ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Εχει τα… κλειδιά της «εκτόξευσης»

Ο Μαρίνος Πρίντεζης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση γιατί πολύ απλά ο Αμερικανός γκαρντ ταιριάζει… ταμάμ σε αυτά που έλειπαν στους «πράσινους» και ξεκαθαρίζει πως ο Γιόγκι θα ανεβάσει αγωνιστικά το σύνολο που «χτίζεται».

Πώς τα φέρνει η ζωή έτσι; Ηταν μια ηλιόλουστη Κυριακή όταν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοίνωνε την παραμονή του Ιωάννη Παπαπέτρου και σκορπούσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο του που αναρωτιόταν τι θα γίνει με τον αρχηγό. Είναι μια βροχερή Κυριακή όταν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδωσε τη δική του απάντηση στο ερώτημα που βασάνιζε τον κόσμο του. «Θα πάρουμε γκαρντ;». Το είχα γράψει πολλές φορές στα προηγούμενα blog. Η ομάδα θα πάρει γκαρντ όταν θεωρήσει πως βρήκε τον ιδανικό. Δεν θα κάνει σπασμωδικές κινήσεις. Δεν θα πάρει απλά για να πάρει! Είχα αναφέρει στο blog στις 1/10 το εξής κείμενο. «Είχα γράψει σε προηγούμενο blog πως η ομάδα θα πάρει γκαρντ. Το ίδιο θα γράψω τώρα. Όμως αν τα κουκιά είναι μετρημένα, τότε οι επιλογές είναι περιορισμένες. Διότι τώρα οι «πράσινοι» θα είχαν φέρει είτε τον Γιόγκι Φερέλ είτε τον Ράιαν Αρτσιντιάκονο». Είχα αναφέρει λοιπόν το όνομα του Φέρελ διότι άρεσε πολύ στην ομάδα. Αρεσε εδώ και χρόνια στον Νίκο Παππά. Στον οποίο θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα γιατί και οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύωρες. Μέχρι τα ξημερώματα. Διότι ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ και οι «πράσινοι» τα βρήκαν στο οικονομικό, αλλά απέμεναν κάποιες μικρές λεπτομέρειες (διαδικαστικού χαρακτήρα) και οι ανταλλαγές συμβολαίων πήραν μια μέρα καθυστέρηση. Όμως τέλος καλό, όλα καλά!

Ο 28χρονος «μπόμπερ» έχει το σουτ που είχε ανάγκη η ομάδα στο «1». Και μάλιστα πολύ καλό. Με 40% κοντά στο τρίποντο, αλλά και προσωπικές φάσεις. Δηλαδή ο Φερέλ είναι μετρ στο ένας εναντίον ενός και χωρίς να χρειαστεί το σκριν των συμπαικτών του.

Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ είναι παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και στην ομάδα τρίβουν τα χέρια τους. Ξεκάθαρα. Προσοχή. Δεν αναφέρω πως μόλις φορέσει τα πράσινα, θα τα αλλάξει όλα με ένα… μαγικό ραβδάκι. Όμως μόλις μάθει τα κατατόπια (πρώτη φορά ξενιτεύεται από τα λημέρια του), θα προσφέρει όσα έλειπαν στο παζλ που δημιουργεί ο Ελληνας κόουτς. Ναι, ο Γιόγκι Φέρελ έχει τα… κλειδιά της «εκτόξευσης». Όπως ανέφερα και σε πρόσφατο άρθρο, είναι ένας… κοντρολαρισμένος Μάικ Τζέιμς. Ο 28χρονος «μπόμπερ» έχει το σουτ που είχε ανάγκη η ομάδα στο «1». Και μάλιστα πολύ καλό. Με 40% κοντά στο τρίποντο, αλλά και προσωπικές φάσεις. Δηλαδή ο Φέρελ είναι μετρ στο ένας εναντίον ενός και χωρίς να χρειαστεί το σκριν των συμπαικτών του. Τις βοήθειές τους. Εχει την οξυδέρκεια, την εκρηκτικότητα και τα γρήγορα πόδια για να μπορέσει να τα βάλει και με ψηλότερους αντιπάλους. Ναι είναι 1,83, αλλά δεν πτοείται σε αυτό το κομμάτι γιατί έχει δυνατό κορμί και θα «τρέξει» το σύνολο που αναζητά το υψηλό τέμπο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρόσθεσε και έναν παίκτη που έχει ηγετικές ικανότητες. Για παράδειγμα έχει στην ίδια πεντάδα τον Νέντοβιτς και τον Παπαπέτρου η ομάδα. Προφανώς οι αντίπαλοι θα σκεφτούν να κλείσουν τον Νεμάνια ή τον Ιωάννη. Όχι, κύριοι. Θα λαθέψετε. Διότι ο 28χρονος Αμερικανός ακόμα και άστοχος να είναι, μπορεί και έχει την αυτοπεποίθηση να πάρει το κρίσιμο σουτ. Δεν μασάει. Ναι, επειδή ήδη αναρωτιέστε και το γνωρίζω καλά. Θα απαντήσω. Ναι έχει την έφεση, την αντίληψη, το σωστό διάβασμα για να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Για αυτό έγραψα πως είναι ένας κοντρολαρισμένος Μάικ Τζέιμς. Δηλαδή δεν θα τα βάλει με… όλους, αλλά θα πάρει παίκτες πάνω του και την κατάλληλη στιγμή αφού θα έχει ανοίξει το γήπεδο θα βρει τον τρόπο για την έξτρα πάσα. Είναι ένας scoring combo γκαρντ.

Εν κατακλείδι, το αναφέρω, το δηλώνω, το υπογράφω! Θεωρώ πως ο Γιόγκι Φέρελ ήταν η καλύτερη λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο τύπος που θα προσφέρει νέα στοιχεία στην ομάδα. Ο τύπος που θα ανεβάσει το αγωνιστικό επίπεδο των «πρασίνων». Η συνέχεια επί του… παρκέ!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News