ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Οι δύο κρίσιμες εβδομάδες του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επεξεργάζεται τα συν και τα πλην ενόψει του μεγάλου ραντεβού που έχει στο φάιναλ φορ του κυπέλλου (18-20).

Ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει πως οι «πράσινοι» έχουν μερικά θέματα να λύσουν και να διατηρήσουν ενόψει του μεγάλου ραντεβού που έχουν στο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας.

Η ήττα δεν του κόστισε. Όμως του έδειξε τον δρόμο. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης. Όταν η Μονακό ξέφυγε μετά το «εφιαλτικό» δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να μπορέσουν να επιστρέψουν. Για να είμαστε ρεαλιστές, οι «πράσινοι» έχουν στο μυαλό τους το φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί όπου υπάρχει το πρέπει της κατάκτησης της κούπας, αλλά και της ετοιμότητας. Ναι, η ομάδα έχει προσφέρει χαμόγελα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά έχει και μερικά ζητήματα που πρέπει να λύσει.

Τα πλην του Παναθηναϊκού που πρέπει να γίνουν… συν με φόντο τη πρόκληση του κυπέλλου

Το είπε και ο Δημήτρης Πρίφτης. Εχουμε μικρό ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει να λύσει το θέμα της ενέργειας, των αντοχών. Διότι τα παιχνίδια είναι αμέτρητα και η ομάδα δεν έχει το μεγάλο βάθος πάγκου για να μπορέσει να είναι «φρέσκια» ενόψει του μεγάλου ραντεβού. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια φόρμουλα ούτως ώστε να είναι σε εγρήγορση και σε καλή φυσική κατάσταση την ώρα του… πρέπει. Διότι δείχνουν να μένουν από δυνάμεις. Αυτό φάνηκε και από τα «νεκρά» διαστήματα που είχαν με την Μονακό. Η έλλειψη ενέργειας, λόγω της έλλειψης λύσεων είναι ένας μεγάλος «πονοκέφαλος». Το άλλο θέμα έχει να κάνει με την σημαντική απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο αρχηγός των «πρασίνων» θα κάνει αγώνα δρόμου ώστε να μπορέσει να δώσει το παρών στην Κρήτη. Με τα τωρινά δεδομένα, θεωρείται δύσκολο ή έστω οριακά να τα καταφέρει μετά την επέμβαση που έκανε για τη ιγμορίτιδα. Οπότε η ομάδα πρέπει να έχει στο μυαλό της το εναλλακτικό πλάνο.

Επίσης, στο μυαλό των «πρασίνων» είναι να ενταχθεί ακόμα πιο ομαλά και αποτελεσματικά ο Στέφαν Γιόβιτς ο οποίος έχει δείξει τα απαιτούμενα στοιχεία, αλλά ακόμα δεν είναι ούτε στο 30% των όσων μπορεί να προσφέρει. Μέσα σε αυτό προσθέστε ότι η ομάδα θέλει να βάλει ξανά στην εξίσωση του Ντάριλ Μέικον, Γιώργο Παπαγιάννη που φάνηκαν επηρεασμένοι από τους τραυματισμούς τους.

Τα συν του Παναθηναϊκού που πρέπει να παραμείνουν… συν με φόντο τη πρόκληση του κυπέλλου

Υπάρχουν και θετικά πράγματα που έχουμε δει στην ομάδα. «Φρέσκα». Το γεγονός πως για τέταρτο σερί παιχνίδι, ο Τζέρεμι Εβανς αφήνει τα διαπιστευτήριά του στο «5». Εχει ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του και αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως βάζει και τα σουτ από μέση απόσταση. Το είχα γράψει και στο προηγούμενο blog. Μήπως πρέπει να καθιερωθεί στο «5»; Επίσης, δείχνει να συνεργάζεται καλύτερα με τον Γουάιτ στο «4» και μαζί να δημιουργούν μια αμυντική ασπίδα. Ταυτόχρονα η νέα εξαιρετική εμφάνιση του Λευτέρη Μποχωρίδη έδειξε πως η ομάδα έχει «κερδίσει» άλλο ένα μέλος που το έχει ανάγκη στη θέση «1» συν την αγωνιστική άνοδο του Νέντοβιτς. Εν ολίγοις, το φάιναλ φορ κοντοζυγώνει και ο Δημήτρης Πρίφτης καλείται να διατηρήσει τα θετικά και να περιορίσει τα αρνητικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News