Κώστας Μήτρογλου: Εκτός από long covid υπάρχει και long… θλάση

Κώστας Μήτρογλου: Εκτός από long covid υπάρχει και long… θλάση, Άρης, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Γι’ αυτό τα λένε… ρίσκα. Εμπεριέχουν τον κίνδυνο να φας τα μούτρα σου. Κι ο Καρυπίδης τα έφαγε για τα καλά με τον Μήτρογλου.

Δεν είμαστε όλοι… Πατούλης, για να έχουμε διδακτορικά στην Ιατρική, οπότε δεν ξέρουμε αν εκτός από long covid (ο όρος που περιγράφει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον άνθρωπο μήνες μετά τη νόσησή του) υπάρχει και long… θλάση. Δεν ξέρουμε αν είναι καταγεγραμμένο, έστω, στη βιβλιογραφία προηγούμενο θλάσης που να κρατάει οκτώ μήνες.

Ο Κώστας Μήτρογλου, πάντως, από τον περασμένο Ιούλιο, όταν έπαιξε ως αλλαγή κατά της Αστανά και τραυματίστηκε, όλο αυτό τον καιρό ήταν στα «πιτς»: λίγο πρόγραμμα θεραπείας, λίγο γυμναστήριο, λίγο τρέξιμο, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και ό,τι άλλο… τραγουδάει η Μαρινέλλα. Θυμάμαι, επίσης, σε παιχνίδι της Μαρσέιγ όπου ο Ρούντι Γκαρθία δεν τον είχε συμπεριλάβει στην ενδεκάδα, ο «Μητρογκόλ» είχε κάτσει στον πάγκο φορώντας γαλότσες!

Με λίγα λόγια, ο Μήτρογλου των τελευταίων ετών ήταν… ωραίος για να διασκεδάζεις με τα ενσταντανέ που πρόσφερε, αλλά καθόλου ωραίο να τον πληρώνεις. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης, ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2021 πήρε το ρίσκο, ενέταξε τον παίκτη στο ρόστερ του Αρη, με θηριώδες συμβόλαιο για τα δεδομένα του κλαμπ. Με την προσδοκία ότι ο Μήτρογλου, θα δει τον Αρη ως ευκαιρία για restart. Μάντολες (για λόγους ευπρέπειας παραλείπεται η πρώτη λέξη της φράσης)! Γύρω στα 265 λεπτά ο συνολικός αγωνιστικός του χρόνος του Μήτρογλου με τα κίτρινα (σε Super League 1, Kύπελλο κι Ευρώπη).

Σε ηλικία 34 ετών, πια, ο άλλοτε δεινός στράικερ καθόταν αναπαυτικά εδώ και μήνες στο συμβόλαιό του. Κι αφού «κάηκε» και η τελευταία ελπίδα, ότι με τον Χερμάν Μπούργος θα είναι αλλιώς, χθες -όπως έγινε γνωστό- ο «Μητρογκόλ» κατέθεσε προσφυγή, για να πάρει όλα τα χρήματα που δικαιούται. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ομως, γι’ αυτό τα λένε… ρίσκα. Εμπεριέχουν τον κίνδυνο να φας τα μούτρα σου. Κι ο Καρυπίδης τα έφαγε για τα καλά με τον Μήτρογλου. Εδώ του λέμε, πάντως, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που την πάτησε από μεταγραφή. Αλλοι έχουν πονέσει στην τσέπη με πολύ πιο safe επιλογές. Εδώ με κοτζάμ Λιονέλ Μέσι και οι Καταριανοί της Παρί Σεν Ζερμέν κλαίνε τα λεφτά τους. Που τα έχουν κι άφθονα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News