Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς μεταμορφώθηκε σε συμπεριφορά και τακτική

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάζει μία διαφορετική συμπεριφορά στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Μία μεταμόρφωση που έχει βοηθήσει στην βελτίωση της ομάδας του.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μεταμορφώθηκε. Extreme make over, στην κυριολεξία. Όχι, ο Σέρβος δεν άλλαξε την εμφάνιση του, αλλά το ταμπεραμέντο του. Ο Ιβάν των Play Off και του τελευταίου 1,5 μήνα δεν έχει καμία σχέση με τον ήρεμο και πράο άνθρωπο που είχαμε συνηθίσει.

Η εικόνα του Γιοβάνοβιτς να παρακινεί τον κόσμο να φωνάξει και να πιέσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι σφιγμένες γροθιές και ο έντονος πανηγυρισμός μετά τη λήξη, οι εκφράσεις στο πρόσωπο, παραπέμπουν σε έναν άλλο προπονητή. Στο τάιμινγκ που τα παιχνίδια «καίνε», ο Σέρβος παρουσιάζει έναν πιο παθιασμένο εαυτό προς τα έξω, δίνοντας και μία φιγούρα με την οποία ο κόσμος μπορεί να ταυτιστεί.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει αλλάξει μόνο δημοσίως, αλλά και στα αποδυτήρια. Οι ομιλίες του προς τους παίκτες εκπέμπουν περισσότερο πάθος και έχουν πιο εμψυχωτικό τόνο. Ανέκαθεν ο Γιοβάνοβιτς ενθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές και ήταν υποστηρικτικός, αλλά ήταν πιο χαλαρές. Τώρα, όπως περιγράφουν όσοι είναι παρόντες, «ο Ιβάν παίρνει… φωτιά».

Πιο πορωτικός στις ομιλίες του

Πριν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, ο Γιοβάνοβιτς επισήμανε στους παίκτες ότι πρέπει να νικήσουν και να ανεβούν στις θέσεις της Ευρώπης. Ο Σέρβος υπενθύμισε στους «πράσινους» ότι έχουν αδικήσει τις δυνατότητες τους και δεν βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία, ενώ σημείωσε ως έξτρα κίνητρο τις δύο ήττες από τους «ασπρόμαυρους» στην κανονική διάρκεια.

Εκ του αποτελέσματος, οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού εισάκουσαν και εμπνεύστηκαν από τον προπονητή τους. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς, ο Παναθηναϊκός πολέμησε στον αγωνιστικό χώρο και δεν υστέρησε σε τομείς που έπασχε, όπως στις μονομαχίες, στα μαρκαρίσματα και στις εναέριες διεκδικήσεις.

Ο Γιοβάνοβιτς… βαθμοθηρεί

Ο Γιοβάνοβιτς έχει αλλάξει και στο κοουτσάρισμα του, αντιλαμβανόμενος πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στην Ευρώπη. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Σέρβος επέμενε στη φιλοσοφία του μέχρι τέλους. Τώρα, ο Γιοβάνοβιτς λειτουργεί με βαθμοθηρία στην τακτική του και αφήνει στην άκρη τα «θέλω» του.

Εναντίον του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τρεις στόπερ. Η επιλογή δικαιώθηκε, αφού η ομάδα του δεν κινδύνευσε. Με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Σέρβος δεν δίστασε να παίξει με τριάδα στο κέντρο της άμυνας στο φινάλε, προκειμένου να απορροφήσει την πίεση του αντιπάλου. Η απόφαση του Ιβάν επίσης δικαιώθηκε, αφού ο ΠΑΟΚ που πίεζε, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά μέχρι τη λήξη.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News