ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Μήπως ο Παναθηναϊκός έχει οργανωτή και δεν το ξέρουμε;

Ο Μαρίνος Πρίντεζης εστιάζει την προσοχή του στην επιδραστικότητα του Ντάριλ Μέικον που είχε να δει από την εποχή του Καλάθη (όχι δεν συγκρίνει), ψηφίζει Γιόβιτς… δαγκωτό ενώ σκέφτεται και τα λόγια του Παπαγιάννη που βγαίνουν αληθινά.

Αν έχεις άμυνα, μπορείς να διαβείς! Ξεκάθαρα και τόσο απλά! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι «πράσινοι» έχουν νικήσει τα 3 από τα 4 παιχνίδια της Ευρωλίγκας δεχόμενοι κάτω από 70 πόντους. Ένα νούμερο «μαγικό», ένα νούμερο που αποτελεί το… όριο για να μπορέσουν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να βρουν ρυθμό από την επίθεσή τους. Δέχθηκαν 69 πόντους από την Εφές και χαμογέλασαν (95-69), δέχθηκαν 64 πόντους από την Ζενίτ και επίσης χαμογέλασαν (70-64) και το καλό… τρίτωσε με την επιβλητική νίκη επί της Αλμπα με 82-67.

Μόνο η Φενέρ τους ξέφυγε που σημείωσε μεν 87 πόντους, αλλά οι «πράσινοι» σε αυτό το ματς νίκησαν από την επίθεσή τους. Όμως, είναι κάτι που έχει τονίσει πολλές φορές φέτος ο Δημήτρης Πρίφτης. Θα πρέπει να κερδίζουμε από την άμυνά μας και έχει δίκιο. Διότι οι «πράσινοι» δεν είναι δομημένοι με αυτό τον τρόπο ώστε να έχουν το πάνω χέρι στα up tempo παιχνίδια. Κάτι που φάνηκε κόντρα στην Αλμπα. Λίγο την πίεσαν, την «έπνιξαν» με σωστή αλληλοκάλυψη και την «καθάρισαν». Αυτά πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Για πρώτη φορά φέτος είδαμε έναν Μέικον να έχει ισορροπία σε εκτέλεση και δημιουργία

Προφανώς και περιμένετε να τα κάνω πιο… λιανά αναφορικά με το θέμα του τίτλου μου. Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσω. Δεν κάνω καμία σύγκριση με το παρελθόν, αλλά ειλικρινά η εμφάνιση που έκανε ο Ντάριλ Μέικον σε επίθεση και ειδικά στην άμυνα, είχα να την δω από την εποχή του Νικ Καλάθη (προφανώς και πρόκειται για δύο διαφορετικούς παίκτες). Η επίδραση που είχε στον τρόπο παιχνιδιού, στην λειτουργία της ομάδας ήταν σε ποσοστό πάνω του 50%. Ξεκάθαρα! Όμως θα εστιάσω την προσοχή μου και σε κάτι άλλο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Ο Αμερικανός ντύθηκε στα πράσινα με στόχο να βοηθήσει εκτελεστικά την ομάδα. Μάλιστα όταν τον είχα ρωτήσει για το τι προτιμάει, μου είχε πει ξεκάθαρα. «Είμαι σκόρερ. Να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό στην επίθεση». Και όμως, ελέω των συνθηκών, είδα έναν Μέικον να κοιτάζει πρώτα να πασάρει. Το έβλεπες στη γλώσσα του σώματός του. Πρώτα επεξεργαζόταν στο μυαλό του τη δημιουργία για τους συμπαίκτες του (και κυρίως το πικ εν ρολ με τον Παπαγιάννη) και μετά για τον εαυτό του. Και σε ένα ματς που οι αντίπαλοι γκαρντ δεν φημίζονται για την σκληράδα τους. Μήπως ο Παναθηναϊκός έχει οργανωτή και δεν το ξέρουμε; Ναι, ο Αμερικανός γκαρντ είναι περισσότερο «2», αλλά έχει δείξει ότι μπορεί να συνεισφέρει και στο «1», απλά είναι η πρώτη φορά φέτος που είχε ισορροπία σε εκτέλεση και σε δημιουργία.

Ο Γιόβιτς είναι κομμάτι που λείπει από το πράσινο παζλ

Όπως και να έχει, είναι βέβαιο πως ο Ντάριλ Μέικον μπορεί να σταθεί και δημιουργικά και κατά συνέπεια μπορεί να κοντρολάρει και τον σκόρερ μέσα του. Όμως το αναφέρω και το ξεκαθαρίζω. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από τον Στέφαν Γιόβιτς. Προφανώς αν ο Σέρβος γκαρντ ήταν απόλυτα υγιής, θα είχε ήδη κλείσει. Όμως οι «πράσινοι» δεν έχουν δίμετρο οργανωτή που διαβάζει άριστα τις αντίπαλες άμυνες. Εν ολίγοις, ψηφίζω δαγκωτό τον Γιόβιτς. Είναι ένα κομμάτι που λείπει από το πράσινο παζλ. Αν ιατρικώς είναι μια χαρά, τότε θα κλείσει… χθες.

Σκληράδα, η μόνη οδός για να φτάσει σε επιτυχίες

Πάμε και σε ένα άλλο θέμα. Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε πει το περασμένο καλοκαίρι. «Θέλω να γίνω ο καλύτερος μπλοκέρ της διοργάνωσης». Όταν το ανέφερε, δούλεψε σκληρά, όπως κάθε καλοκαίρι. Όπως κάνει από την καραντίνα και έπειτα. Ο Ελληνας σέντερ λοιπόν έβγαλε απίστευτη ενέργεια στην άμυνα και κυρίως κατέβασε 4 φορές τον διακόπτη. Με χαρακτηριστική άνεση. Διότι ήξερε πως θα τοποθετήσει το κορμί του. Πέραν των 4 μπλοκ, σκεφτείτε πόσες ακόμα αλλοιώσεις είχε κάνει.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε μια βαθιά ανάσα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει καταλάβει για τα καλά πως η μόνη οδός για την επιτυχία, για να στρώσει χαρακτήρα, είναι η σκληράδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News