Ολυμπιακός: Το «Θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά», έχει και πάλι… αιώνιο αντίπαλο δέος!

EUROKINISSI

Την ώρα που ο Ολυμπιακός επιχειρεί να επιστρέψει με τον Μίτσελ στην κανονικότητα του ποδοσφαιρικού του DNA, ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς φωνάζει ότι επέστρεψε για τα καλά… στην κανονικότητα του πρωταθλητισμού!

Ήταν η πρώτη φορά που η ιαχή «Θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά» ακούστηκε στις εξέδρες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από το ξεκίνημα της σεζόν. Πως να τολμήσει κανείς να το τραγουδήσει το προηγούμενο δίμηνο με την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσίαζε ο Ολυμπιακός;

Το μεσημέρι της Κυριακής, όμως, στο Φάληρο έβλεπες παντού ζωγραφισμένη μια αύρα αισιοδοξίας. Το αισθανόσουν τη στιγμή που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο χορτάρι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους. Το ένιωθες στην αποθέωση που συνόδευσε το όνομα του Μίτσελ από τα μεγάφωνα…

Πάνω απ’ όλα όμως, το ένιωθες στο πετσί σου στα τελευταία σφυρίγματα του Τζοβάρα στο τέλος του ημιχρόνου και στο φινάλε της αναμέτρησης. Ένα αίσθημα απόλυτης ποδοσφαιρικής ικανοποίησης για έναν Ολυμπιακό που, χωρίς να εντυπωσιάζει, έβρισκε δειλά – δειλά στον αγωνιστικό χώρο τη χαμένη του ταυτότητα, το χαμένο του DNA. 

Η επιστροφή του αντίπαλου δέους που λέγεται Παναθηναϊκός!

Για τους πρωταθλητές δεν χρειάζεται ούτε υπέρμετρος ενθουσιασμός, ούτε… κατάθλιψη σε ενδεχόμενα στραβά αποτελέσματα που ενδεχομένως να έρθουν μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ. Μοιάζει σχεδόν απίθανο να πάνε… τρένο οι Πειραιώτες μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Είναι τόσο βαρύ το αγωνιστικό τους πρόγραμμα που αν καταφέρει ο Μίτσελ να τους περάσει ολοκληρωτικά αλώβητους από την αγωνιστική στενωπό που βρίσκονται, θα ισοδυναμεί με ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που θα έχουμε δει από προπονητή στην ιστορία του συλλόγου.

Όταν ανεβαίνεις έναν Γολγοθά, επειδή κάποιος… σου φόρτωσε να κουβαλάς έναν βαρύ σταυρό του μαρτυρίου στην πλάτη (γιατί στην περίπτωση του Ισπανού τα βάρη που κληρονόμησε από Μαρτίνς και Κορμπεράν καλείται να κουβαλήσει), μπορεί να κάνεις τα πάντα σωστά, να δώσεις και την ψυχή σου, αλλά και πάλι να μην αντέξεις να φτάσεις στον τερματισμό της διαδρομής.

Αφήστε που μετά από χρόνια ο Ολυμπιακός δεν ανεβαίνει μόνος του την ανηφόρα. Αυτή τη φορά είναι ο ίδιος κυνηγός και όχι… κυνηγημένος. Και δεν έχει όποιον κι όποιον αντίπαλο μπροστά του να προλάβει, αλλά το ιστορικό και διαχρονικό αντίπαλο δέος του: Τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός θύμισε στην Τούμπα… πρωταθλητή Ολυμπιακό!

Αν κάποιος είχε αμφιβολίες για τη δυναμική του φετινού «τριφυλλιού», αν κάποιος υπολόγιζε ότι οι «πράσινοι»… θα κλατάρουν κάποια στιγμή υπό το βάρος της πίεσης του ξεχασμένου (εδώ και χρόνια) πρωταθλητισμού, έλαβαν μια πρώτη εκκωφαντική απάντηση το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.

Δεν είναι απλά η νίκη που ήρθε για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά ο τρόπος. Με ανατροπή και σε μια κακή αγωνιστικά βραδιά για τους πρωτοπόρους της Super League. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που χαρακτήριζε διαχρονικά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Όταν βρισκόταν σε κακές βραδιές, πάντα είχε τον τρόπο να μην στραβοπατά βαθμολογικά, βασιζόμενος κυρίως στις μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που διέθετε στο ρόστερ του.

Ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, λοιπόν, θύμισε… πρωταθλητή Ολυμπιακό της τελευταίας δεκαετίας! Και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον ανταγωνισμό ότι αυτός κρατάει στα χέρια του το καρπούζι και το μαχαίρι στη μάχη της κορυφής έχοντας ήδη προβάδισμα εφτά βαθμών από τους διώκτες του, έχοντας κερδίσει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και περιμένοντας στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό στις αρχές Νοεμβρίου.

Αν πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός να πάρει τον τίτλο, θα είναι ένα από τα πιο θρυλικά πρωταθλήματα της ιστορίας του!

Και όσο κι αν η παρουσία και η δυναμική του «αιώνιου» αντιπάλου δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αγωνιστικού restart του Μίτσελ και των παικτών του, η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κανονικότητα του πρωταθλητισμού αποτελεί τεράστιο κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιπλέον, οπλίζει με ένα επιπλέον τεράστιο κίνητρο άπαντες στον «ερυθρόλευκο» οργανισμό για να πετύχουν ένα θρυλικό come back και να φτάσουν σε μια από τις πιο μάγκικες κατακτήσεις πρωταθλήματος, από αυτές που μένουν με χρυσά γράμματα στην ιστορία!

Γιατί αν ο φετινός Ολυμπιακός των χιλίων προβλημάτων στο ξεκίνημα της σεζόν, καταφέρει να… γυρίσει τούμπα την παρτίδα και να στεφθεί πρωταθλητής απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που επιστρέφει στην κανονικότητα, αλλά και μία ΑΕΚ που επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε αντιλαμβάνεστε ότι στο τέλος της χρονιάς θα μιλάμε για… ερυθρόλευκο ποδοσφαιρικό έπος! 

Σε κάθε περίπτωση, είναι υπέροχο να βλέπουμε ξανά τις… ξεχασμένες μάχες του ΠΟΚ να αναβιώνουν, και πάντα η παρουσία του Παναθηναϊκού σε ρόλο πρωταγωνιστή και άμεσου ανταγωνιστή θα αναζωογονεί τα κύτταρα του οργανισμού του Ολυμπιακού! Γιατί πάντα ο ένας «αιώνιος» αντίπαλος, οπλίζει με κίνητρο τον άλλον. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Παντού στον κόσμο… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News