Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ο Νέντοβιτς επιστρέφει πιο δυνατός, την κατάλληλη στιγμή!

Οι «πράσινοι» τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση καθότι το νούμερο ένα «όπλο» τους είναι έτοιμο για να προστεθεί στη φαρέτρα του Γιώργου Βόβορα και το sportday.gr αναλύει.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε εξαιρετική δουλειά ένα μήνα στο θέμα της πλήρης αποκατάστασης του ανανεωμένου Νέντοβιτς

Τελευταία εμφάνιση του Νεμάνια Νέντοβιτς με την πράσινη φανέλα ήταν στο ντέρμπι των… εξελίξεων κόντρα στον Ολυμπιακό στις 11 Απριλίου. Ο «Νέντο» είχε σημειώσει 18 πόντους σε 28’, αλλά έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά. Μάλιστα την επομένη υπήρξε… τσουνάμι στην ΚΑΕ. Λίγες μέρες μετά το ματς (15/4) ο Σέρβος γκαρντ υπέστη θλάση στην δεξιά γάμπα. Με δεδομένο πως δεν υπήρχε κάποιο παιχνίδι-κλειδί μέχρι τα πλέι οφ, αποφασίστηκε κάτι ωφέλιμο και για τις δύο πλευρές. Να μην πιεστεί ο «Νέντο» και κατά συνέπεια να δουλέψει με την άνεσή του ώστε να είναι έτοιμος για τα πλέι οφ. Συν ότι και το ιστορικό του δεν άφηνε περιθώρια για να επιστρέψει νωρίτερα. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε καθημερινώς θεραπεία ενώ υπό το άγρυπνο βλέμμα του ειδικού και γυμναστή της ομάδας, Σάββα Αρώνη ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα. Πολλές φορές σε ένα από τα βοηθητικά του ΟΑΚΑ. Ούτως ώστε να δυναμώσει περισσότερο στο πόδι, αλλά και να επιστρέψει στη καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Ηταν ένας μήνας-κλειδί.

Στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Αρη, ο Σέρβος γκαρντ θα επιστρέψει στη θέση – εκτός απροόπτου – του Γιόβιτς

Ο Σέρβος γκαρντ ανέβαζε στροφές, αλλά σταδιακά. Ετσι την περασμένη Δευτέρα (9/5), ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε το πρώτο βήμα. Ακολούθησε μέρος του προγράμματος και αυτή ήταν η καλύτερη είδηση για τον Γιώργο Βόβορα, το λοιπό σταφ, αλλά και το ιατρικό επιτελείο που έκανε αρκετή δουλειά. Τις επόμενες μέρες, ακολουθούσε μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος και έδειχνε ότι είναι 100% έτοιμος και κυρίως ανανεωμένος και με περισσότερη ενέργεια. Την Τρίτη (17/5), στη πρώτη ομαδική προπόνηση ενόψει πλέι οφ, ο Σέρβος γκαρντ αναμένεται να μπει σε όλο το πρόγραμμα. Ετσι θα επιστρέψει στο πρώτο ματς με τον Αρη στο ΟΑΚΑ, αφού πρώτα «κοπεί», βάσει λογικής, ο Στεφάν Γιόβιτς ο οποίος είχε πάλι ενοχλήσεις στο ματς με τον Ηρακλή. Η επίδραση που έχει ο «Νέντο» στο ματς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είναι φυσικά τεράστια σε πολλούς τομείς και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το βέβαιο είναι πως μόλις βρει το… χέρι του (την ευστοχία του) και μπει στον ρυθμό των αγώνων, θα λύσει περισσότερο τα χέρια του Ελληνα κόουτς.

Το στοίχημα με την ομαλή αποφόρτιση του φορτσάτου Ντάριλ Μέικον και τα κοντά και πιο επιθετικά σχήματα που μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Φυσικά ο Γιώργος Βόβορας και το τεχνικό του επιτελείο έχουν κάνει τις σκέψεις τους για την άμεση προσαρμογή και επανένταξη του Νεμάνια Νέντοβιτς. Μάλιστα για την… ιστορία, θα είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Σέρβος γκαρντ θα αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ελληνα κόουτς (κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν το τελευταίο ματς του Δημήτρη Πρίφτη). Φυσικά οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά από την περσινή τους θητεία. Ένα στοίχημα που υπάρχει πάνω στην επιστροφή του «Νέντο» είναι και η σωστή διαχείριση του χρόνου στο παρκέ ανάμεσα στον Σέρβο γκαρντ και τον Ντάριλ Μέικον. Στη παρούσα φάση, ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Η παρουσία του «Νέντο» θα βοηθήσει τον Ελληνα κόουτς να αποφορτίσει – όσο γίνεται – τον Μέικον χωρίς φυσικά να του κόψει τον ρυθμό. Ταυτόχρονα η παρουσία του Πέιτον Σίβα μπορεί να οδηγήσει σε σχήματα με τρεις γκαρντ. Για παράδειγμα Σίβα, Μέικον, Μποχωρίδης (ή Ρος) ή Σίβα, Νέντοβιτς, Μποχωρίδης (ή Ρος). Αναλόγως τις ανάγκες του εκάστοτε αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News