Παναθηναϊκός Aktor: Το must win game και το «διπλό» της… εκτόξευσης!

eurokinissi

Το λατρεμένο «Παλέ Ντε Περσί» περιμένει να φιλοξενήσει τον πρωταθλητή Ευρώπης που ξέρει καλά πως αν έχει διάρκεια και είναι συνεπής θα αποφύγει τις… κακοτοπιές ώστε έπειτα να πάει με άλλον… αέρα στον τόπο που μπορεί να του αποφέρει το κάτι παραπάνω. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Από το μακρινό και αγαπημένο 1996 έχουν αλλάξει πολλά. Πρώτα από όλα έχουν προστεθεί άλλα έξι αστέρια στη «φαρέτρα» του Παναθηναϊκού που συνεχίζει ακάθεκτος γιατί πολύ απλά δεν το κρύβει, θέλει το back2back, αλλά έχει πολύ δρόμο για να διανύσει. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στον τόπο που ξεκίνησαν να γράφουν ιστορία, ξεκίνησαν να δημιουργούν μια «αυτοκρατορία». Ναι το γήπεδο άλλαξε ονομασία («Ακόρ Αρένα») και προφανώς είναι πιο μοντέρνο, αλλά για εμάς τους ρετρό, θα είναι πάντα το «Παλέ Ντε Περσί». Εκεί όπου οι «πράσινοι» στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους (κόντρα στην Μπαρτσελόνα με 67-66). Εκεί επιστρέφουν απόψε με στόχο να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία. Αρχικά να κάνουν το 3/3 κόντρα σε ένα σύνολο που δεν το λες και… πρωτάρη με βάση την εικόνα που παρουσίασε κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Αρμάνι.

Ναι το γήπεδο άλλαξε ονομασία («Ακόρ Αρένα») και προφανώς είναι πιο μοντέρνο, αλλά για εμάς τους ρετρό, θα είναι πάντα το «Παλέ Ντε Περσί». Εκεί όπου οι «πράσινοι» στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους (κόντρα στην Μπαρτσελόνα με 67-66).

Η Παρί του «δαιμόνιου» Τι Τζέι Σορτς, του ταλαντούχου Γάλλου γκαρντ Ναντίρ Χιφί και των αθλητικών μονάδων είναι μια ομάδα που δεν έχει άγχος και το απέδειξε παρά το 0/2. Με ταχύτητα, αθλητικότητα, μπόλικο τρανζίσιον, τρελό ρυθμό, πολλά σουτ στα πρώτα 8’’ με στόχο να προσφέρει θέαμα στον κόσμο της και να αναστατώσει τους αντιπάλους της. Το Παρίσι είναι συννεφιασμένο, αλλά η παρέα του Γκραντ, του Ναν, του Σλούκα και των άλλων παιδιών έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν έχει τον τρόπο για να μην πέσει στην… παγίδα. Το ματς με τον ΠΑΟΚ το αφήνω στην άκρη γιατί ξέρω καλά πως οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να παρουσιάσουν την ίδια εικόνα κόντρα στον «δικέφαλο» του βορρά. Πρωτίστως στο αμυντικό κομμάτι. Η παρουσία του πρωταθλητή Ευρώπης και φυσικά του αγαπημένου τους, Ματίας Λεσόρ εξιτάρει τους Παριζιάνους.

Το Παρίσι είναι συννεφιασμένο, αλλά η παρέα του Γκραντ, του Ναν, του Σλούκα και των άλλων παιδιών έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν έχει τον τρόπο για να μην πέσει στην… παγίδα.

Αν ο Παναθηναϊκός Aktor είχε μια φορά το μυαλό του καθαρό κόντρα σε Αλμπα και Μπάγερν, απέναντι στην ενθουσιώδη Παρί, οφείλει να το έχει δέκα φορές καθαρό και να μειώσει τα «νεκρά διαστήματα». Υπερτερεί σε όλους τους τομείς, έχει μεγάλο βάθος πάγκου και μονάδες-στρατιώτες ώστε να… χαλάσουν το μυαλό των ταχύτατων γκαρντ τους. Είναι η πρώτη διαβολοβδομάδα, η διαχείριση του ρόστερ θα είναι απαραίτητη, αλλά οι «πράσινοι» έχουν συνηθίσει. Το παν είναι να βγάλουν σωστή ενέργεια απέναντι στους Γάλλους και να χαμογελάσουν.

Επειτα υπάρχει το παιχνίδι με την Ρεάλ στην Μαδρίτη. Αν έχουν κάνει το 3/3 τότε σίγουρα θα πάνε με άλλον… αέρα στην Μαδρίτη. Ναι εκεί όπου πέρυσι έκαναν το «μπαμ» και στην ουσία έστειλαν μήνυμα πως τα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας δεν χάνονται. Ο Παναθηναϊκός Aktor ξέρει καλά πως οι αντίπαλοί του θα έχουν έξτρα κίνητρο για να τον νικήσουν. Πρώτα η Παρί για να έχει να το… θυμάται και έπειτα η Ρεάλ για να πάρει μια μίνι ρεβάνς μετά την ήττα στον περσινό τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Όμως – κατά τη γνώμη μου – μεγαλύτερο κίνητρο από το να υπερασπιστείς τον τίτλο σου, δεν υπάρχει. Η συνέχεια στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός Aktor ξέρει καλά πως οι αντίπαλοί του θα έχουν έξτρα κίνητρο για να τον νικήσουν. Πρώτα η Παρί για να έχει να το… θυμάται και έπειτα η Ρεάλ για να πάρει μια μίνι ρεβάνς μετά την ήττα στον περσινό τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News