Νίκος Σαρίδης: Ο Κασσελάκης, ο Παναθηναϊκός και η απουσία ΑΕΚτζή από το «κάδρο»

Η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στο Πρωτάθλημα Τύπου δίνει το ερέθισμα στον Νίκο Σαρίδη για να καταπιαστεί, μισοσοβαρά – μισοαστεία, με την ποδοσφαιρική πτυχή των πολιτικών της πρώτης γραμμής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, λέει, το πρωί του Σαββάτου έπαιξε στην Αργυρούπολη με την ομάδα της «Αυγής» για το Πρωτάθλημα Τύπου, αυτή την ιστορική -ου μην αλλά και συναρπαστική- διοργάνωση, όπου το ρεκόρ συμμετοχών με διάφορες ιδιότητες (αλλά πρωτίστως του κόουτς) έχω την εντύπωση ότι το κατέχει ο Γιώργος Χελάκης. Που διατηρεί, πάντως, το επίθετο Χελάκης και δεν το έχει μετατρέψει οψίμως σε ΚαΧελάκης, ούτως ώστε ν’ αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κασσελάκης, λοιπόν, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, έπαιξε κανένα ημίωρο κι αποχώρησε τραυματίας. Υπό άλλες συνθήκες, η αντίδρασή μου το γεγονός θα ήταν η γνωστή δημώδης φράση για τη δυσώδη έκκριση και την κλίση που πήρε η βάρκα. Άλλωστε, ποιος θα περίμενε κάτι διαφορετικό στο τερέν από έναν τύπο που έζησε μέχρι τα δέκατέσσσερά του στην ποδοσφαιρομάνα Εκάλη και κατόπιν στην άλλη ποδοσφαιρομάνα, την Πενσυλβάνια; Είναι, όμως, αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οπότε δεν γίνεται να προσπερανάμε οτιδήποτε πράττει και… διαπράττει. Κι ως αθλητικοί συντάκτες που είμαστε, η γραφίδα δεν γίνεται να σταθεί τόσο στο πολιτικοϊδεολογικό κομμάτι της ταυτότητάς του, όσο στο ποδοσφαιρικό. Το ίδιο έχει γίνει παλαιότερα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε που τα Σάββατα έπαιζε μπάλα με τους συμμαθητές του από το Κολλέγιο Αθηνών, αλλά και πιο παλιά με τον Κώστα Καραμανλή του Αλέκου, ο οποίος είχε σπάσει το ποδάρι του σε μια… περίτεχνη προσπάθειά να δαμάσει το ατίθασο τόπι στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου.

«Πράσινοι»

Επίσης, επειδή είμαστε στην Ελλάδα, είναι περίπου σαν προαπαιτούμενο για το πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει και μια ποδοσφαιρική ταμπέλα, είτε μιλάμε για πρωθυπουργούς, είτε γι’ αρχηγούς κομμάτων, είτε για ΠτΔ. Γι’ αυτό, ο Κασσελάκης, μια κι αυτός έδωσε την αφορμή για το παρόν σημείωμα, δηλώνει οπαδός του Παναθηναϊκού. Αυτή ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στους τηλεοπτικός «Πρωταγωνιστές».

Ολυμπιακός

Και προ ημερών, όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου, στη δική του εκπομπή, έθεσε ανάλογο ερώτημα στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι δεν εχει αλλάξει χρώμα (κόκκινο) από μικρός. Για να μη νομίζουμε, δηλαδή, ότι το παίζει Ολυμπιακός απλώς γι’ αντίπραξη στον Κασσελάκη… Προς τιμήν του, πάντως, δεν έχει μπει σε γήπεδο με ποδοσφαιρικά παπούτσια. Εχει το γνώθι σαυτόν, αν μη τι άλλο.

Παναθηναϊκός ήταν κι ο προκάτοχος του Κασσελάκη, αλλά ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε διευκρινίσει στον (επίσης «πράσινο») Θεοδωράκη ότι δεν δηλώνει «τριφυλλάρα» λόγω Αλέξη Τσίπρα. Όπως Παναθηναϊκός είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν και από οικογένεια «γαύρων», όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει. Όσο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, λογικά και η αυτής εξοχότητα φιλικά πρέπει να διάκειται απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού ο μπαμπάς της, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ, ενώ την ίδια τη θυμόμαστε πέρυσι να παρίσταται σ’ εκδήλωση των παλαιμάχων του ΠΑΟ.

Άλλες ομάδες

Αντίθετα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δηλώσει οπαδός του Πανιωνίου και ο Κυριάκος Βελόπουλος του ΠΑΟΚ. Μας μένει ο Αλέξανδρος Χαρίτσης, που θα ηγηθεί της ενδεκάδας των βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι επικεφαλής των δύο τάσεων που την έκαναν από την Κουμουνδούρου είναι δεδηλωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά για τον Χαρίτση δεν είναι ευρέως γνωστό αν υποστηρίζει κάποια ομάδα και ποια. Η αγωνία μάλλον είναι περισσότερο των ΑΕΚτζήδων, αφού δεν υπάρχει ένας Ενωσίτης πολιτικός αρχηγός και ο… Χαρίτσης είναι η τελευταία τους ελπίδα. Η μόνη «κιτρινόμαυρη» είναι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ωστόσο είναι Αρειανή (μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, γαρ) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι ΑΕΚ. Η πρώτη Πρόεδρος φίλη του Aρη, αφού ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν Παναθηναϊκός, ο Κάρολος Παπούλιας… Εθνικός Αθηνών (που δεν καλλιεργεί ποδόσφαιρο πάντως, ούτε καλλιεργούσε με τον Παπούλια αθλητή και πρόεδρο) κι ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος Παναχαϊκή. Οι πιο πριν ανώτατοι πολιτειακοί άρχοντες, μάλλον δεν ήξεραν τι περιείχε η μπάλα. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης δεν είχε δώσει ποτέ δείγματα ενδιαφέροντος για το ποδόσφαιρο, ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έπαιζε (λέμε τώρα) γκολφ.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου του σωτηρίου έτους 2023 που είναι ν’ ανακοινώσει ο Χαρίτσης το όνομα των «11», περιμένουμε να μας πει και τι ομάδα είναι…

ΥΓ.: Δεν είναι ευρέως γνωστά και τα ποδοσφαιρικά φρονήματα του Δημήτρη Νατσιού της Νίκης. Λογικά, όμως, θα είναι με όλες τις Νίκες της Ελλάδας: Νίκη Βόλου, Νίκη Ρέντη, Νίκη Πολυγύρου, Νίκη Διοικητηρίου, Νίκη Αγκαθιάς, Νίκη Αξού, Νίκη Σητείας, Νίκη Δροσιάς, Νίκη Πλάκας, Νίκη Καμινάδων…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News