Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Sport Billy, ένας ήρωας από άλλο πλανήτη!

Ο Βασίλης Καββαδάς απέδειξε ότι αξίζει μια παραπάνω ευκαιρία, αλλά όχι μόνο αυτός και η second-third unit του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που βγήκε μπροστά και κέρδισε πολλά.

Δουλεύει πολύ, μιλάει ελάχιστα και δικαίως βγήκε μπροστά

Με τόσες απουσίες, ομολογώ πως περίμενα ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Θα ήταν κάτι το φυσιολογικό αν συνυπολογίσουμε πως έλειπαν οι Γιόβιτς, Παπαπέτρου, Γουάιτ, Παπαγιάννης ενώ η ομάδα είχε τόσα προβλήματα μέσα στη βδομάδα και δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα εσωτερικό διπλό. Στις προπονήσεις ήταν με το ζόρι 7-8 παίκτες. Βάλτε μέσα σε αυτό και την κούραση-απογοήτευση από την απώλεια του κυπέλλου προ ημερών. Ο Δημήτρης Πρίφτης – όμως – βρήκε τις λύσεις. Εριξε στο παρκέ και τους παίκτες που είναι δεν είναι εντός ροτέισον σε πολλά ματς. Ενας εξ’ αυτών ήταν και ο Βασίλης Καββαδάς. Ο Ελληνας σέντερ ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στο ΟΑΚΑ (εξαργύρωσε την εξαιρετική σεζόν με τον Ηρακλή) με σκοπό να βοηθάει περισσότερο στις προπονήσεις, αλλά καμιά φορά να δίνει ανάσες σε Παπαγιάννη-Εβανς στο «5». Οσοι ξέρουν τον Βασίλη Καββαδά έχουν να λένε για ένα παιδί που δουλεύει ακατάπαυστα και μιλάει ελάχιστα. Είτε παίξει 2-3 λεπτά είτε 20’ θα ρίξει το κορμί του στη… φωτιά.

Το ντεμπούτο του Χουγκάζ στην Euroleague έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα

Ομολογώ πως ο 30χρονος Ελληνας ψηλός έκανε τα πάντα στο παρκέ. Με εντυπωσίασε από τη σκληράδα που έβγαλε και την αυταπάρνηση. Κέρδισε πολλές μάχες είτε με τον Κούζμιτς είτε με τον Μίτροβιτς είτε με όλο τον… λαό που προσπαθούσε να παρελάσει κάτω από το καλάθι των «πρασίνων». Η απλότητα των κινήσεών του και ο τρόπος που βοηθούσε στο ποστ είναι αποτέλεσμα δουλειάς και εμπειρίας. Μέχρι και στο παρκέ έπεσε για να κερδίσει χαμένες μπάλες. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κέρδισε το ματς, αλλά ακόμα περισσότερο κέρδισε την ουσιαστική εξίσωση του Βασίλη Καββαδά στο ροτέισον. Ανέφερα τη λέξη second unit και δικαίως διότι ο Ελληνας σέντερ δεν ήταν μόνος του. Αν παρατηρήσατε, η αντίδραση του δευτέρου δεκαλέπτου ήρθε επίσης με τους Μαντζούκα στο «3» και τον Χουγκάζ στο «4». Ο Νίκος Χουγκάζ έκανε το ντεμπούτο του με τη πράσινη φανέλα και έστειλε θετικά μηνύματα. Εβγαλε πάθος, ενέργεια, βοήθησε στα ριμπάουντ. Εντάξει έκανε – εύλογα – και τα λάθη του, αλλά και οι 2 ασίστ που έβγαλε έδειξαν ότι έχει τα φόντα για να συνεργάζεται με τον εκάστοτε 5άρι. «Βλέπει» γήπεδο. Το μέλλον είναι δικό του και οι «πράσινοι» χαμογελούν.

Το κίνητρο της επόμενης μέρας είναι διπλό για τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε προ ημερών στη σημασία της επόμενης μέρας. Το κίνητρο είναι ένα και σημαντικό. Να μπορεί η ομάδα να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στην Ευρωλίγκα και για το πρεστίζ της και για να τονώσει το ηθικό της. Το άλλο ζήτημα είναι να μπορέσει μέσα από αυτά τα παιχνίδια, αλλά και τα αντίστοιχα του ελληνικού πρωταθλήματος, να δώσει πιο συχνά, ο Ελληνας κόουτς την ευκαιρία στους παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής ούτως ώστε μέσα από αυτά τα ματς να μπορέσει να έχει μεγαλύτερο βάθος πάγκου. Διότι όπως και να το κάνουμε, πολλές φορές φέτος οι «πράσινοι» έχασαν παιχνίδια επειδή τα χέρια του Δημήτρη Πρίφτη ήταν δεμένα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε λοιπόν ένα ματς που θα τον βοηθήσει αρκετά στη συνέχεια καθότι θέλει να πάρει ξανά τα πάνω του. Αρχές Μαρτίου περιμένει και την επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου και σιγά σιγά όλοι μαζί θα στοχεύσουν σε μια καλύτερη μέρα με φόντο τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News