ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΙΔΗΣ: «Αι ιδέαι σαν τον Βράνιες δεν αποθνήσκουν»

Με αφορμή τα νέα «σενάρια» για επιστροφή του Βράνιες στην ΑΕΚ, ο Νίκος Σαρίδης προσεγγίζει με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο την περίπτωση του Βόσνιου στόπερ.

«Ποιος έχει πει ότι ”ο Βράνιες είναι ιδέα και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν”;

Α. Δημήτριος Μελισσανίδης, Άρχων Κουροπαλάτης της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας

Β. Ειρηναίος, κυρός Πατριάρχης Σερβίας

Γ. Βαρθολομαίος, Οικουμενικός Πατριάρχης

Δ. Άλλος».

Είναι στα… SOS  για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου στη Θεολογική Σχολή του Όστρογκ (για να μην ψάχνεστε, κάπου στην πρώην Γιουγκοσλαβία).

Ο καλός ο φοιτητής θα οδηγηθεί στη σωστή απάντηση διά της εις άτοπον απαγωγής, που πα’ να πει ότι ο «τίγρης» θ’ αποκλειστεί, πρώτος πρώτος, διότι ακριβώς πριν από δύο μήνες, στην… Επί του Όρους Ομιλία του στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ είχε πει για τον Σερβοβόσνιο ότι «είναι καμένα λάδια, δεν τα βάζεις σε νέο αυτοκίνητο».

Ο καλός ο φοιτητής, βέβαια, θα σκεφτεί για λίγο ότι ο Μελισσανίδης εκείνη τη μέρα στα εξωτικά Σπάτα είχε αναφέρει και πως δεν θα προσλάβει, αν και το ήθελε, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, γιατί -λέει- θα συνέχιζε ο Ρουμάνος σε άλλο πρωτάθλημα. Και τελικά αυτό το πρωτάθλημα έμελλε να είναι το… ελληνικό.

Κατά συνέπεια, ο καλός φοιτήτης δεν θα βιαστεί να διαγράψει το «Α» της ερώτησης. Ο Μελισσανίδης, σου λέει, είναι… Μελισσανίδης. Μπορεί να μεταβάλλει άποψη ό,τι ώρα του καπνίσει·  δική του είναι η ομάδα, δικά του τα Σπάτα, δική του και η Αγιά Σοφιά με (τα) τετρακόσια σήμαντρα και (τις) εξηνταδυό καμπάνες.

Με την άποψη του Βράνιες είναι το θέμα. Την έχει μεταβάλει σε ό,τι έχει να κάνει με τον άνθρωπο που τον είχε «κόψει» τον περασμένο Γενάρη από την ΑΕΚ, τότε που ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός τον είχε χαρακτηρίσει (με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) «π@ύστη»; Αν όχι, άσχημα τα πράγματα για τον… κίναιδο. Βλέπω τον Βράνιες να του φέρνει στο κεφάλι -εφόσον επιστρέψει στην «Ενωση»- καμιά… Βοσνία, καμιά Ερζεγοβίνη, ό,τι βρει πρόχειρο.

Ανεξάρτητα, πάντως, από το πώς θα τα πάει ο φοιτητής στο μάθημα «Γενικές Αρχές Βράνιες» και στο συγκεκριμένο multiple choice, το corpus «Όγκνιεν» απαιτεί συστηματική μελέτη, από την ημέρα κιόλας που το χαριτωμένο αυτό αγοράκι αντίκρισε τον βαλκανικό ουρανό…

Ο μελετητής οφείλει να εγκύψει με ακαδημαϊκή, θρησκευτική και… φροϊδική -μπορώ να είπω- ευλάβεια, στην περίπτωση, να κατανοήσει ότι δεν είναι εύκολο για οποιοδήποτε παιδί να γεννιέται σε μια πόλη η οποία θυμίζει επωνυμία ειδών υγιεινής (Μπάνια Λούκα) και σε μια ευρύτερη περιοχή που φέρει ένα όνομα σαν επίθετο σε ταμπέλα παντρεμένης φαρμακοποιού (Βοσνία- Ερζεγοβίνη). Aλλά κυρίως, ο μελετητής δεν πρέπει να παρκάμψει ή να προσεγγίσει επιδερμικά τις σχέσεις του Βράνιες με το άλλο φύλο μετά την ενηλικίωσή του. Οι δεσμοί του με προσωπικότητες όπως οι κυρίες Γελένα Καρλέουσα, Καταρίνα Γκρούγιτς, Άννα Γκροζντάνοβιτς και η ακατανίκητη έλξη που του ασκεί καθετί…. υαλουρονικό, έχουν μετατρέψει τη ερωτική ζωή του σε λίγο πιο ρομαντική από εργοστάσιο πλαστικών στα Οινόφυτα.

Ακόμη και αυτός, πάντως, ο Βράνιες, που γουστάρει γυναίκες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν μένει μια ζωή  με την ίδια. Η ΑΕΚ, αντίθετα, δεν δέχεται κουβέντα: άλλος aggressive στόπερ δεν υπάρχει στον πλανήτη, μετά τον Όγκνιεν το χάος!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News