Παναθηναϊκός Aktor: Με την αύρα του πρωταθλητή Ευρώπης που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει!

eurokinissi

Οι «πράσινοι» επένδυσαν πάνω στην ομοιογένεια τους, στην αυτοπεποίθηση που απέκτησαν από πέρυσι και συνεχώς θα εξελίσσονται. Ο Μαρίνος Πρίντεζης γράφει για την απόδραση από το Βερολίνο και κρατάει δύο αριθμούς που έκαναν την διαφορά.

Το πιο σημαντικό στη παρούσα φάση είναι οι νίκες. Αυτές «χτίζουν» τον χαρακτήρα μιας ομάδας και φυσικά της δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψει με περισσότερη ηρεμία ώστε να βελτιωθεί. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην εντυπωσίασε (κάτι λογικό για την χρονική περίοδο), αλλά παρουσίασε κατά διαστήματα το πρόσωπο μιας ομάδας που ξέρει καλά να παίρνει αυτό που θέλει χωρίς να έχει μονίμως το πόδι στο… γκάζι. Ακόμα και όταν η φιλότιμη Αλμπα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της έδωσαν οι «πράσινοι», ήξερες και έβλεπες πως οι προσωπικότητες θα εμφανιστούν την κατάλληλη στιγμή και θα «καθαρίσουν» την ιστορία (όπως ο Σλούκας και ο Χουάντσο με τα «μεγάλα» καλάθια στο τέλος).

Ο κορυφαίος του αγώνα, Ματίας Λεσόρ είπε κάτι πολύ σημαντικό που στη παρούσα φάση δίνει το κάτι παραπάνω, αλλά έδωσε και την απαραίτητη συνέχεια. «Ερχόμαστε με αυτοπεποίθηση από τον τίτλο, είναι νέα σεζόν. Ξεκινάμε από το μηδέν, πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε». Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Οι «πράσινοι» έχουν το know how, κάτι που «έχτισαν» με πολύ κόπο πέρυσι και αυτό θα τους βοηθήσει. Θα αποτελέσει μια… δικλίδα ασφαλείας, αρκεί φυσικά οι «πράσινοι» να εμφανίζονται σε κάθε παιχνίδι και καλύτεροι.

Θα σταθώ σε ένα συγκεκριμένο σημείο που πραγματικά έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο ώστε να επιτευχθεί η απόδραση. Πολλές φορές οι αριθμοί – όντως – λένε την αλήθεια. Οι «πράσινοι» είχαν 21 ασίστ και μόλις 4 (!) λάθη. Ξέρετε πότε υπέπεσαν σε αυτά; Στο 3.58 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, οι πρωταθλητές Ευρώπης υπέπεσαν στο 3ο λάθος τους, στην τρίτη περίοδο όπου η Αλμπα τους… ζόρισε δεν έκαναν ούτε ένα λάθος και το τελευταίο έγινε στα 2.29 πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Για να το κάνω πιο λιανά, χρειάστηκαν 22 λεπτά για να υποπέσουν σε νέο λάθος. Η αναλογία με τις ασίστ αποδεικνύει πως ο συνδυασμός έμπειρων χειριστών και ομοιογένειας, θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικά ατού στη συνέχεια. Κόντρα σε ακόμα πιο δύσκολους αντιπάλους.

Θα σταθώ σε ένα συγκεκριμένο σημείο που πραγματικά έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο ώστε να επιτευχθεί η απόδραση. Πολλές φορές οι αριθμοί – όντως – λένε την αλήθεια. Οι «πράσινοι» είχαν 21 ασίστ και μόλις 4 (!) λάθη.

Ο Παναθηναϊκός Αktor είχε τον έλεγχο, βρήκε λύσεις με τον τρομερό Λεσόρ που δεν είχε αντίπαλο (ο Γουίλιαμς πολύ καλός στην επίθεση, αλλά στην άμυνα είδε… εφιάλτες), ο Ναν όντας… σβηστός έβαλε 16 πόντους, ο Γιούρτσεβεν απέδειξε εκ νέου πως μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στο πικ εν ρολ (ειδικά οι συνεργασίες με τον Σλούκα ήταν εξαιρετικές) ενώ δεν γίνεται να παραλείψω τον Χουάντσο. Είχα αναφέρει και σε άλλο άρθρο, πως ο Ισπανός θα είναι διαφορετικός σε σχέση με την περσινή μεταβατική του σεζόν (φυσικά στη τελική ευθεία έδωσε τρομαχτικές λύσεις στην άμυνα) και το έδειξε καθώς είχε καταλυτικό ρόλο στο τέλος και με τα τρίποντα και με το κόψιμο στη ρακέτα.

Είχα αναφέρει και σε άλλο άρθρο, πως ο Ισπανός θα είναι διαφορετικός σε σχέση με την περσινή μεταβατική του σεζόν (φυσικά στη τελική ευθεία έδωσε τρομαχτικές λύσεις στην άμυνα) και το έδειξε καθώς είχε καταλυτικό ρόλο στο τέλος και με τα τρίποντα και με το κόψιμο στη ρακέτα.

Οσον αφορά τον Τσεντί Οσμάν, θα τον δούμε καλύτερο στη συνέχεια. Όπως ανέφερε και ο Χρήστος Σερέλης… «χρειάζεται να φτιάξει το σώμα του. Θα πάρει περίπου έναν μήνα για να είναι στη φυσική κατάσταση που χρειάζεται. Έβγαλε καλές άμυνες, έβγαλε fast-break επιθέσεις, έβαλε σουτ. Με τον καιρό θα μας βοηθήσει περισσότερο». Εμένα προσωπικά μου άρεσε όταν έπαιξε στο «4» σε μια θέση που φυσικά την γνωρίζει καλά και λογικά θα τον δούμε ξανά ως πάουερ φόργουορντ. Το βέβαιο είναι πως οι πρωταθλητές Ευρώπης πατούν πάνω στην ομοιογένεια της περσινής σεζόν σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση που έχουν και συνεχώς θα εξελίσσονται.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News