Νίκος Σαρίδης: Αλαφούζος, ΟΗΕ, Τερίμ και… Καρράς

Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Σαρίδης… αρνείται να σχολιάσει σοβαρά

Ηταν καλοκαίρι του 2022, όταν ο πολυχρονεμένος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν είχε ζητήσει από τον ΟΗΕ ν’ αναφέρεται η Τουρκία ως Türkiye κι όχι ως Τurkey. Ένας από τους λόγους, έλεγαν τότε, που ο «σουλτάνος» αιτήθηκε το rebranding, ήταν για να μη συγχέουν την πατρίδα του με τη γαλοπούλα (επίσης turkey).

Ενάμιση χρόνο μετά, δεν ξέρω κατά πόσο πέτυχαν οι γείτονες ν’ αποστρέψουν ολοσχερώς τη σύγχυση μεταξύ το λειράτου διάνου και της χώρας τους, διότι ο Γιάννης Αλαφούζος, για παράδειγμα, που σαν καλός γκιαούρης θα έπρεπε τα Χριστούγεννα να προτιμήσει turkey, προτίμησε… Τurkey! Ναι, ψώνια στην Τουρκία. Προπονητή συγκεκριμένα.

Τη γλίτωσε μια φορά ο Γιοβάνοβιτς, ανήμερα του Τhanksgiving Day, όπου η… turkey είναι αδιαπραγμάτευτη, νόμιζε θα τη γλιτώσει και τώρα. Ο Φατίχ Τερίμ, βεβαίως, δεν είναι ο πρώτος τυχών. Στην Τουρκία είναι όπως ήταν για εμάς ο… Βασίλης Καρράς, με τη διαφορά ότι ο Τούρκος είναι ζωντανός (και χτύπα ξύλο, καλά να είναι ο άνθρωπος). Οχι, δεν τραγουδάει ο Τερίμ (εξ όσων γνωρίζω τουλάχιστον), απλώς είναι ο πιο λαοπρόβλητος εβδομηντάρης στην πατρίδα του. Συνομήλικος του Καρρά (δέκα εβδομάδες μεγαλύτερός του). Μάλιστα, όπως διαβάζω, ουδέποτε είχε προσληφθεί προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα σε τόσο προχωρημένη ηλικία, όμως ο ρέκτης Αλαφούζος το κατάφερε κι αυτό.

Δεν ανήκω σε αυτούς που αντιμετώπιζαν σαν ιερή αγελάδα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά δεν είμαι κι από αυτούς που θα «παίξω ξύλο» υποστηρίζοντας μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μου ότι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ξέρει τι του γίνεται ποδοσφαιρικά. Δεν είναι πουθενά γραμμένο, ούτε στις πλάκες του Μωυσέως, ούτε στις Βέδες των Ινδουιστών, ούτε στο Νιχόνγκι των Σιντοϊστών, ότι αν έχεις ξοδέψει καμιά εκατοστή εκατομμύρια από την περιουσία σου για μια ομάδα, αποκλείεται να χρειαστεί να ξοδέψεις άλλα τόσα ή και περισσότερα ώσπου να πάρεις πρωτάθλημα -και αν πάρεις. Αν είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως, μπορεί να ξοδέψεις κι ένα δις ευρώ και να μη δεις τον τίτλο ούτε ζωγραφιστό.

Ο απαράμιλλος (ως ποδοσφαιροπαράγων) Γιάννης Αλαφούζος, πάντως, δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία των «κεκλεισμένων των θυρών» έως τον Φλεβάρη. Με κόσμο στη Λεωφόρο, έτσι όπως τα έκανε με τον Γιοβάνοβιτς, με τον τρόπο που τον σχόλασε δηλαδή, δύσκολα θα την έβγαζε καθαρή. Ειδικά αν στο πλαίσιο της προσαρμογής του ο Τερίμ έκανε μία-δύο… γκελίτσες στα προσεχώς με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό.

Εάν κατορθώσει, πάντως, ο Τερίμ και μας δείξει… τα κοχόνες του και οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του στέμματος, μαγκιά του τού Αλαφούζου. Μέχρι να μάθουμε, όμως, ποιος θα κόψει το νήμα, έχουμε καιρό μπροστά μας…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News