Ολυμπιακός: Ο… εθισμός στις νίκες που τόσο πολύ του είχε λείψει!

EUROKINISSI

Πριν συζητήσουμε για το κατά πόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το φετινό πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει -πρώτα απ’ όλα- να βρουν ξανά το χαμένο DNA του νικητή και να συνεχίσουν το σερί τους!

Για έναν κανονικό Ολυμπιακό η επίτευξη πέντε διαδοχικών νικών (σ.σ. δεν υπολογίζω τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο που ήταν άνευ σημασίας), εννοείται ότι δεν πρέπει να συνιστά είδηση.

Για έναν κανονικό Ολυμπιακό η διατήρηση ανέπαφης εστίας σε συνεχόμενα παιχνίδια ελληνικών διοργανώσεων, επίσης είναι αυτονόητο ότι δεν συνιστά είδηση.

Για τον φετινό «κακοποιημένο» αγωνιστικά Ολυμπιακό, όμως, που υπέφερε το πρώτο τρίμηνο της σεζόν, ακόμη και τα αυτονόητα επιτεύγματα… δεν είναι αυτονόητα!

Για έναν Ολυμπιακό στον οποίο κάθε αντίπαλος – εντός ή εκτός συνόρων – μπορούσε να διεκδικήσει αποτέλεσμα σκοράροντας με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο το σερί που χτίζουν οι «ερυθρόλευκοι» τις τελευταίες εβδομάδες λέει πολλά αν μη τι άλλο για την προσπάθεια που καταβάλλεται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας προκειμένου να διορθωθούν λάθη του χθες και να χτίσουν οι πρωταθλητές ένα ελπιδοφόρο αύριο πάνω σε ισχυρά θεμέλια.

Ό,τι ξεκίνησε οργανωτικά και επενδυτικά με τη μεταγραφική ενίσχυση του Σεπτεμβρίου, μοιάζει να συνεχίζεται αγωνιστικά από τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του.

Μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ακόμη δρόμο μπροστά του

Αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός αρχίζει ξανά δειλά – δειλά να αποκτά μια ταυτότητα και τα δύο παιχνίδια με τον Άρη επιβεβαίωσαν απλά του λόγου το αληθές.

Δύο διαφορετικές ενδεκάδες, διαφορετικά πρόσωπα, ίδιο αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε ότι η κατάκτηση του κυπέλλου αποτελεί προτεραιότητά της στη συνέχεια της χρονιάς.

Για τον Ολυμπιακό, λοιπόν, τα δύο 1-0 επί των «κίτρινων» αποτελούν (σε συνδυασμό με τα νικηφόρα αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί) μια ελαφρά αποκατάσταση του χαμένου «ερυθρόλευκου» DNA, του DNA του νικητή.

Είναι αυτός λόγος για να πανηγυρίζουν οι φίλοι των «ερυθρόλευκων»; Όχι! Αποτελεί το μίνι σερί νικών απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο; Όχι ακόμα. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν και ο Μίτσελ με τους παίκτες τους έχουν μπροστά τους έναν «Γολγοθά επιβεβαίωσης» της αναγέννησής τους. Το πρώτο βήμα όμως έγινε…

Ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη αν είναι… Κορεάτης!

Επιτρέψτε μου και δύο ιδιαίτερα λόγια για τον Ίνμπομ Χουάνγκ, αν και οι λέξεις για τον Κορεάτη αρχίζουν να στερεύουν.

Ανεξαρτήτως της εξέλιξης που θα έχει η φετινή σεζόν (και κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να ολοκληρώσει μια θρυλική ανατροπή στη μάχη του πρωταθλήματος) είναι δεδομένο ότι έχει βρει έναν παίκτη στον οποίο μπορεί να χτίσει το μέλλον του, τουλάχιστον μέχρι το 2025, όταν στον Πειραιά θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Είναι σπάνια πάστα ο Ασιάτης. Δεν είναι μόνο η κλάση του και το ταλέντό του. Είναι ο χαρακτήρας, η σπάνια ιδιοσυγκρασία του, ο επαγγελματισμός του, η αυθεντικότητά του.

Στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης με τον Άρη υπέφερε από πόνους στα πόδια. Τον έβλεπες, όμως, ότι ήθελε να παραμείνει προσηλωμένος στην τακτική αποστολή που είχε αναλάβει από τον Μίτσελ στον αγωνιστικό χώρο.

Ένας πιστός στρατιώτης, με ηγετικά προσόντα στρατηγού. Κι ας αλλάζουν γύρω του όλα τα υπόλοιπα γρανάζια της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας!

Η σεζόν 2022-23 είναι άγνωστο πως θα τιτλοφορηθεί στο φινάλε της στη βίβλο των επιτυχιών του Ολυμπιακού. Σίγουρα όμως θα μνημονεύεται ως η χρονιά που έφερε ένα ασιατικό διαμάντι στον Πειραιά!

ΥΓ: Πληροφορήθηκα ότι η αφεντιά μου είχε την τιμητική της στα διαδικτυακά αθλητικά media. Ευχαριστώ για την προβολή ρε παιδιά, αλλά ειλικρινά δεν ήταν ανάγκη. Επειδή, όμως, η ευγένεια είναι το παν, θα στείλω… εκλεράκια!

Μια χάρη μόνο αν είναι εύκολο. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να απαντήσετε σε ένα θέμα που αφορά το ποδόσφαιρο ή τους κανονισμούς διαιτησίας, βάλτε να το κάνει ένας άνθρωπος που θα γνωρίζει στοιχειωδώς το άθλημα και δεν θα ξέρει μόνο τι θα πει βήματα, άλεϊ και πικ ν’ ρολ!

Γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτό το «ένας εκτεθειμένος παίκτης που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον τερματοφύλακα δεν επηρεάζει τη φάση επειδή η μπάλα πάει… στην απέναντι γωνία» έγραψε ιστορία!  

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News