώ και ο Γιουρτσεβέν (εφόσον κλείσει, κάτι που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες) θα μάθει δίπλα στον μετρ του είδους και συμπατριώτη του, Εργκίν Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνος, ακόμα πιο ουσιαστικός, σαφώς πιο υποψιασμένος καθώς όλοι θα θέλουν να τον νικήσουν, αλλά σε θέση ισχύος γιατί οι παίκτες του ξέρουν καλά ο ένας τον άλλον και κυρίως το πώς να εκτελούν την φιλοσοφία του Τούρκου κόουτς ο οποίος τους «εκτόξευσε» και ατομικά.

Αυτοματισμοί υπάρχουν ήδη από την περασμένη σεζόν. Ο Μπράουν δεν θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προσαρμογής ενώ και ο Γιουβερτσέν (εφόσον κλείσει, κάτι που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες) θα μάθει δίπλα στον μετρ του είδους και συμπατριώτη του, Εργκίν Αταμάν

Η νέα πράσινη έκδοση δεν θα χρειαστεί χρόνο για να «δέσει» και να προσφέρει θέαμα και ουσία, η νέα πράσινη έκδοση έχει και παίκτες που θα είναι ακόμα καλύτεροι τη νέα σεζόν όπως ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και φυσικά θα παρουσιάζει όλα όσα θέλει σε ένα ΟΑΚΑ το οποίο θα γίνει talk of the world εντός και εκτός παρκέ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας μπαίνει σε θέση ισχύος, σε θέση οδηγού έχοντας περάσει άριστα τις εξετάσεις της πρώτης χρονιάς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News