ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Ωρα να γίνεις… άγριος στην αρένα σου!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης διατηρεί στο… τσιπάκι του τα 30’ στο Περιστέρι, κρατάει τα λόγια του Πρίφτη και ξεκαθαρίζει πως μόνο οι «πράσινοι» καμικάζι μπορούν το 2/2 με Εφές και Βιλερμπάν.

«Θυμάμαι πάντα μία ατάκα του Μπλατ, όταν ήμουν βοηθός του στον Άρη. Έλεγε όταν παίζαμε, ότι αυτή η λίγκα είναι μία άγρια λίγκα κι αυτό είναι αλήθεια. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος θα το πληρώσεις. Αν δεν έχεις έρθει με διάθεση να παίξεις άμυνα, τότε είσαι χαμένος», ξεστόμισε ο Δημήτρης Πρίφτης λίγα δευτερόλεπτα μετά την απόδραση από το Περιστέρι. Λόγια με νόημα. Λόγια με ουσία, λόγια που πρέπει να εισακουστούν. Γιατί αν η Basket League είναι μια φορά άγρια, η Ευρωλίγκα είναι δέκα! Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρέπει να διατηρήσει στο μυαλό του, την αμυντική του συμπεριφορά από το 10’ και έπειτα κόντρα στο Περιστέρι. Την σκληράδα που έδειξε. Ναι θα μου πείτε τώρα, ότι Ο.Κ. με το μαχητικό και φιλότιμο σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου έπαιξε. Όχι, δεν υποτιμώ αυτή την ομάδα και καμία ομάδα. Εχει αποδειχθεί φέτος, πως τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο για τους «πράσινους» και αυτό φάνηκε κόντρα στον Αρη. Πρέπει να μοχθήσουν για τα καλά. Η «διπλή» πρόκληση είναι κοντά του και είναι υποχρεωμένος να κάνει το 2/2.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έβγαλε πείσμα, εξυπνάδα, σκληράδα, είδε τον Οκάρο Γουάιτ, να εξελίσσεται σε αμυντικό ρυθμιστή του αγώνα δίπλα στην διαχρονική αξία που ονομάζεται Ρος και ταυτόχρονα να φορτσάρει επιθετικά. Αμφότεροι μπορούν να αποτελέσουν το αμυντικό τείχος που χρειάζεται μια ομάδα που δεν ξεχειλίζει από επιθετικό ταλέντο, αλλά οφείλει να μην ξεχειλίσει αμυντικά. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και την ανοδική πορεία του Ντάριλ Μέικον που νιώθει πιο ξαλαφρωμένος και κατά συνέπεια ανεβάζει αυτοπεποίθηση. Πάμε και στα… φρέσκα κουλούρια. Εφές και Βιλερμπάν περιμένουν. Παναθηναϊκέ ιδού η ευκαιρία σου!

Κοινός παρονομαστής των δύο αγώνων, είναι και θα πρέπει να είναι η σκληράδα, η αλληλοκάλυψη, τα πολλά hedge out, τα deflections, η άμυνα με αλλαγές με ταυτόχρονη προσοχή στα ριμπάουντ.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν δύο διαφορετικές ομάδες μέσα σε λίγα 24ώρα. Θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης που παίζει με γρήγορο τέμπο και πολλά σουτ από την περιφέρεια και στα καπάκια με ένα σύνολο που ξεχειλίζει από αθλητικότητα. Χωρίς, να θέλω να υποτιμήσω το σύνολο του Αταμάν, θεωρώ ότι πιο επικίνδυνος αντίπαλος είναι η παρέα του Κώστα Αντετοκούνμπο, γιατί είναι απρόβλεπτη ενώ έχει πολλά αθλητικά κορμιά και φρεσκάδα. Τα… χούγια της Εφές τα ξέρεις καλά. Η οποία Εφές ναι μεν θα αγωνιστεί χωρίς τον «εγκέφαλό» της (Βασίλιε Μίτσιτς), αλλά υπάρχει στο ρόστερ ο Ελάιζα Μπράιαντ που θέλει προσοχή. Όμως, το θέμα είναι το εξής. Κοινός παρονομαστής των δύο αγώνων, είναι και θα πρέπει να είναι η σκληράδα, η αλληλοκάλυψη, τα πολλά hedge out, τα deflections, η άμυνα με αλλαγές με ταυτόχρονη προσοχή στα ριμπάουντ. Για να κερδίζεις Εφές και Βιλερμπάν στο άντρο σου, πρέπει να κάνεις εμφάνιση… καμικάζι. Το γνωρίζεις καλά και διαθέτεις μονάδες που μπορούν να το πράξουν. Να μασήσεις σίδερα και φυσικά θα χρειαστείς περισσότερους από έναν ή δύο πρωταγωνιστές για να πραγματοποιήσεις αυτό το 2/2 που θα φέρει άλλον… αέρα στο ΟΑΚΑ.

Υ.Γ: Αλήθεια, πώς θα ήταν διαμορφωμένη τώρα η βαθμολογία, αν δινόταν το ξεκάθαρο φάουλ του Βεζένκοφ πάνω στον Παπαδάκη; Ο Ελληνας γκαρντ έχει σημειώσει το τρίποντο της… παράτασης στο «Ιβανώφειο» και του έχει γίνει ταυτόχρονα, οφθαλμοφανές φάουλ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News