ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ: Ο «κατάδικος βιαστής» Σεμέδο έγινε εν μια νυκτί… φερέγγυος μάρτυρας!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου γράφει για τις νέες περιπέτειες του Ρούμπεν Σεμέδο και το μοναδικό λάθος που έχει κάνει ο Ολυμπιακός με τον Πορτογάλο αμυντικό

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου γράφει για τις νέες περιπέτειες του Ρούμπεν Σεμέδο και το μοναδικό λάθος που έχει κάνει ο Ολυμπιακός με τον Πορτογάλο αμυντικό.

Τι ζούμε Θέε μου τους τελευταίους μήνες με αυτόν τον απίθανο τύπο που λέγεται Ρούμπεν Σεμέδο; Έστω και με καθυστέρηση ενάμιση έτους, ο Πορτογάλος αμυντικός δεν άργησε να αφαιρέσει από το προφίλ του τον ψεύτικο μανδύα του εξαιρετικού επαγγελματία ποδοσφαιριστή και να αναδείξει το κανονικό του πρόσωπο που είχε οδηγήσει την καριέρα του σε πρόωρη καταστροφή, λίγο πριν βρεθεί ο Ολυμπιακός να του προσφέρει σανίδα σωτηρίας.

Ειλικρινά, εσείς ασχολείστε ακόμα σοβαρά με το συγκεκριμένο άνθρωπο; Την ίδια απορία είχα εκφράσει και τον Σεπτέμβριο – κόντρα στο ρεύμα των αυτόκλητων υπερασπιστών του – όταν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που είχε σαπίσει σε ένα κελί φυλακής για 142 μέρες κατηγορούμενος για επίθεση με σπασμένο μπουκάλι σε γυναίκα, κατόπιν σεξουαλικής παρενόχλησής της.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, λοιπόν, ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ξυλοκοπήθηκε από τρεις ροπαλοφόρους. Και λίγες ώρες αργότερα, ενέπλεξε με συνέντευξη του στην Πορτογαλία και τον Ολυμπιακό, ισχυριζόμενος ότι πριν από μια εβδομάδα είχε «δεχτεί απειλητική επίσκεψη από μπράβο της πειραϊκής ΠΑΕ».

Είναι θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους να… αξιοποιούν κατά το δοκούν τα λεγόμενα και τις πράξεις του Σεμέδο, απλά για να εκπληρώσουν άλλους σκοπούς

Ούτε δικαστής είμαι, ούτε εισαγγελέας για να γνωρίζω ποιες κατηγορίες εις βάρος του Σεμέδο είναι αληθινές και ποιες ψεύτικες. Ούτε φυσικά μπορώ να ξέρω αν έχουν βάση οι καταγγελίες του σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτά ας τα βρουν οι αρμόδιες αρχές.

Αυτό που με θλίβει είναι να βλέπω ανθρώπους να… αξιοποιούν κατά το δοκούν τα λεγόμενα και τις πράξεις του, απλά για να εκπληρώσουν άλλους σκοπούς. Θεωρώ δηλαδή αδιανόητο να ασχολείται άνθρωπος σοβαρά με έναν τύπο σαν τον Σεμέδο που το μόνο που κάνει σε όλη του τη ζωή είναι να καταπατά κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να βιάζει κάθε ίχνος σεβασμού κυρίως απέναντι στο γυναικείο φύλο.

Το μοναδικό λάθος του Ολυμπιακού με τον Σεμέδο

Ο Ολυμπιακός ένα λάθος έχει κάνει στην περίπτωση του Ρούμπεν Σεμέδο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη μεταγραφή του! Δεν έπρεπε οι «ερυθρόλευκοι» να παλέψουν να σώσουν την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, που αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν είχε καμία απολύτως διάθεση να τη σώσει. Δεν έπρεπε να του προσφέρουν πολλάκις σωσίβιο, γιατί πολύ απλά – όπως αποδείχτηκε – του προσέφεραν, άθελά τους, ένα εφόδιο για να αναδείξει ξανά τις πιο σκοτεινές πτυχές του χαρακτήρα του.

Όχι αυτόν τον άνθρωπο ούτε τον αθωώνω, ούτε τον ενοχοποιώ. Δεν έχω αυτή τη δικαιοδοσία. Το τελευταίο, όμως, που επιτρέπω στον εαυτό μου να πράξει είναι να του δίνω αξία, ανάλογα με το πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντά μου! Αυτό το παιχνιδάκι δεν γνωρίζω να το παίζω. Ζητώ συγνώμη…

Αφήνω να το πράξουν όσοι τον κατηγορούσαν ως «βιαστή» τον Σεπτέμβριο (γιατί έτσι τους βόλευε τότε) και εδώ και λίγες ώρες τον αναδεικνύουν ως «αξιόπιστο μάρτυρα κατηγορίας» σε βάρος του Ολυμπιακού. Σ’ αυτό το παιχνίδι… δεν έχουν αντίπαλο. Το ομολογώ!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News