SD BLOG: Παπαδόπουλοι πολλοί, αλλά Σούλης ένας!

Ο Νίκος Σαρίδης γράφει για το πώς αξιολόγησε ο… Σούλης Παπαδόπουλος τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου

«Δεν είμαι φαν του Λουτσέσκου, αλλά οι παίκτες του παίζουν για πάρτη του κι αυτό φαίνεται… Ποτέ δεν σε ενθουσιάζει ο Ραζβάν με το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα». Τάδε έφη Σούλης (εκ του Αναστάσιος και ουχί εκ του Ζαρατούστρα) Παπαδόπουλος, στο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5.

Διαδήλωση

Ναι, όπως το ακούσατε (ή απλώς το διαβάσατε). Ασκεί κριτική για το ποδόσφαιρο των ομάδων του Ρουμάνου τεχνικού ο Σούλης Παπαδόπουλος, αυτός ο μικρός ο μέγας κήνσορας· το τοτέμ των γηπέδων, που επί των ημερών του στην Προοδευτική δοξάστηκε το σύστημα «ντου ο Κουλίζος – ροχάλα ο Γιδάκος – τάκλιν στον μαντρότοιχο ο Ντάγκας»· το icon χιλιάδων Ευρωπαίων που ετοιμάζονται να καταλάβουν το οδόστρωμα της Seestrasse στη Ζυρίχη, απαιτώντας ν’ αποκαθηλωθεί από το FIFA World Football Museum η φάτσα του Ρίνους Μίχελς και ν’ αναρτηθεί στη θέση της το πορτρέτο του πραγματικού εμπνευστή του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, του λαϊκού παιδιού της Β’ Πειραιώς με τη λαμπρή προπονητική σταδιοδρομία και τη θητεία -μεταξύ άλλων- σε μεγαθήρια όπως ο Αήττητος Σπάτων και ο Αστέρας Αμαλιάδας. Σε χρυσοποίκιλτη κορνίζα κι από κάτω το επίγραμμα: «Σούλης, ένα όνομα σαν παλιός θερμοσίφωνας, ένας προπονητής σαν το παλιό κρασί, ένα ποδόσφαιρο πιο ελκυστικό κι απ’ την καλλίπυγο Τζένιφερ Λόπεζ».

Λιπομέτρηση

Αυτό που δεν είπε ο σεμνός Σούλης είναι ότι με αυτόν προπονητή ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ θα ήταν fit. Γιατί είναι αλήθεια πως αν τον είχε σε δική του ομάδα, όπου οι πρόεδροι είναι σεσημασμένοι μπαταχτσήδες, ο Σουριναμέζος δεν θα είχε λεφτά να σπαταλάει σε πιτόγυρα κι άλλες ανθυγιεινές συνήθειες. Οπως δεν είπε ο Σούλης ότι αυτός είναι αυτοδημιούργητος, δεν είχε μπαμπά προπονητή σαν τον Ραζβάν. Είμαι σίγουρος ότι το σκέφτηκε αλλά έπνιξε τον αυθορμητισμό… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News