ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ: Το «πάμε ΣΕΦ» γίνεται πάλι… μόδα, τρέλα και απόλαυση!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου γράφει για τη δίψα με την οποία οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν πλέον κάθε επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους στην Ευρωλίγκα!

Το παιχνίδι στο Ειρήνης και Φιλίας είχε μόλις τελειώσει και ο λατρεμένος Μιχάλης Φουντεδάκης ενημέρωνε τους φίλους του Ολυμπιακού ότι το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας για την Ευρωλίγκα είναι προγραμματισμένο για τις 19 Νοεμβρίου, σε δεκατέσσερα βράδια! Ήταν η μοναδική στιγμή που ακούστηκαν στο «Ειρήνης και Φιλίας»… επιφωνήματα απογοήτευσης!

«Πως να περιμένεις να περάσουν δύο εβδομάδες για να τους απολαύσουμε ξανά από κοντά», αναρωτιόταν ένας ηλικιωμένος φίλαθλος περπατώντας εκστασιασμένος προς την έξοδο. Δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων: Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του φετινού Ολυμπιακού. Πέρα από ροζ φύλλα αγώνα, πέρα από βαθμολογικά οφέλη, πέρα από οποιαδήποτε αγωνιστική προσέγγιση των αγώνων του: Ό,τι η φράση «πάμε ΣΕΦ» έγινε ξανά μετά από χρόνια μόδα και αγαπημένη συνήθεια στο καλεντάρι των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων.
Ειλικρινά, δεν βλέπεις άνθρωπο που δεν απολαμβάνει τις φετινές ευρωπαϊκές βραδιές της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Που δεν επιστρέφει γεμάτος σπίτι του, που δεν λέει «χαλάλι τα λεφτά που έδωσα για το εισιτήριο που αγόρασα».

Και δεν είναι μόνος ο κόσμος! Το απολαμβάνουν οι ίδιοι οι παίκτες. Οι παλιοί γιατί τους είχαν λείψει τα τελευταία χρόνια τέτοιες βραδιές, οι καινούργιες γιατί ζουν από κοντά τον… κόκκινο μύθο του «Ειρήνης και Φιλίας» που είτε είχαν βιώσει ως αντίπαλοι, είτε γνώριζαν από τη μελέτη της ιστορίας της Ευρωλίγκας.
Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στο παρκέ: Ακόμη και σε βραδιές που οι παίκτες του Ολυμπιακού δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό επιθετικά, που ακόμη και ο Ντόρσεϊ με τον Σλούκα χάνουν βολές, η ενέργεια που παράγει το ΣΕΦ εντός και εκτός παρκέ (και μεταφράζεται σε μια ομάδα με 12 καμικάζι και μια έδρα – ηφαίστειο που λιώνει και σίδερα),  αποδεικνύεται ανυπέρβλητο εμπόδιο για τις ομάδες που επισκέπτονται το φαληρικό στάδιο.

Το επαναλαμβάνω, όμως: Ακόμη κι αυτό το εντυπωσιακό 6-0 δεν αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού. Οι χιλιάδες φίλοι της ομάδας που έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά ένα παιχνίδι με τη Μονακό (και όχι κάποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ) αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό για τους «ερυθρόλευκους». Κι άντε τώρα να περιμένεις να περάσουν δύο εβδομάδες για το επόμενο εντός έδρας ραντεβού και μάλιστα απέναντι στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τη Μακάμπι του…   

ΥΓ: Από το 17-27 της πρώτης περιόδου το κοντέρ στις επόμενες τρεις έγραψε 69-38 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Με τον Μάικ Τζέιμς να μην σημειώνει ούτε πόντο σε τρία δεκάλεπτα και να μένει στους εφτά του πρώτου! Αμφιβάλλω αν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στην καριέρα του Αμερικανού «εκτελεστή» στο παρελθόν… Στο ΣΕΦ, φέτος, όμως τίποτα δεν μοιάζει ακατόρθωτο. Κι αν στο οπλοστάσιο του Μπαρτζώκα προστεθεί έστω και το… 60% του Έισι που βλέπαμε στη Μακάμπι, το ταβάνι των προσδοκιών για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα αρχίζει σταδιακά να ανεβαίνει. Οι φίλοι του πάντως για… ευρωπαϊκό τραγουδούν!

ΥΓ2: Τη δυναμική του Ολυμπιακού τη διαπιστώσαμε για τα καλά το πρώτο δίμηνο της σεζόν. Τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε αν οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να παρουσιάσουν το ίδιο… αδηφάγο πρόσωπο και μακριά από το σπίτι τους. Στο πρόγραμμα των επόμενων 6 αγωνιστικών υπάρχει μόλις ένα εντός έδρας παιχνίδι (αυτό με τη Μακάμπι) και πέντε επισκέψεις σε Ζενίτ, Εφές, Αρμάνι, Ούνικς, Ερυθρό Αστέρα. Το λες και… crash test φιλοδοξιών! 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News