Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ ήρθε να τον κάνει… κανονικό Ολυμπιακό!

EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει το ισόπαλο 1-1 του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού και επιχειρεί να καταγράψει τα… όργια του Χουάνγκ στην πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα.

Μια φορά κι έναν καιρό ο όρος «Κορεάτης ποδοσφαιριστής» θύμιζε… ανέκδοτο για τους λάτρεις του «βασιλιά των σπορ». Πλέον, όμως, καλό θα είναι κι εμείς στην Ελλάδα να παίρνουμε πολύ σοβαρά τους εκπροσώπους της ασιατικής χώρας και ειδικά όσους αποτελούν «ποδοσφαιρικά αδέλφια» παικταράδων όπως ο Χέουν Μιν Σον της Τότεναμ.

Η είδηση της μεταγραφής του Ινμπόμ Χουάνγκ στον Ολυμπιακό, ενδεχομένως να μη γέμισε πολύ το μάτι των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων, λόγω της εθνικότητας του χαρισματικού Ασιάτη μέσου. Όσοι γνώριζαν, όμως, την αξία του ήξεραν ότι η άφιξη του στον Πειραιά, θα αποτελούσε… όαση σε μια ομάδα με εξόφθαλμο έλλειμα στην επιθετική της παραγωγικότητα.

Ο Χουάνγκ έκανε τα πάντα, για τους… πάντες

Το πρώτο παιχνίδι του Κορέατη με την φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος, απλά επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές. Ο Κορμπεράν εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του κι εκείνος παρέδωσε με το… καλησπέρα τα διαπιστευτήρια του, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ισόπαλο 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού, στην πρώτη αναμέτρηση για τα playoffs του Europa League.

Με χαμηλό κέντρο βάρους, τεχνική που του επέτρεπε να «κολλάει» την μπάλα στο πόδι, ασταμάτητο τρέξιμο παντού (ως γνήσιος Κορεάτης), πνευματική διαύγεια που του επέτρεπε να μεταφέρει γρήγορα την μπάλα στο transition και προσωπικότητα που τον βοήθησε να ξεπεράσει γρήγορα το άγχος της πρεμιέρας, ο Χουάνγκ ήταν όλα τα λεφτά στην επίσκεψη του Ολυμπιακού στο… καταραμένο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, έστω κι αν πολλές φορές οι συμπαίκτες του… πέταγαν στα σκουπίδια τις υπέροχες εμπνεύσεις του!

Τρεις φορές είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν το υπέροχο στάδιο της κυπριακής πρωτεύουσας οι Πειραιώτες, ούτε γκολ δεν είχαν πετύχει! Και ο Χουάνγκ ήρθε να ξορκίσει, τουλάχιστον, τους… μισούς «δαίμονες» του παρελθόντος με έναν συνδυασμό… από τα παλιά, στον οποίο «έκρυψαν» την μπάλα με τον Ρέαμπτσιουκ.

Η αποθέωση τη στιγμή της αντικατάστασής του στο 65′ (καθώς ο προερχόμενος από τραυματισμό Κορεάτης ζήτησε αλλαγή δευτερόλεπτα αφού άγγιξε το δεύτερό του γκολ) ήταν η πρώτη… από τις πολλές που αναμένονται στη συνέχεια της σεζόν, αν συνεχίσει στους ρυθμούς της εκκίνησής του. Και δεν είναι τυχαίο ότι μετά την αντικατάστασή του, ο Ολυμπιακός θαρρείς και έχασε το μαγικό του φίλτρο. Σταμάτησε να παράγει φάσεις, σταμάτησε να δημιουργεί. Γερός να είναι, βέβαια…

Η άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα δώρα στους αντιπάλους

Τι δεν κατάφερε ο Χουάνγκ στο ντεμπούτο του; Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Για πέμπτο διαδοχικό επίσημο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» προσέφεραν γκολ στο πιάτο σε αντίπαλό τους, καθώς η φάση του γκολ με το οποίο προηγήθηκαν οι πρωταθλητές Κύπρου, πρέπει να διδάσκεται ως… παράδειγμα προς αποφυγή, στα σεμινάρια λειτουργίας οποιασδήποτε ομάδας.

«Πούλημα» της μπάλας εκτός περιοχής από τον Εμβιλά  και τον Κούντε, άμυνα… μαθητευόμενου στόπερ από τον Σισέ… 1-0 ο Φέλιξ με ψύχραιμο πλασέ στο 18’.

Κι αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση που οι Κύπριοι εκμεταλλεύτηκαν τις «χτυπητές» αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία των Πειραιωτών. Το έπραξαν και στο 10’, αλλά ο Πίττας σκόραρε από αντικανονική θέση, το έπρατταν διαρκώς στο πρώτο εικοσάλεπτο «χτυπώντας» διαρκώς από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης του, με τον Φέλιξ να ταλαιπωρεί τον Ρέαμπτσιουκ.

Σε απλή… ποδοσφαιρική μετάφραση, ο Νταβίντ Καταλά έπραξε ότι είχαν επιχειρήσει στους προηγούμενους γύρους των προκριματικών, τόσο οι προπονητές της Μακάμπι, όσο και της Σλόβαν. Έριξαν το βάρος της επιθετικής ανάπτυξής τους στην αριστερή πτέρυγα της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Προφανώς και οι τρεις διαπίστωσαν μια «αχίλλειο πτέρνα» που – για να είμαστε ειλικρινείς – δεν χρειάζεται να διαθέτεις προπονητικά πτυχία για να την εντοπίσεις.

Στο δρόμο για την επιστροφή ενός… κανονικού Ολυμπιακού, αλλά έχει δρόμο μπροστά του

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός που είδαμε στη Λευκωσία δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την θλιβερή ομάδα που σκορπούσε απογοήτευση στους φίλους της σε κάθε της εμφάνιση εδώ και μήνες. Και το γεγονός αυτό αναμφισβήτητα πιστώνεται στον Κάρλος Κορμπεράν.

Ο Ολυμπιακός που είδαμε στην Κύπρο και δημιούργησε επιθετικά, και κινητικός ήταν και έδειξε ότι με μεταγραφές όπως ο Χουάνγκ μπορεί να μπολιάσει με ποιότητα τον οργανισμό του.

Αν, μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στην κορυφή της επίθεσής του τον… κανονικό Ελ Αραμπί και όχι τη σκιά του Μαροκινού να χάνει γκολ που δεν χάνονταν, ενδεχομένως οι πρωταθλητές Ελλάδος να είχαν επιστρέψει στη βάση τους με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League στο τσεπάκι τους και όχι με το θετικό, πλην όμως ρευστό, 1-1.

Είπαμε, όμως. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ένα μικρό βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, προς την ανάκτηση του χαμένου του επιθετικού DNA.

Το πρόβλημα στην άμυνα είναι αυτό που δεν εμφανίζει βελτίωση και αποτελεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Κορμπεράν. Και ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να χρειάζεται και στην οπισθοφυλακή του έναν ή και δύο… Χουάνγκ για να αναγεννηθεί!

Γιατί να έχεις δεχτεί γκολ από τη Σλόβαν στην εκπνοή και να δέχεσαι ξανά τέρμα από τον ακίνδυνο επιθετικά Απόλλωνα στις καθυστερήσεις του αγώνα, απλά εκθέτει όλες τις αμυντικές σου αδυναμίες. Το γεγονός ότι ο Χέντι συνελήφθη για εκατοστά οφσάιντ, δεν αναιρεί τη συγκεκριμένη πραγματικότητα!

Κι όσο η άμυνα του Ολυμπιακού παρουσιάζει αυτά τα χάλια, όσο δωρίζει απλόχερα γκολ στους αντιπάλους της, τόσο δεν θα έρχεται η πρώτη «ερυθρόλευκη» νίκη σε επίσημο παιχνίδι. Ό,τι κι αν κάνει ο Χουάνγκ…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News