ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Το όνομά του; Νέντοβιτς! Νεμάνια Νέντοβιτς!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης στέκεται στην εξιλέωση του ανθρώπου που αποτελεί το βαρόμετρο του φετινού Παναθηναϊκού, αλλά και στη σπουδαία ευκαιρία που έχει μπροστά της η ομάδα!

Ηταν 3 Φλεβάρη του 2021. Το «σοκ» ήταν μεγάλο. Δύο ημέρες πριν τον αγώνα της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Νεμάνια Νέντοβιτς υπέστη θλάση στον γαστροκνήμιο και τέθηκε εκτός «μάχης». Ο Σέρβος γκαρντ δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που του συνέβη. Το ίδιο ίσχυε και για τον Παναθηναϊκό που αναζητούσε μια απόδραση που θα του επούλωνε τις «πληγές». Ο «Νέντο» δεν τα κατάφερε, αλλά ο Παναθηναϊκός, δύο ημέρες μετά και κυρίως ο Ρος έπαιξαν και για αυτόν (88-77 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ). Ο Σέρβος γκαρντ ένιωθε ότι κάτι χρωστούσε στην ομάδα που τον πίστεψε πολύ και του ανανέωσε το συμβόλαιο για άλλα 2 χρόνια. Λίγους μήνες μετά και με… τόκο, ο «καυτός» Σέρβος γκαρντ ξεχρέωσε! Το χάρηκε με την ψυχή του και απέδειξε πως αποτελεί το μεγαλύτερο βαρόμετρο στο φετινό ρόστερ.

Θέλετε και απόδειξη; Σας έχω! Για ανατρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν. Ποιες είναι οι τρεις φετινές «μεγάλες» επιτυχίες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ; Σας τις καταθέτω αμέσως! Παναθηναϊκός-Φενέρ 91-87, Νέντοβιτς: 20 πόντους σε 25’ και καλάθια-ανατροπής. Παναθηναϊκός-Εφές 95-69, Νέντοβιτς: 17 πόντους σε 20’ (στο κρεσέντο του Μέικον των 34 πόντων). Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 76-81, Νέντοβιτς: 24 πόντους με μεταξύ άλλων 4/8 τρίποντα. Ο άνθρωπος που πίστεψε στην ανατροπή και συμπαρέσυρε τους πάντες και μαζί με αυτούς και τους παίκτες του Ολυμπιακού που χόρεψαν στον… ρυθμό του. Το 3/3 ήρθε με υπογραφές του «Νέντο». Τυχαίο; Δε νομίζω!

Οι «πράσινοι» έκαναν μεταγραφές με στόχο να παρουσιάσουν ένα νέο προφίλ. Ένα προφίλ που ταιριάζει στα… θέλω του Δημήτρη Πρίφτη. Αν, όμως ρωτήσετε τον Ελληνα κόουτς ποιον παίκτη θεωρεί πολύ κομβικό για τον τρόπο λειτουργίας του Παναθηναϊκού θα σας πει ορθά-κοφτά: «Νεμάνια Νέντοβιτς!». Η υποδειγματική διαχείριση της κατάστασής του Σέρβου ηγετικού γκαρντ ήταν και παραμένει ένα σπουδαίο στοίχημα. Με στόχο να παρουσιάζει τέτοιου είδους εμφανίσεις. Για αυτό άλλωστε αποκτήθηκε. Για να αποτελέσει τον παίκτη των «μεγάλων» σουτ των «μεγάλων» παιχνιδιών.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ λοιπόν τα… χίλιασε (πρώτος και σε αυτό) στην Basket League και ο Νέντοβιτς – με τους 24 πόντους (κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος από παίκτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα τελευταία 35 ματς Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ)  που σημείωσε – γύρισε τον χρόνο, 13 χρόνια πίσω. Ηταν 17 Φλεβάρη του 2008 όταν ο Κένεντι Γουίνστον είχε σημειώσει 26 πόντους (με 7 τρίποντα) στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό (82-64).

Η εμφάνιση του Νέντοβιτς μπορεί να αποτελέσει την απαρχή ώστε να μπορέσει να βρει τον… ρυθμό του και κατά συνέπεια (όντας υγιής) να έχει ξανά τη μεγαλύτερη επίδραση στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ταυτόχρονα η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα πρέπει να αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία ώστε να πάρει μπρος η ομάδα. Να πάρει τα πάνω της και να αρχίσει να «χτίζει» και άλλο τον χαρακτήρα της. Αν με ρωτούσατε ποια νίκη θα προτιμούσα στα τρία τελευταία παιχνίδια (Ζαλγκίρις, Μπάγερν, Ολυμπιακός) θα σας έλεγα ευθαρσώς αυτή που πραγματοποίησαν οι «πράσινοι». Διότι πάντα, η νίκη και δη μέσα στο ΣΕΦ έδινε το κάτι παραπάνω. Διαχρονικά προσέφερε έξτρα ενέργεια στην ομάδα. Φυσικά, ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά πως δεν πρέπει να επαναπαύονται, όπως και δεν θα έπρεπε να απογοητεύονται μετά από τις δύο σερί ήττες στη διαβολοβδομάδα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επενδύσουν σε αυτή την απόδραση, να… ξεμπλοκάρουν, αλλά ταυτόχρονα να μην κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Σίγουρα μπορούν να έρθουν καλύτερες ημέρες και για πολλοστή φορά έβαλε το χεράκι του και ο Ολυμπιακός που δεν αντέχει την πίεση – τις περισσότερες φορές – κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News