Ολυμπιακός: Κλήρωση – κίνητρο για μεταγραφές υπέρβασης!

Sportday.gr

Η κλήρωση του Ολυμπιακού στον όμιλο του Europa League με Καραμπάγκ, Φράιμπουργκ και Ναντ δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο… μεταγραφικό τσουνάμι που αναμένεται στον Πειραιά!

Για να αναλύσουμε την κλήρωση του Ολυμπιακού στον 7ο όμιλο του Europa League, ας… αφορίσουμε το δόγμα «δεν υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις».

Αν δεν υπήρχαν καλές και κακές κληρώσεις η δύσμοιρη Βικτόρια Πλζεν θα έπρεπε να σφυρίζει αδιάφορα μετά τη χθεσινή της μοίρα που την έστειλε σε όμιλο με Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ίντερ.

Το ότι καμιά ομάδα δεν κερδίζει στα χαρτιά οποιοδήποτε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης και οφείλει να ματώνει στο χορτάρι για να εκμεταλλευτεί μια ευνοϊκή κλήρωση, είναι άλλη κουβέντα.

Η αξιολόγηση της κλήρωσης του Ολυμπιακού

Και για να έρθουμε στο… ψητό, τελικά ο Ολυμπιακός είχε καλή ή κακή κλήρωση στο Europa League; Θα σας απαντήσω ότι είχε μια κλήρωση που δίνει έξτρα κίνητρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του για εντυπωσιακό μεταγραφικό τσουνάμι τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες διάκρισης των «ερυθρόλευκων» στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πρόκειται για μια κλήρωση – πρόκληση για τους πρωταθλητές, καθώς ναι μεν η θεά Τύχη τους έφερε όχι μία αλλά δύο εκπροσώπους των πέντε κορυφαίων λιγκών της Γηραιάς Ηπείρου, πλην όμως η μεν Φράιμπουργκ σε καμιά περίπτωση δεν διαθέτει το βάρος της φανέλας και τη δυναμική μιας Άιντραχτ Φρανκφούρτης (έχοντας παίξει όλες κι όλες τέσσερις φορές στα κύπελλα Ευρώπης), η δε Ναντ επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια!

Μην υποτιμάτε την Καραμπάγκ

Πιο… μπαρουτοκαπνισμένη τα τελευταία χρόνια στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ είναι η Κάραμπαγκ, που ενδεχομένως να μην εξελιχτεί στο… σάκο του μποξ του ομίλου που προβλέπουν αρκετοί. Οι Αζέροι συμμετέχουν για ένατη διαδοχική σεζόν σε ομίλους και έχουν μεγάλες φιλοδοξίες για το βήμα παραπάνω.

Αν δεν υπήρχαν καλές και κακές κληρώσεις στην Ευρώπη, η Βικτόρια Πλζεν έπρεπε να… σφυρίζει αδιάφορα που θα βρεθεί σε όμιλο με Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ίντερ!

Το ζητούμενο, όμως, είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στις δύο εβδομάδες που απομένουν (μέχρι την έναρξη των αγώνων του ομίλου στις 8 Σεπτεμβρίου) για να εξαντλήσει της δικές του πιθανότητες διάκρισης σε έναν όμιλο που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «λουκούμι», αλλά που δεδομένα αφήνει ορθάνοιχτο το δρόμο της πρωτιάς.

Ένας οργανισμός που αισθάνεται τα κύτταρα του να ξανανιώνουν!

Νομίζω ότι μετά την κλήρωση του Europa League, άπαντες αναμένουμε με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον το μεταγραφικό «τσουνάμι» που έχει προαναγγελθεί με «βροχή» πληροφοριών τις τελευταίες μέρες.

Το βράδυ της Πέμπτης μετά από μήνες το Καραϊσκάκη πλημμύρισε από «διψασμένα» για διάκριση πρόσωπα. Στις κερκίδες, στον αγωνιστικό χώρο, στην εξέδρα των επισήμων, στις σουίτες, παντού…

Μια ομάδα που πριν από ένα μήνα έδειχνε να βρίσκεται σε περίοδο… θερινής νάρκης, θαρρείς και αισθάνεται ξανά τα κύτταρα της να ξανανιώνουν. Το κίνητρο ενός ολικού restart (με άξονα την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και τη μεταγραφή αναβάθμιση του ρόστερ) νομίζω ότι έγινε ακόμη μεγαλύτερο μετά το συναπάντημα με Καραμπάγκ, Φράιμπουργκ και Ναντ…

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός οφείλει να εξαντλήσει φέτος τις πιθανότητες παρουσίας του στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μακάρι να είναι το Europa League, προσωπικά δεν θα με χαλάσει καθόλου αν πρόκειται και για το Conference. Γιατί αν βρεθείς στους «οκτώ» η δυνατότητα να γράψεις ιστορία… παίζεται σε μια ζαριά!

Και ο όμιλος που κληρώθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο Europa League αφήνει ορθάνοιχτο το δρόμο του πρωταθλητή Ελλάδος προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News