Παναθηναϊκός Aktor: Οι 2+2 επιστροφές και το μήνυμα από το αγαπημένο Βερολίνο!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπαίνουν από θέση ισχύος στην κούρσα γιατί έχουν πολλά σημαντικά συστατικά και επιτυχημένη συνταγή, αλλά ξέρουν πως οφείλουν να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια. Η τετράδα που θα λύσει περισσότερο τα χέρια και το know how. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Οι «πράσινοι» έχουν γυρίσει σελίδα και πλέον έχουν τα μάτια τους ορθάνοιχτα για την πρώτη… παγίδα. Το πρώτο «εμπόδιο» το οποίο θεωρητικά είναι βατό, αλλά αυτό θα πρέπει να το ορίσει η ίδια η ομάδα. Η εμπειρία της, η ποιότητά της και φυσικά η ομοιογένειά της σε συνδυασμό με το πνεύμα του νικητή. Το παρελθόν είναι παρελθόν, αλλά για να γραφτεί ξανά ιστορία, όλα θα πρέπει να αρχίσουν από το μηδέν. Με μια σημαντική υποσημείωση. Απαντες θα έχουν κίνητρο στην Ευρωλίγκα να νικήσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης. Την κορυφαία ομάδα της περασμένης σεζόν που έκανε επική αντεπίθεση από τα μισά της σεζόν και έπειτα και κέρδισε όλους τους τελικούς ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Παναθηναϊκός Aktor, ο Εργκίν Αταμάν, το επιτελείο του, οι παίκτες, το σταφ, όλος ο οργανισμός έχει αφήσει πίσω το σούπερ καπ και προφανώς περιμένει να δει ποια θα είναι η εξέλιξη στη πρόταση που έκανε για να γίνει επαγγελματική η διαιτησία και να υπαχθεί στον ΕΣΑΚΕ. Το μυαλό και το σώμα βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο. Στον τόπο όπου ο Παναθηναϊκός έγινε… επτάστερος. Οφείλει να πατήσει στο παρκέ κόντρα στην Αλμπα με το μαχαίρι στα δόντια ώστε να κάνει το αυτονόητο. Να στείλει το πρώτο του μήνυμα από το λατρεμένο αυτό μέρος (μην ξεχνάμε και το 2009).

Ένα από τα βασικά συστατικά της περσινής επιτυχημένης πορείας και της κατάκτησης της 2ης θέσης ήταν η εξαιρετική εικόνα των «πράσινων» και στα εκτός έδρας παιχνίδια κυρίως από τα μισά του δρόμου και έπειτα. Με σπουδαία «διπλά» όπως στο Μονακό, στο Μιλάνο (αυτά ήταν και back2back), αλλά και στην Μαδρίτη (αυτή η απόδραση έστειλε ένα πιο ηχηρό μήνυμα). Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξέρουν πως έχουν το know how, αλλά ξέρουν πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο, αν οι ίδιοι δεν το μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία, αρχής γενομένης από την Αλμπα που βρέξει… χιονίσει, δεν σκάει για το αποτέλεσμα.

Ένα από τα βασικά συστατικά της περσινής επιτυχημένης πορείας και της κατάκτησης της 2ης θέσης ήταν η εξαιρετική εικόνα των «πράσινων» και στα εκτός έδρας παιχνίδια κυρίως από τα μισά του δρόμου και έπειτα.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι ξανά 100% πλήρης καθώς απουσιάζει ακόμα ο Κώστας Αντετοκούνμπο, αλλά θα έχει 2+2 επιστροφές που σίγουρα θα του λύσουν τα χέρια, θα βοηθήσουν περισσότερο τον Εργκίν Αταμάν. Αναφέρομαι στον Λορέντζο Μπράουν και στον Τσεντί Οσμάν. Ο Αμερικανός γκαρντ θα προσφέρει έξτρα λύσεις στο πικ εν ρολ κόντρα σε ένα σύνολο που έχει μία από τις πιο αναιμικές άμυνες και φυσικά στον Τούρκο φόργουορντ ο οποίος θα δώσει λύσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Αμφότεροι θα αποκτήσουν σταδιακά τον απαιτούμενο ρυθμό και θεωρώ πως σύντομα θα δούμε τον Οσμάν και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός γκαρντ θα προσφέρει έξτρα λύσεις στο πικ εν ρολ κόντρα σε ένα σύνολο που έχει μία από τις πιο αναιμικές άμυνες και φυσικά στον Τούρκο φόργουορντ ο οποίος θα δώσει λύσεις στο ανοιχτό γήπεδο.

Οι άλλες δύο επιστροφές είναι εντός εισαγωγικών και έχουν να κάνουν με την αντίδραση που πρέπει να βγάλουν ο Ντίνος Μήτογλου και ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ. Αμφότεροι δεν βοήθησαν την ομάδα στον τελικό του σούπερ καπ, αλλά επειδή ξέρω καλά πόσο έχουν πεισμώσει είμαι βέβαιος πως με την πάροδο του χρόνου θα επιστρέψουν στα κλασικά τους στάνταρ. Αλλωστε φέτος το ροτέισον θα ανοίγει περισσότερο σε σχέση με πέρυσι καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε θέση ισχύος στον νέο μαραθώνιο της Ευρωλίγκας καθώς έχει τον βασικό του κορμό και δεν θα αργήσει να ρολάρει. Αλλωστε στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό και αυτό φάνηκε πριν από λίγους μήνες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News