ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Με τέτοιον Οκάρο θα γουστάρω!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης είδε την «έκρηξη» του έμπειρου Αμερικανού πάουερ φόργουορντ που έκανε ένα… κάρο πράγματα στο παρκέ και δικαίωσε τον Δημήτρη Πρίφτη στη παρούσα φάση.

Όταν ο Δημήτρης Πρίφτης αποφάσισε να αφήσει τη ξενιτιά και να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, άρχιζε να επεξεργάζεται το υλικό των… θέλω του. Αν τον ρωτούσες ποιον παίκτη θα ήθελε, θα σου έλεγε ορθά-κοφτά ένα όνομα. «Οκάρο Γουάιτ». Τι να κάνουμε είναι ο άνθρωπός του. Είτε στον Αρη είτε στην Ούνιξ. Είναι ο τύπος που εμπιστεύεται με κλειστά μάτια και ποντάρει όλα του τα λεφτά. Όχι, δεν ονειροβατώ με μια εμφάνιση. Για να είμαστε ξηγημένοι. Προτού αρχίσετε να σκέφτεστε ότι προτρέχω. Καταγράφω αυτά που βλέπω. Προφανώς έγινε απλά η αρχή. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε μια καλή αγωνιστική αρχή. Εξαιρετική για 15 λεπτά (από το 10’ ως το 25’), «καταστροφική» για 5’ (από το 25’ ως το 30’) και υποφερτή μέχρι το φινάλε. Εκεί που θα σταθώ είναι στη παρουσία του Οκάρο Γουάιτ.

Ο 29χρονος Αμερικανός έβγαλε μπόλικη ενέργεια, έκοβε μέσα στη ρακέτα, δημιουργούσε αμυντικές ανισορροπίες στο Λαύριο, βοήθησε στην άμυνα με «παγίδες». Ηταν παντού.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ το είχε τονίσει και στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο sportday.gr (για να ευλογήσουμε και τα γένια μας). «Γνωρίζω καλά τη φιλοσοφία του κόουτς, τα συστήματά του και θα βοηθήσω όσο μπορώ. Ο ρόλος μου θα είναι να καθοδηγήσω». Ο Ελληνας κόουτς εξ’ αρχής λοιπόν ήθελε τον συγκεκριμένο παίκτη. Βέβαια για να τα λέμε όλα, αν δεν εμφανιζόταν η Βίρτους Μπολόνια, τώρα δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να μιλήσω για την… αφεντιά του. Διότι για να σας υπενθυμίσω, οι «πράσινοι» είχαν εισπράξει αρχικά το «όχι» του Γουάιτ (διαφορά στο οικονομικό). Στην συνέχεια στράφηκαν στον Κέβιν Χέρβεϊ. Λίγο πριν τις τζίφρες, εμφανίστηκε η ιταλική ομάδα και με τα διπλάσια χρήματα τον έκανε δικό της. Εντέλει οι «πράσινοι» στράφηκαν εκ νέου και επέμειναν στην υπόθεση του Γουάιτ και πάνω ο ένας, κάτω ο άλλος, έγινε το ντιλ. Αυτά για την ιστορία. Η ιστορία έγραψε λοιπόν το εξής. Ότι ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ ήταν πίσω σε θέμα προσαρμοστικότητας και εμφανίσεων  (είχε ως ελαφρυντικό το γεγονός πως είχε κάποιες ενοχλήσεις στο πέλμα) ακόμα και στο πρόσφατο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Όμως αν ρωτήσεις καλά τους «πράσινους» θα σου πουν το εξής. «Είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί ο καλός Οκάρο Γουάιτ». Ετσι ο Δημήτρης Πρίφτης δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα. Αφησε εντός ελληνικού ρόστερ τον Νεμάνια Νέντοβιτς για να πάρει ρυθμό και αποφάσισε να «κόψει» τον Τζέρεμι Εβανς με δεδομένο πως ο Οκάρο είναι ένα «καθαρό» 4άρι με μακρινό σουτ. Και σε πρώτη φάση, δικαιώθηκε.

Ο 29χρονος Αμερικανός έβγαλε μπόλικη ενέργεια, έκοβε μέσα στη ρακέτα, δημιουργούσε αμυντικές ανισορροπίες στο Λαύριο, βοήθησε στην άμυνα με «παγίδες». Ηταν παντού. Εβαλε την υπογραφή του στα ριμπάουντ και φυσικά πρωτοστάτησε με την αθλητικότητά του στην επίθεση έχοντας στη συνολική του σούμα ένα μεγαλοπρεπέστατο νταμπλ-νταμπλ με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 27’. Πέραν των στατιστικών, πατούσε γερά στα πόδια του και έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει έναν μικρό κόουτς στο παρκέ και παράλληλα να αποφορτίσει κατά κάποιο τρόπο τον Ιωάννη Παπαπέτρου και να συμβάλλει αμυντικά στη συνεργασία με το εκάστοτε 5άρι (Παπαγιάννης, Φλόιντ). Ναι, είναι ακόμα η αρχή, αλλά ο Οκάρο Γουάιτ είναι παίκτης ρυθμού και ψυχολογίας. Κατά συνέπεια ίσως να έστειλε το πρώτο sms.

Τώρα που έγραψα… sms. Το Λαύριο έστειλε το δικό του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και του υπενθύμισε πως τίποτα δεν τελειώνει στο 20’ ή στο 30’. Τίποτα απολύτως. Είμαι βέβαιος πως ο Δημήτρης Πρίφτης πρώτα θα τονίσει στους παίκτες του το… χαλάρωμα που είχαν και δέχθηκαν το 17-0 σερί γιατί πολύ σε ανάλογη περίπτωση με αντίπαλο την Μονακό (στη πρεμιέρα της Ευρωλίγκας), θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Εντάξει με το ελαφρυντικό πως οι αυξομειώσεις στην αρχή της σεζόν είναι αναμενόμενες, αλλά όχι δικαιολογημένες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News