ΕΠΟ: Η διαχείριση δύο βίντεο που απλά επιβεβαίωσε το μίσος του Μπαλτάκου για τον Ολυμπιακό!

EUROKINISSI

Το ότι ο Τάκης Μπαλτάκος βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στην προεδρική καρέκλα της ΕΠΟ το γνωρίζουν πλέον και οι πέτρες! Το να… πουλάει τρέλα σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό όσο η υποδοχή του Πασχαλάκη στη Νέα Φιλαδέλφεια πιστοποιεί απλά το μίσος του για τον Ολυμπιακό!

Δύο βίντεο που δημοσιεύτηκαν με διαφορά λίγης ώρας και έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Ένα που έδειχνε τον Κώστα Καραπαπά να πετά μια μαύρη φούστα στον Τάκη Μπαλτάκο με την ολοκλήρωση της συνάντησης των στελεχών της ΕΠΟ με τους εκπροσώπους των ομάδων που μετέχουν στα playoffs της Super League και ένα με την «υποδοχή» που επιφυλάχτηκε στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της εθνικής μας με τη Λιθουανία.

Δύο περιστατικά που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως, που άλλοι κατακεραύνωσαν και άλλοι έκαναν ότι δεν είδαν, που – αν θέλετε τη γνώμη μου – επέδειξαν αμφότερα το μέγεθος της υποκρισίας και της επιλεκτικής ευαισθησίας που μας χαρακτηρίζει ως κοινωνία και όχι μόνο ως ποδόσφαιρο. 

Το το τι κάνουμε όμως είτε εγώ ως «αλήτης, ρουφιάνος, δημοσιογράφος» είτε ένας τυφλωμένος οπαδός που βλέπει τα πάντα υπό το χρωματικό πρίσμα των γυαλιών που φορά, ενδεχομένως να έχει και μικρή σημασία.

Το να αντιμετωπίζει, όμως, μια ολόκληρη Ομοσπονδία δύο σοβαρά περιστατικά με διαφορετικά μέτρα και σταθμά όχι μόνο πιστοποιεί ότι δεν λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις κατηγορίες εις βάρος του προέδρου της. 

Γιατί για πολλοστή φορά από τη μέρα που ανέλαβε την προεδρεία της ΕΠΟ, ο Τάκης Μπαλτάκος επιβεβαίωσε στο μέγιστο βαθμό ότι ο μοναδικός λόγος που επιλέχτηκε για τη συγκεκριμένη καρέκλα είναι το μίσος για τον Ολυμπιακό που τον διέκρινε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του στα αθλητικά δρώμενα, πλην του ποδοσφαίρου στο οποίο εμφανίστηκε ένα πρωί ως αλεξιπτωτιστής.

Τι κάνουν ο ΕΠΟ και ο πρόεδρός της από το βράδυ της Δευτέρας; Διαρρέουν διαρκώς ότι θα καταγγείλουν σε UEFA και FIFA τη συμπεριφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Κώστα Καραπαπά στη σύσκεψη της Δευτέρας! Μακάρι να το κάνουν, λέω εγώ, μπας και αποφασίσουν σοβαρά στους διεθνείς φορείς του ποδοσφαίρου να ασχοληθούν σοβαρά με όσα συμβαίνουν στο Πάρκο Γουδή. Φοβάμαι, όμως, ότι το μόνο συναίσθημα που τους προκαλεί η Ελληνική Ομοσπονδία εδώ και χρόνια (και προ Μπαλτάκου για να είμαστε δίκαιοι) είναι γέλιο και θυμηδία!

Το να χρησιμοποιείς ακόμη και την εθνική ομάδα της χώρας σου για να πουλήσεις εκδούλευση στο αφεντικό σου και να ικανοποιήσεις το μίσος που τρέφεις για μια ομάδα, ε αυτό ξεπερνάει τα όρια, ακόμη κι αν είσαι ο Μπαλτάκος!

Είδατε ή ακούσατε εσείς έστω… μισό ίχνος αντίδρασης για την υποδοχή του Πασχαλάκη και των υπόλοιπων διεθνών του Ολυμπιακού στην “Opap Arena”; Μια διαρροή έστω… έτσι για το γαμώτο! Απολύτως τίποτα. Θαρρείς και ο Μπαλτάκος ήπιε το αμίλητο νερό!

Ο ίδιος ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών βγήκε και καταδίκασε το περιστατικό, η Ομοσπονδία… εξαφανισμένη! Ούτε μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου!

Όχι ότι χρειαζόμασταν καμιά επιβεβαίωση για τον πραγματικό ρόλο του Μπαλτάκου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε δεν είναι κάποιος χθεσινός στην πιάτσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του στην ελληνική κοινωνία «ειδικές αποστολές» αναλάμβανε να φέρει εις πέρας. 

Και προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Ο πρώτος ή ο τελευταίος που επιβιώνει μ’ αυτόν τον τρόπο είναι; Διάολε, το να χρησιμοποιείς όμως ακόμη και την εθνική ομάδα της χώρας σου για να πουλήσεις εκδούλευση στο αφεντικό σου και να ικανοποιήσεις το μίσος που τρέφεις για μια ομάδα, ε αυτό ξεπερνάει τα όρια, ακόμη κι αν είσαι ο Μπαλτάκος! 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News