Νίκος Σαρίδης: Οι κατασκευασμένοι εχθροί του Καρυπίδη

Σ’ ένα πρωτάθλημα όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων του Big-4 εντείνεται, ο Αρης του Καρυπίδη δείχνει να μένει όλο και πιο πίσω.

Ο μπασκετικός Αρης συμφώνησε χθες με τον Νέιθαν Λαζέφσκι, έχει πάρει επίσης τον Ντέιβιντ Ντε  Τζούλιους, καθώς και τους Γιώργο Γκιουζέλη, Μανόλη Χατζηδάκη, ενώ έχει ανανεώσει και τη συνεργασία με τον Βασίλη Τολιόπουλο. Τι σημαίνουν, άραγε, οι μέχρι τώρα κινήσεις; Οτι ο πάλαι ποτέ «αυτοκράτορας» θα σπάσει το δίπολο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και θ’ ανακτήσει τα σκήπτρα του; Χλομό. Κατάχλομο. Παρ’ όλα αυτά οι οπαδοί εκτιμούν την προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση. Κυρίως, σέβονται τα πρόσωπα που είναι στην ομάδα: τον πρόεδρο και παλιά δόξα του Αρη, Χάρη Παπαγεωργίου, τον Λευτέρη Αρβανίτη και όλους εκείνους που «τρέχουν» τη ΚΑΕ.

Γι’ αυτό και στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Σούπερ 3 Καβάλας», απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο ν’ αγοράσει διαρκείας για το Αλεξάνδρειο. Χωρίς σεβασμό, πώς θα έσπευδαν οι φίλαθλοι να καταθέσουν τον οβολό τους;

Είναι ο ίδιος οπαδικός σύνδεσμος που στο ίδιο κείμενό του επιφύλαξε κράξιμο στην ΠΑΕ και κήρυξε ανεπιθύμητο τον Θεόδωρο Καρυπίδη, γράφοντάς του: «Πούλα και φύγε». Δεν είναι ότι με τον Καρυπίδη στο τιμόνι το κοινό των «κίτρινων» δεν πανηγυρίζει τίτλους -ούτε στο μπάσκετ, εξάλλου, σηκώνει τρόπαια ο Αρης-, αλλά ότι ο ισχυρός ανήρ της ΠΑΕ γεννά καχυποψία.

Δεν έχει σημασία αν τη γεννά δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα αλλά τη γεννά κι αυτό μετράει. Τη  γεννούσε και παλαιότερα, αλλά οι Αρειανοί έκαναν πως δεν έβλεπαν, καθώς θεωρούσαν πως προείχε ο υπέρ Κυπέλλου αγών. Το Κύπελλο, ωστόσο, δεν ήρθε, με τον Καρυπίδη να προσπαθεία να μετακυλίσει όλες τις ευθύνες στη… Γαλλίδα διαιτήτρια, Στεφανί Φραπάρ.

Χωρίς… δράκο, όμως, το παραμύθι, γι’ αυτό και οι Αρειανοί αρχίζουν τώρα και προβληματίζονται μεγαλοφώνως.

Δεν θ’ αποτελέσει έκπληξη, αν ακολουθήσουν ανακοινώσεις κι από άλλα παραρτήματα του «Σούπερ 3». Παίζει ρόλο στην επιδείνωση του κλίματος και η δυσπραγία της ΠΑΕ εν όψει της νέας σεζόν.

Ναι μεν κράτησε τον Χουλιάν Κουέστα, αλλά από εκεί και πέρα το χάος. Με τον Φαμπιάνο υπάρχει απόσταση, ο Λορέν Μορόν είναι κάτι σαν μόσχος σιτευτός, τον οποίο ο Καρυπίδης έχει τοποθετήσει στη βιτρίνα, για να τον βλέπουν οι υποψήφιοι αγοραστές και να τους τρέχουν τα σάλια, ενώ οι μεταγραφικές βλέψεις είναι «φάτε μάρτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο».

Από την άλλη μεριά, το «πούλα» είναι εύκολο να το εκστομίζει κανείς, αλλά δύσκολο στην υλοποίηση. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ, που θα χτυπήσουν την πόρτα της οικογένειας Καρυπίδη και θα σκάσουν λεφτά, ώστε να πάρουν τις μετοχές κι εν συνεχεία να ενισχύσουν την ομάδα και να την καταστήσουν πρωταγωνίστρια; Αφήστε δε, που ο Καρυπίδης δεν έχει πει ντρέτα ότι αποχωρεί απ’ την ομάδα. Απ’ όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς, το συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι απλώς θα τον ενδιέφερε κάποιος «συμπαίκτης». Κυκλοφορούν, όμως, τόσο αγαθών προθέσεων άνθρωποι, οι οποίοι θα έδιναν τα ωραία τους χρήματα να τα κουμαντάρει ο Ημαθιώτης παράγοντας;

Σ’ ένα πρωτάθλημα, πάντως, όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων του Big-4 εντείνεται, ο Αρης του Καρυπίδη δείχνει να μένει όλο και πιο πίσω. Και πρέπει να είναι πολύ κουτός όποιος οπαδός της ιστορικής ομάδας πιστεύει πως γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνονται η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα, το… ΝΑΤΟ και οι κάθε λογής κατασκευασμένοι εχθροί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News