Νίκος Σαρίδης: Ο κύριος Τάκης θα μας κάψει τα μυαλά!

Μπαλτάκο, επιτέλους, όρισε ένα γήπεδο της προκοπής για τον τελικό. Ορισε ένα γήπεδο, ας μην είναι της προκοπής. Γράφει ο Ν. Σαρίδης

Δηλώσεις έκανε χθες στον σαλονικιώτικο ραδιοσταθμό Metropolis ο Τάκης Μπαλτάκος κι έπιασα τον εαυτό μου, διαβάζοντας στα σάιτ τι είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ν’ αντιδρώ σαν τον Νάνι Μορέτι  στην ταινία «Απρίλης» και συγκεκριμένα σ’ εκείνη την -επική, πια- σκηνή όπου βλέπει στην τηλεόραση τον Μάσιμο Ντ’ Αλέμα να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και να ουρλιάζει: «Ντ’ Αλέμα, πες κάτι αριστερό! Πες κάτι κι ας μην είναι αριστερό! (…) Πες κάτι!». «Μπαλτάκο, επιτέλους, όρισε ένα γήπεδο της προκοπής για τον τελικό. Ορισε ένα γήπεδο, ας μην είναι της προκοπής».

Φτάσαμε 17 Φεβρουαρίου, ανήμερα της Αγίας Πουλχερίας (για να είμαι ειλικρινής, η μόνη μ’ αυτό το όνομα που μου έρχεται στο μυαλό είναι μία Πουλχερία Λουκά, η οποία έπαιζε σε κάτι βιντεοταινίες της δεκαετίας του 1980). Περάσαμε και τα μέσα της σεζόν κι ακόμη δεν ξέρουμε πού και πώς θα γίνει ο τελικός.

Τι είπε χθες ο Μπαλτάκος; «Το πιο πιθανό είναι επειδή υπάρχουν προβλήματα με άλλα γήπεδα, να γίνει τελικός στον Βόλο με προϋποθέσεις που θέτει ο δήμαρχος, με παιδιά, μαθητές. Εφόσον πάμε στον Βόλο, ο κύριος Μπέος είναι κατηγορηματικός για τη μη παρουσία του κόσμου, οπότε για να μη γίνει μόνο με 100 άτομα έκαστος, θα τον κάνουμε με την παρουσία μαθητών και παιδιών στις εξέδρες».

Ρυθμιστής, θεματοφύλακας και κέρβερος του νοτιοβαλκανικού «low and order» ο δήμαρχος/πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, που κατά σύμπτωση την ίδια ημέρα, χθες δηλαδή, ήταν στον αθλητικό δικαστή προκειμένου ν’ απολογηθεί για ρατσιστική επίθεση σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή!

Υστερα απ’ αυτό, φρονώ πως τα οκτώ χιλιάρικα, που είναι να εισπράξει ως μηνιαία αποζημίωση στο τέλος του μήνα ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι λίγα, ελάχιστα…

Επειδή δεν μ’ αρέσει ν’ αφήνω κενά, πρέπει ν’ αναφέρω και τα υπόλοιπα που εκστόμισε ο Μπαλτάκος για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό: «Δεν υπάρχει το Καυτανζόγλειο, το ΟΑΚΑ, δύο γήπεδα-σταθμοί. Επίσης υπάρχει το Ηράκλειο, ένα καλό γήπεδο, το οποίο όμως έχει πρόβλημα μετακίνησης για τους φιλάθλους. Δεν έχει κάτσει η μπίλια, αλλά πρέπει να γίνει συζήτηση και με τις ομάδες, ακόμα δεν τις γνωρίζουμε, όταν ολοκληρωθούν τα ημιτελικά θα συνεννοηθούμε και μ’ αυτές».

Ναι, δεν κάνω πλάκα. Δεν (δείχνει να) θέλει Ηράκλειο επειδή δεν μπορούν να μεταβούν οπαδοί απ’ την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη (ή το… Αγρίνιο, αν δεχτούμε ότι ο Παναιτωλικός έστω και τυπικά διατηρεί ελπίδες). Ωστόσο, θέλει τελικό στον Βόλο χωρίς οπαδούς (εκτός αν εννοεί ότι τα σχολιαρόπαιδα θα το σκάσουν απ’ τα σπίτια τους κι ενώ θα τους αναζητεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» αυτά θα είναι για τσίπουρα στον Βόλο και μετά για μπάλα στο Πανθεσσαλικό)! Παρεμπιπτόντως, στο Ηράκλειο διεξάγεται αυτές τις μέρες φάιναλ έιτ του Κυπέλλου στο μπάσκετ, με συμμετοχή Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού κι όλων των άλλων μεγάλων. Κάλλιστα, θα μπορούσε και στο ποδόσφαιρο. Ελα, όμως, που στο Παγκρήτιο κάθε φορά που φυσάει το στέγαστρό του το βρίσκουν στο… Λιβυκό!

Αλλά, εντάξει, ας μην έχουμε τόσες απαιτήσεις από έναν άνθρωπο που αμείβεται μόνο με 8 χιλιάρικα…

Επίσης, σ’ ερώτηση για τον κόσμο του Αρη, που περιμένει χρόνια ένα τρόπαιο (54 έτη για την ακρίβεια) και θέλει να βρεθεί στο γήπεδο τη βραδιά του τελικού, ο πρόεδρος Μπαλτάκος μάς έκαψε τα μυαλά: «Θα μιλήσουμε με τη διοίκηση του Αρη το ίδιο βράδυ, για να δούμε τι θα γίνει».

Πραγματικά θα ήθελα ν’ ακούσω έναν διάλογό του με τον Θεόδωρο Καρυπίδη τη βραδιά του τελικού και σε περίπτωση που οι «κίτρινοι» κατακτήσουν το Κύπελλο: «Θόδωρε, ναύλωσε 200 πούλμαν και φέρ’ τους τώρα Βόλο… Καθυστερώ την απονομή μέχρι να φτάσουν τ’ αλάνια σου. Αντε, ξεκινήστε…».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News