ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που ονειρεύεται να «χτίσει» ο Δημήτρης Πρίφτης!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει πως ο χαρακτήρας του δευτέρου ημιχρόνου με την Ζενίτ, αλλά και η άμυνα ζώνης που έβαλε σε… comfort zone τους «πράσινους» αποτελούν την καλύτερη ώθηση για μια συνέχεια γεμάτη χαμόγελα.

Όταν βλέπεις τον εμπνευστή σου εκτός παρκέ, να βγάζει τρομερή ενέργεια, να προσπαθεί ο ίδιος με τις κινήσεις του (αν μπορούσε να παίξει, θα το έκανε) να σπρώξει τους παίκτες του προς τον σωστό δρόμο (μέχρι και θλάση στη γάμπα έπαθε ο άνθρωπος), ε τότε δεν έχεις, παρά να τον ακολουθήσεις. Ο Δημήτρης Πρίφτης έζησε για τα καλά αυτό το ματς. Το έζησε έντονα. Ισως περισσότερο και από το ΣΕΦ. Ο Ελληνας κόουτς δεν έκατσε δευτερόλεπτο στον πάγκο. Ακόμα και στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν είχε υποστεί τη θλάση στη γάμπα, δεν σταματούσε. Ο Δημήτρης Πρίφτης έδωσε το παράδειγμα και οι πιστοί του στρατιώτες ακολούθησαν. Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην αστεράτη Ζενίτ και φυσικά στο φινάλε είχαν την ψυχραιμία, είχαν τα κότσια να πάρουν κάτι που άξιζαν. Μια νίκη που τους τονώνει περισσότερο ψυχολογικά και τους δίνει την δυνατότητα να δουλέψουν απερίσπαστα πάνω στις αδυναμίες τους.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του δευτέρου ημιχρόνου (κυρίως) είναι η ομάδα που ονειρεύεται και θέλει να «χτίσει» περισσότερο πάνω της ο Ελληνας κόουτς. Είναι ένα σύνολο που βάζει συνεχώς τα χέρια του για να αλλοιώσει προσπάθειες. Ένα σύνολο που έχει εξαιρετική κίνηση χωρίς τη μπάλα, ένα σύνολο που εφαρμόζει πιστά το ισχύς εν τη ενώσει. Ναι, χρειαζόταν και μια αλλαγή. Η άμυνα ζώνης. Μια τακτική που επιλέχθηκε – αρκετά – στο ματς με την Μπάγερν. Μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις. Η άμυνα ζώνης με διάφορες μορφές (είτε ματς-απ, είτε με προσαρμογές, είτε 2-1-2, αναλόγως τις συνθήκες) έπαιξε τον ρόλο της και οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια… ζωής με τους Γερμανούς. Ναι, αν είχαν μπει οι βολές του Οκάρο θα ήταν διαφορετική η ιστορία. Στην συνέχεια εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» πάτησαν πάνω σε αυτή την τακτική, έβγαλαν ενέργεια, παρουσίασαν έναν χαρακτήρα από ατσάλι και φυσικά βρήκαν τον… ηγέτη τους. Τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ έβαλε 2 «μεγάλα» τρίποντα σε δύο διαφορετικά παιχνίδια τη στιγμή που τα παιχνίδια ήταν σε τεντωμένο σχοινί. Το τρίποντο που έγραψε το 76-72 στο ΣΕΦ και το τρίποντο στο 1.43’’ πριν το φινάλε που έγραψε το 64-62. Και τα δύο από το… σπίτι του. Δείγμα της ψυχολογίας του.

Η άμυνα ζώνης (μερικές φορές μετατρεπόταν και σε man to man για να μπερδέψει τους Ρώσους) ήταν το «κλειδί», αλλά πλην του Νέντοβιτς, η βραδιά περιλάμβανε και μία από τις πιο εντυπωσιακές, μεστές, γεμάτες εμφανίσεις του Γιώργου Παπαγιάννη με την πράσινη φανέλα. Ο Ελληνας σέντερ «χτύπησε» ουκ ολίγες φορές στο πικ εν ρολ και απέδειξε γιατί είναι από τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δείχνει να έχει μπει στις ράγες του. Να έχει μπει στον σωστό δρόμο. Φυσικά έχει δρόμο ακόμα, αλλά πιστέψτε με αυτό που είδαν τα μάτια μας στο δεύτερο ημίχρονο (με περιθώρια βελτίωσης μια και υπήρχαν και τα «κενά» διαστήματα) είναι αυτός ο Παναθηναϊκός που ονειρεύεται να παρουσιάσει ο Δημήτρης Πρίφτης.

Υ.Γ: Ηταν μια αξέχαστη βραδιά. Δεν αναφέρομαι στη νίκη και στην εικόνα, αλλά στην ενέργεια που έβγαλε ο κόσμος. Την επικοινωνία που είχε με τους παίκτες, αλλά πάνω από όλα για την βράβευση ανθρώπων που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον σύλλογο. Τσάβι Πασκουάλ, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, Ινίγο Θορθάνο, Γιάννης Ζυγούρης και Μάνος Παπαδόπουλος (είχε βραβευθεί πέρυσι) ένιωσαν την αποθέωση. Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι μέρος της ιστορίας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News