Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Αφυπνίστηκε» πριν την ώρα της αλήθειας!

Η «αφύπνιση» ήρθε τη κατάλληλη στιγμή, λίγες μέρες πριν τη «μάχη» του πρώτου τίτλου για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που ζει στον αστερισμό του Γιόβιτς και του Παπαπέτρου.

Μετά από 372 μέρες, οι «πράσινοι» χαμογέλασαν εκτός Ελλάδας, αλλά το σημαντικό είναι ότι «ξύπνησαν» λίγο πριν την τελική ευθεία της προσπάθειας για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κέρδισε πολλά από αυτή την απόδραση. Την άμυνα για σεμινάριο, την άμεση αντίδραση στην αντίδραση της Βιλερμπάν και σε επίπεδο προσώπων, τη παρουσία του Στέφαν Γιόβιτς και την ανοδική πορεία του Οκάρο Γουάιτ. Αυτό που μένει ενόψει κυπέλλου είναι να έχει έτοιμο και το πλάνο σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Παπαπέτρου στην Κρήτη.

Ο Στέφαν Γιόβιτς ομορφαίνει τη ζωή του Παναθηναϊκού με απλές κινήσεις

Καιρός ήταν! Εντάξει, για να είμαι σωστός, το μήνυμα είχε σταλεί από το ματς με την Εφές στην Πόλη και έπειτα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδειχνε να μπαίνει στον σωστό δρόμο. Η απαράδεκτη εικόνα στη Λάρισα αποτέλεσε ένα γερό… ηλεκτροσόκ στο ΟΑΚΑ και τσίτωσε τους πάντες. Η προσμονή της επικείμενης «μάχης» στην Κρήτη, αποτέλεσε το μεγαλύτερο κίνητρο. Διότι η ώρα της κρίσης έρχεται και άπαντες όφειλαν να καταλάβουν πως πρέπει να σοβαρευτούν. Ομολογώ πως οι «πράσινοι» παρουσίασαν το πιο μεστό φετινό τους παιχνίδι εκτός έδρας. Είχαν λύσεις, είχαν απαντήσεις σε όλα. Όμως αυτό που θα βάλω πρώτα στην εξίσωση είναι ένα. Αυτό το «αν». Αν οι «πράσινοι» είχαν από την αρχή της σεζόν, τον υγιή Στέφαν Γιόβιτς, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα. Επρεπε να παρελάσουν 6 γκαρντ μετά τον Καλάθη, για να βρει η ομάδα επιτέλους έναν κανονικό πλέι μέικερ. Η διορατικότητα, ο τρόπος που διαβάζει τις φάσεις, τα μις-ματς, η οργάνωσή του, ήταν στοιχεία που έλειψαν από τους «πράσινους». Ο Σέρβος δεν έχει φτάσει καν στο 50% των δυνατοτήτων του, κάνει σωστή διαχείριση των δυνάμεών του, αλλά ακόμα και έτσι ομορφαίνει τη ζωή των «πρασίνων» στο παρκέ.

Για αυτό απέκτησε το καλοκαίρι τον Οκάρο Γουάιτ και τώρα δικαιώνεται

Αναμφίβολα η παρουσία του Στέφαν Γιόβιτς, έχει βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Πέραν του γεγονότος πως είναι συμπατριώτες και έχουν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Ο «Νέντο» είναι ο «ηγέτης» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και νιώθει πιο απελευθερωμένος με τη παρουσία του συμπατριώτη του. Δεν γίνεται όμως να μη σταθώ και στη παρουσία ενός παίκτη που πραγματικά έχει ακούσει ουκ ολίγες φορές τα εξ’ αμάξης, αλλά πλέον έχει πάρει τα πάνω του. Εδώ και ένα μήνα είναι ο πιο φορμαρισμένος ξένος της ομάδας. Ο Οκάρο Γουάιτ. Ο Αμερικανός ψηλός απέδειξε και στο «Αστρομπάλ» πως έχει την εξυπνάδα, την αθλητικότητα, τη δημιουργία και το «χτύπημα» στο χαμηλό ποστ για να βοηθήσει σε φάσεις μέσα στο καλάθι. Στην ομάδα το έλεγαν. «Αργά ή γρήγορα θα βρει τον εαυτό του, θα είναι ο γνωστός Οκάρο Γουάιτ» και πλέον δικαιώνονται. Η αστείρευτη ενέργειά στο «4», η βοήθειά που δίνει στη κυκλοφορία της μπάλας και η συνεργασία του είτε με τον Εβανς είτε με τον Παπαγιάννη στο «5» θα αποτελέσουν ένα από τα «κλειδιά» της συνέχειας.  

Υπάρχει πλάνο χωρίς την παρουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου

Ευχής έργον είναι να διεξαχθεί κανονικά το φάιναλ φορ στη Κρήτη (μετά και τα τέσσερα κρούσματα του Προμηθέα τα οποία εύχομαι να είναι και τα τελευταία). Κλείνω αυτή τη σημαντική παρένθεση. Ευχής έργον θα είναι να μπορέσουν οι «πράσινοι» να έχουν στη διάθεσή τους, τον Ιωάννη Παπαπέτρου μετά την επέμβαση που έκανε στη μύτη. Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Ο «Πάπι» θα ήθελε πολύ να αγωνιστεί για να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά αυτό μοιάζει δύσκολο στη παρούσα φάση. Διότι η αποθεραπεία του είναι κανονικά πάνω από 20 μέρες. Κατά συνέπεια, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να προλάβει, αλλά το παλεύει. Όμως ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του έχουν το πλάνο τους και το επεξεργάζονται ενόψει Κρήτης. Ο Ρος θα είναι ένα από τα «κλειδιά» κάτι που είδαμε και στο «Αστρομπάλ» με τους Γιόβιτς-Νέντοβιτς-Ρος στη τριάδα των γκαρντ. Από εκεί και πέρα επειδή και τα κουκιά είναι μετρημένα, ο Κασελάκης με τον Μαντζούκα θα είναι τα άλλα δύο πρόσωπα που θα επιδιώξουν να καλύψουν το ενδεχόμενο «κενό». Οι επόμενες μέρες θα δείξουν, αν ο αρχηγός των «πρασίνων» κάνει την ανατροπή. Εν κατακλείδι με ή χωρίς τον Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ οφείλει στα «Δύο Αοράκια» να δώσει τα ρέστα του και αν τα καταφέρει τότε θα έχει κερδίσει πολλά περισσότερα από όσα έχει χάσει μέχρι τώρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News