Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ο… Τάπα-γιάννης και τα παλικάρια του!

Οι «πράσινοι» έκαναν το τέλειο παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ με 87-86 Και έκλεισαν ιδανικά το φετινό τους παιχνίδι στην Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» ήταν τσαμπουκαλεμένοι, είχαν καθαρό μυαλό και με μπροστάρη τον Παπαγιάννη και τα άλλα παιδιά, πραγματοποίησαν μια σούπερ νίκη-βάλσαμο (87-86 την Ρεάλ) για τη συνέχεια.

Το Α και το Ω αυτού του συνόλου ήταν είναι και θα πρέπει να είναι η άμυνα που τσακίζει κόκκαλα!

Θυμάστε πως εμφανίστηκε στο ματς του πρώτου γύρου η ομάδα; Με φόβο και χωρίς πάθος. Το εντελώς αντίστροφο παρουσίασε στο ΟΑΚΑ και δη στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Με πάθος που πηγάζει από το ένστικτο του «πληγωμένου» εγωισμού και κόντρα σε μία από τις πιο «γεμάτες» ομάδες της Ευρωλίγκας. Η ενέργεια στην άμυνα ήταν κάτι που έλειπε σε πολλά παιχνίδια της φετινής διοργάνωσης, σε συνεργασία με το καθαρό μυαλό. Διότι για να μπορέσεις να κοντράρεις την Ρεάλ, δεν θα πρέπει να πας με τα… νερά της, αλλά να της δημιουργήσεις τρικυμίες και επιθετικές ανισορροπίες. Επιτέλους! Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χρειάστηκε 13 ήττες (τελευταία φορά είχε νικήσει τον… Ντόντσιτς) ώστε να μπορέσει να βάλει τέλος σε αυτή την «κατάρα» με την Ρεάλ. Διότι ρεαλιστικά έκανε υπέρβαση, έκανε το τέλειο φετινό του παιχνίδι στην άμυνα. Ναι το Α και το Ω που πρέπει να έχει αυτό το σύνολο. Την άμυνα, την ομαδικότητα και την αλληλοβοήθεια.

Για αυτό ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ο κορυφαίος σέντερ της Ευρωλίγκας!

Ο Γουόλτερ Ταβάρες είδε… εφιάλτες κόντρα στο αντίπαλο… δέος του. Ποιον; Μα, τον πιο βελτιωμένο σέντερ της Ευρώπης την τελευταία διετία. Τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Ελληνας σέντερ ήταν το «φόβητρο» κάτω από το καλάθι και ανάγκασε τον θηριώδη σέντερ της Ρεάλ να επιχειρεί να σουτάρει με χουκ από τα δύο μέτρα ενώ οι αλλοιώσεις ή αλλιώς τα deflections του άλλαξαν το σκηνικό της ιστορίας. Αυτός ήταν ο «βασιλιάς» κάτω από το καλάθι και κατόρθωσε μόλις στο 15’ να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ στις τάπες (5). Η γλώσσα του σώματος του Ταβάρες έδειχνε πόσο τσαντισμένος ήταν με το γεγονός ότι τα είχε βρει σκούρα με τον Ελληνα «πύργο» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Φανταστείτε να είχε και έναν γκαρντ της προκοπής για να μπορέσει να «χτυπήσει» περισσότερο στο πικ εν ρολ. Πάντως τις mind-range καταστάσεις δεν τις άφηνε. Ο «βιονικός» «Big Papa» έλεγε απλά… στοπ σε όποιον είχε την διάθεση να μπει φουριόζος στο καλάθι των «πρασίνων» και φυσικά παρέσυρε και τους συμπαίκτες του και τον κόσμο.

Η «αφύπνιση» του Εβανς και η δυναμική επιστροφή του αρχηγού!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν ήταν μόνος. Όχι! Ηταν απλά ο τύπος που έδωσε ενέργεια, ήταν ο τύπος που εμψύχωσε τους συμπαίκτες του. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βγήκε μπροστά όταν χρειάστηκε. Ηταν εκεί! Φώναξε ξανά ότι είναι εδώ. Είτε με καλή κυκλοφορία της μπάλας είτε με τα κρίσιμα σουτ. Μέσα στον γενικότερο ηλεκτρισμό του ΟΑΚΑ, εμφανίστηκε ξανά ο Τζέρεμι Εβανς. Ναι, ο Αμερικανός σέντερ που έπαιξε μεν στο «4», αλλά έδωσε λύσεις και με τα μπλοκ άουτ του έχοντας τη βοήθεια και του Ρος που έβγαλε σούπερ άμυνες στους αντίπαλους γκαρντ. Το σημαντικό για τους «πράσινους» δεν ήταν μόνο η διάρκεια, αλλά και η ψυχραιμία που είχαν όταν η Ρεάλ επιχειρούσε μόνο με το ταλέντο της να επιστρέψει στο παιχνίδι. Όμως, όπως ανέφερα, ο στρατηγός Γιώργος Παπαγιάννης είχε τους στρατιώτες του και έστω και στο ευρωπαϊκό εντός έδρας φινάλε του, πραγματοποίησε την πιο ηχηρή του νίκη μέσα στο 2022 (μετά και το εντός έδρας ματς με την Εφές).

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News