Ολυμπιακός: Γιουλ και αλητεία παραχάραξαν την ιστορία!

EUROKINISSI

Ο φετινός Ολυμπιακός-όνειρο του Γιώργου Μπαρτζώκα άξιζε να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και να ζήσει μια εκκωφαντική κατάκτηση τίτλου στο ΟΑΚΑ που θα έμενε στην ιστορία! Τίποτα όμως δεν μπορεί να μετριάσει τα επιτεύγματα μιας σπάνιας ομάδας!

«Όλοι μαζί γράψαμε ιστορία! Κατακτήσαμε το πρώτο διαδοχικό νταμπλ στην ιστορία του Ολυμπιακού, ενώ με το μπάσκετ που παίξαμε παρουσιάσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών στην Ευρώπη»!

Τα λόγια του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στα αποδυτήρια του «Ειρήνης και Φιλίας» λίγα λεπτά μετά την αποθεωτική επιστροφή των «ερυθρόλευκων» από το ΟΑΚΑ… των στεναγμών, αποτελούν τον καθρέφτη μιας σεζόν του Ολυμπιακού που θα μπορούσε κάλλιστα να αποκαλείται σήμερα η πιο θρυλική της ιστορίας του!

Μια ομαδάρα που άξιζε να κατακτήσει τα πάντα…

Τα κοσμητικά επίθετα για την ομαδάρα που παρουσίασαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τη συνολική λειτουργία ενός οργανισμού που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα δύο ιδιοκτητών που επέμειναν να βαδίζουν τον δικό τους ξεχωριστό δρόμο απέναντι σε εμπόδια και προκλήσεις, έχουν στερέψει εδώ και καιρό.

Απλά, ο φετινός Ολυμπιακός άξιζε να κατακτήσει τα πάντα και όχι τα περισσότερα! Άξιζε να έχει επιβραβευτεί με ένα ανεπανάληπτο quadruple και όχι απλά με το σάρωμα των εγχώριων τίτλων και την παρουσία του στον τελικό της Euroleague. Στον αθλητισμό, όμως, ακόμη και οι κορυφαίοι, ακόμη και ομάδες που αγγίζουν την τελειότητα δεν έχουν υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την απόλυτη επιτυχία. 

Αρκεί μια κωλυσιεργία δευτερολέπτων, μια λανθασμένη εκτίμηση, ακόμη και ένα… ανεπανάληπτο μανταρίνι σαν αυτό το αδιανόητο καλάθι του τεράστιου Σέρχιο Γιουλ στο Κάουνας για να σου ξεγλιστρήσει από το στόμα η πιο απολαυστική μπουκιά της σεζόν, την οποία παραδέχονται ότι άξιζες να γευτείς ακόμη και οι πιο φανατικοί αντίπαλοί σου.

Μια… Μπανανία που δεν αντέχει την ταπείνωση

Αν, ωστόσο, ο Ολυμπιακός στερήθηκε όσα άξιζε στη Λιθουανία από έναν ζωντανό θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και υποκλίθηκε στη μαγκιά της «βασίλισσας της Ευρώπης», το βράδυ της Πέμπτης είδε ένα διαφορετικό ραντεβού με την ιστορία να κόβεται απότομα στη μέση, όχι επειδή βρέθηκε κάποιος παικταράς να του φράξει το δρόμο, αλλά επειδή στην Ελλάδα ο κάθε αλήτης, ο κάθε χουλιγκάνος, ο κάθε «τιμητής» θεωρεί ότι διαθέτει το αναφαίρετο δικαίωμα να παραχαράσσει την αθλητική ιστορία ενός συλλόγου πετώντας καπνογόνα, σπάζοντας καθίσματα, μπουγελώνοντας και φτύνοντας παίκτες και προπονητές, κάνοντας ντου στα αποδυτήρια!

Υπό μία έννοια η ιστορία του φετινού παραμυθιού του Ολυμπιακού παραχαράχθηκε στο Κάουνας με αμιγώς αθλητικά κριτήρια και το ίδιο συνέβη στο ΟΑΚΑ για λόγους που σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον αθλητισμό. Δυστυχώς, όμως, η δική μας Μπανανία είναι εδώ και χρόνια παραδομένη στο έλεος του τυφλού μίσους και ενός «αθλητικού πολιτισμού» που δεν επιτρέπει στον εγωισμό μας να δέχεται ταπεινώσεις από τους… εχθρούς!

Υπό μία έννοια η ιστορία του φετινού παραμυθιού του Ολυμπιακού παραχαράχθηκε στο Κάουνας με αμιγώς αθλητικά κριτήρια και το ίδιο συνέβη στο ΟΑΚΑ για λόγους που σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον αθλητισμό!

Μην κοροϊδευόμαστε! Δεν είδαμε για πρώτη φορά να διακόπτεται παιχνίδι στην Ελλάδα από βανδαλισμούς και χυδαιότητες. Ενδεχομένως, βέβαια, να ζήσαμε με έναν διαφορετικό τρόπο την «αλλοίωση του χαρακτήρα»  που βιώνει εσχάτως ο μπασετικός Παναθηναϊκός, καθώς το ίδιο γήπεδο που πριν από χρόνια έβρισκε το σθένος να χειροκροτήσει την ομάδα του παρότι δευτερόλεπτα πριν είχε ζήσει τον δικό του… Γιουλ στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη, αυτή τη φορά θεώρησε σκόπιμο να πάρει το νόμο στα χέρια του και να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να γράψει ιστορία! 

Η νύχτα που θα γκρέμιζε το έπος του 73-38

Γιατί, κακά τα ψέματα, όπως εξελισσόταν το παιχνίδι και με την εικόνα που είχαν οι δύο «αιώνιοι» στο παρκέ όσο πλησιάζαμε το φινάλε του τέταρτου τελικού, μοιάζει σχεδόν δεδομένο ότι το περίφημο 73-38 του 1996 θα υποχωρούσε στη δεύτερη θέση των πλέον εκκωφαντικών «ερυθρόλευκων» θριάμβων απέναντι στο «τριφύλλι». 

Ξέρετε, όμως, ποιο είναι το μεγαλύτερο παράσημο των αδελφών Αγγελόπουλων, του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών τους; Ότι όλη η Ευρώπη θεωρεί δεδομένο ότι του χρόνου θα επιστρέψουν ακόμη πιο ισχυροί για να διεκδικήσουν όσα στερήθηκαν φέτος και κυρίως για να καθίσουν στο θρόνο της Euroleague με την ελπίδα ότι η πορτοκαλί θεά θα τους… επιστρέψει τα χρωστούμενα από Βελιγράδι και Κάουνας.

Σε κάθε περίπτωση το βράδυ του Σαββάτου, ο κόσμος του Ολυμπιακού καλείται να χαρίσει σε όλα τα μέλη αυτής της υπέροχης οικογένειας την αποθέωση που άξιζαν να ζήσουν στο Κάουνας, αλλά και αυτή που θα γνώριζαν αν τους είχε επιτραπεί να πανηγυρίσουν στο ΟΑΚΑ μια νίκη που θα μνημονευόταν… από γενιά σε γενιά! Γιατί αυτή η ομαδάρα σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Κι ότι το μάτι όλων γυαλίζει ολοένα και περισσότερο! Και μαζί μεγαλώνει και το πείσμα τους για να ζήσουν παρέα… την απόλυτη επιτυχία! 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News