Ολυμπιακός: Ποιες μεταγραφές; Τη χρονιά θα τη σώσουν (αν τη σώσουν) όσοι είναι ήδη στου Ρέντη!

EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου βάζει φρένο στη μεταγραφολογία για Ντεναγέρ, Κασάμι, Ομάρ, Πασχαλάκη και εξηγεί ότι όποιος και να έρθει τώρα στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να παίξει ρόλο στον αγώνα επιβίωσης που ξεκινά την Κυριακή!

Αντιλαμβάνομαι ότι οι μεταγραφές… βρίσκονται στο αίμα των φίλων του Ολυμπιακού. Και είκοσι μεταγραφές να έχουν πραγματοποιήσει ένα καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι» ο κόσμος θα ανυπομονεί να μάθει ποια θα είναι η… 21η!

Προφανώς, λοιπόν, και έχουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον οι αποφάσεις που θα λάβει ο Μίτσελ και κατά πόσο θα κινηθεί ο πρωταθλητής για περαιτέρω ενίσχυση μέχρι το φινάλε της αγοράς ελεύθερων παικτών (το βράδυ της Παρασκευής), προφανώς και η περίπτωση Ντεναγέρ δεν μπορεί να αφήνει καμιά ομάδα αδιάφορη (αν και ο Βέλγος οδεύει προς Εμιράτα), ωστόσο άπαντες στον οργανισμό του Ολυμπιακού οφείλουν να αντιληφθούν ότι καμία μεταγραφή αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στον «πόλεμο επιβίωσης» που ξεκινά το μεσημέρι της Κυριακής με το παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο.

Πρέπει άπαντες να αντιληφθούν ότι οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα στη φωτιά από τις 2 Οκτωβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου είναι αυτοί που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και όχι αυτοί που ενδεχομένως να προστεθούν. 

Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και όχι… ρομπότ!

Οποιοσδήποτε ελεύθερος παίκτης κι αν αποκτηθεί αυτή τη στιγμή σημαίνει πρακτικά ότι παραμένει ποδοσφαιρικά ανενεργός εδώ και πέντε μήνες. Όσο καλός κι αν είναι, λοιπόν, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα μέχρι να έρθει στο βαθμό ετοιμότητας που απαιτεί ο Μίτσελ.

Όσο καλός κι αν είναι ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι… ρομπότ! Δεν βλέπετε τι γίνεται με τον Μαρσέλο που είναι και άριστος επαγγελματίας και όλο το καλοκαίρι γυμναζόταν εντατικά; Μπαίνουμε Οκτώβριο και, απόλυτα λογικά,  βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του.

Είναι τέτοιες οι απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, τέτοια η καταπόνηση του ανθρώπινου οργανισμού που καθιστά την επιστροφή ενός ανενεργού παίκτη σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς εξαιρετικά επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία.

Προσέξτε, δεν αναφέρομαι σε αθλητές που μετέχουν κανονικά στις προπονήσεις μιας ομάδας, και δεν παίζουν σε αγώνες. Αναφέρομαι σε αθλητές που γυμνάζονται από έναν έως και 4-5 μήνες μόνοι τους!

Είναι τέτοιες οι απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, τέτοια η καταπόνηση του ανθρώπινου οργανισμού που καθιστά την επιστροφή ενός ανενεργού παίκτη σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς εξαιρετικά επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία.

Είτε ο Ντεναγέρ, λοιπόν, είτε ο Πασχαλάκης, είτε οποιοσδήποτε άλλος παίκτης πιάσει λιμάνι (αν τελικά αποφασίσει κάτι τέτοιο ο Μίτσελ) δεν θα μπορεί να παίξει ουσιαστικά ρόλο στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Μέχρι τότε, όμως (μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για την ακρίβεια) ο Ολυμπιακός θα έχει ήδη δώσει τους 10 από τους 12 τελικούς που έχει να φέρει εις πέρας σε Ελλάδα και Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του εξαιρετικά δύσκολου αγώνα στη Λεωφόρο με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Καλές οι μεταγραφές, λοιπόν, αλλά ο Ολυμπιακός θα πάει στον πόλεμο των 42 ημερών που έχει μπροστά του με τους υπάρχοντες παίκτες που βρίσκονται στο δυναμικό του.

Και φυσικά είναι αυτονόητο ότι σε μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια που έχουν μπροστά τους, χρειάζονται την υποστήριξη όλων στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο και όχι την αμφισβήτηση. Γιατί για να κερδηθεί αυτός ο εξαιρετικά δύσκολος αγωνιστικός «πόλεμος», βασική προϋπόθεση είναι αυτή που έχει θέσει εξ αρχής ο Μίτσελ. Αποδυτήρια και εξέδρα να είναι όλοι ενωμένοι σαν γροθιά! 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News