Ολυμπιακός: Η σημασία της μεταγραφής Ροντινέι με φόντο το… 2025!

EUROKINISSI

Η απόκτηση του Ροντινέι φανερώνει πολλές από τις σκέψεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και των ανθρώπων του Ολυμπιακού όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για την τριετία που έρχεται για τους «ερυθρόλευκους».

Βρίσκεσαι δώδεκα ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή του πρωταθλήματος, εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και βιώνεις μια από τις χειρότερες αγωνιστικές σεζόν των τελευταίων ετών. Και τί κάνεις; Πας και αποκτάς τον κορυφαίο ακραίο αμυντικό του πρωταθλήματος Βραζιλίας. Όπως το είχες πράξει και δύο μήνες νωρίτερα, όταν «απάντησες» στον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League με την απόκτηση του Μαρσέλο, του Χάμες, του Μπιέλ, του Μπακαμπού…

Αν μη τι άλλο, υπάρχει μία λέξη να περιγράψει τις κινήσεις σου: Φιλοδοξία! Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει στην πράξη ότι πράγματι είναι μια ομάδα «που δεν σταματά να ονειρεύεται ποτέ». Με τις σωστές ή τις λανθασμένες επιλογές του (ποιο κλαμπ, άλλωστε, σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν έχει τα πάνω του και τα κάτω του), ο «ερυθρόλευκος» οργανισμός λειτουργεί διαρκώς υπό το πρίσμα της ανάπτυξής του εντός και εκτός γηπέδων, με θέα όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο.

Ο Ολυμπιακός χτίζει σταδιακά έναν εξαιρετικά ποιοτικό κορμό τριετίας… και βάλε!

Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα, πρέπει να αξιολογηθεί και η απόκτηση του Ροντινέι από τους Πειραιώτες. Προφανώς η βραχυπρόθεσμη επιδίωξή της είναι να καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η «μαύρη τρύπα» που έχει αφήσει ο Ομάρ Ελαμπντελαουί στο δεξί άκρο της άμυνας και να ενισχυθεί η προσπάθεια ανατροπής του Ολυμπιακού στη μάχη του πρωταθλήματος της Super League.

Η μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του (και όχι σε πτωτική πορεία) αποδεικνύει ότι στον Πειραιά όχι μόνο δεν έχουν ρίξει λευκή πετσέτα στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν για τέταρτη διαδοχική σεζόν τα σκήπτρα του πρωταθλητή, αλλά επιβεβαιώνει την πίστη του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του για ένα come back που αν επιτευχθεί, θα μείνει στην ιστορία.

Ωστόσο, το «σήμερα» μοιάζει να αποτελεί το… δέντρο της απόκτησης του Ροντινέι. Γιατί το «δάσος» εστιάζεται στο αύριο του Ολυμπιακού και κυρίως στην τριετία που έρχεται με επίκεντρο τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου το 2025.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο βιογραφικό που συνοδεύει τον Ροντινέι, εκτός από τα… ποδοσφαιρικά γαλόνια που τον συνοδεύουν από τα χρόνια που μεγαλούργησε στη Φλαμένγκο, το στοιχείο που πρέπει να επικεντρωθεί είναι η ηλικία του. Τον Ιανουάριο κλείνει τα 31 του! Έχει δηλαδή μπροστά του τουλάχιστον μία τριετία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Παρατηρήστε, λίγο, και τις ακόλουθες ηλικίες: Ίνμπομ Χουάνγκ, ετών 26! Χάμες Ροντρίγκες, ετών 31! Πεπ Μπιέλ, ετών 26! Σεντρίκ Μπακαμπού, ετών 31! Παϊτίμ Κασάμι, ετών 30!

Με εξαίρεση τον Μαρσέλο που θα κλείσει τον Μάιο τα 35 του χρόνια (αλλά που θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι πρόκειται για μια πολυδιάστατη μεταγραφή που αποφέρει στον Ολυμπιακό πολλαπλά οφέλη και δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την αγωνιστική προσφορά του Βραζιλιάνου θρύλου) οι «ερυθρόλευκοι» προσθέτουν σταδιακά στο ρόστερ τους εξαιρετικά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν μπροστά τους τουλάχιστον μία τριετία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Το «σήμερα» μοιάζει να αποτελεί το… δέντρο της απόκτησης του Ροντινέι. Γιατί το «δάσος» εστιάζεται στο αύριο του Ολυμπιακού και κυρίως στην τριετία που έρχεται με επίκεντρο τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου το 2025.

Στην παραπάνω λίστα, μπορεί κάλλιστα να προστεθεί και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος μπορεί να έκλεισε τα 33 του τον Ιούλιο, αλλά τώρα μοιάζει να εισέρχεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Μην ξεχνάτε ότι ο Έλληνας πορτιέρο έπιασε λιμάνι στην ίδια ηλικία με αυτή που είχε ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος διέπρεψε για μια ολόκληρη εξαετία στο Καραϊσκάκη.

Συνυπολογίστε επίσης την εμφανή διάθεση του Ολυμπιακού να αναδειχτούν και να αξιοποιηθούν θησαυροί της Ακαδημίας του, όπως ο Ανδρέας Ντόι, και μπορείτε να αντιληφθείτε εύκολα τη λογική με την οποία στελεχώνεται πλέον το «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Ένας ιστορικός εορτασμός με ένα… θρυλικό επίτευγμα!

Στόχος είναι ένας: Να γιορτάσει ο Ολυμπιακός έναν αιώνα ζωής, παρουσιάζοντας στους φίλους του ένα από τα κορυφαία, πιο ποιοτικά και πληρέστερα ρόστερ της ιστορίας του. Να γιορτάσει τα 100 του χρόνια εμφανίζοντας μια ομάδα που θα κάνει τους φίλους του να τραγουδούν «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» και που θα είναι σε θέση να οδηγήσει την ομάδα σε μια ιστορική επιτυχία, αντάξια της περίστασης.

Ο πρώτος στόχος δεν είναι άλλος από το… θρυλικό πέμπτο αστέρι. Να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το 2025 το πεντηκοστό του πρωτάθλημα. Δίχως αμφιβολία και απόλυτα ρεαλιστικά η επίτευξή του έχει δυσκολέψει αφάνταστα μετά το καταστροφικό ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Εξακολουθεί, όμως, να υφίσταται. Και το κυριότερο; Ο Μίτσελ, οι παίκτες του και ο ίδιος ο Μαρινάκης πιστεύουν ότι μπορεί ακόμη να κατακτηθεί. Και εργάζονται πυρετωδώς (καθένας από το δικό του μετερίζι) προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός στόχος στον ορίζοντα! Φανταστείτε τον Ολυμπιακό να γιορτάζει έναν αιώνα ζωής βλέποντας την ομάδα να υλοποιεί το στόχο της εδώ και χρόνια ποθητής ευρωπαϊκής υπέρβασης. Τι πιο όμορφο για τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους από το να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να φτάνει σε έναν ημιτελικό ή έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στο δρόμο για τον εορτασμό 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Μην τρέχουμε, όμως. Ας παραμείνουμε προσηλωμένοι στο σήμερα… με θέα το αύριο. Κι ας επιχειρήσουμε να αξιολογήσουμε τη σημασία της απόκτησης του Ροντινέι, υπό το πρίσμα της δημιουργίας ενός εξαιρετικά ποιοτικού κορμού παικτών πάνω στον οποίο θα στηριχτεί ο Ολυμπιακός, όχι των επόμενων μηνών, αλλά της επόμενης τριετίας. Γιατί πάντα το δάσος θα έχει μεγαλύτερη αξία από το δέντρο!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News