Ολυμπιακός: Άμα χάνει αυτά ο Ελ Αραμπί, ποιός θα τα βάλει;

Ολυμπιακός: Άμα χάνει αυτά ο Ελ Αραμπί, ποιός θα τα βάλει στο ντέρμπι των πρωταθλητών με την ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική της Super League;

Ποιός να το περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα έμενε στο 1-1 με την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League στο οποίο επέστρεψε ο Κώστας Φορτούνης μετά τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του (μπήκε ως αλλαγή) και ο μοιραίος του θα ήταν ο κορυφαίος γκολτζής των τελευταίων ετών και ένας από τους κορυφαίους της ιστορίας του; Κι όμως συνέβη αφού ο μοιραίος ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έχασε τα… άχαστα όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Γλυκόπικρη γεύση

Παρ’ όλα αυτά η γεύση για τους πρωταθλητές δεν ήταν πικρή, ήταν γλυκόπικρη. Κι αυτό γιατί νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε χάσει στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο δεν μειώθηκε η διαφορά αλλά από το +10β. οι ερυθρόλευκοι πήγαν στο +11β. Βεβαίως, θα μπορούσαν με νίκη να πάνε στο +13β. και να… σχολάσει ο «γάμος» του τίτλου δίχως αυτό να σημαίνει ότι και τώρα δεν έχουν αγκαλιά την κούπα. 

Για να είμαι δίκαιος, άχαστα δεν έχασε μόνο ο Ελ Αραμπί αλλά και ο Γιώργος Μασούρας (και άλλοι ερυθρόλευκοι), ωστόσο εκείνος είχε και την ασίστ στο 1-0 του Καρβάλιο. Ο Ολυμπιακός πληγώθηκε για μία ακόμη φορά από στημένη μπάλα αφού από μια τέτοια, ένα κόρνερ, ισοφάρισε η ΑΕΚ και γενικώς έκανε τους γηπεδούχους να καρδιοχτυπούν κάθε φορά που έστελναν με φάουλ ή κόρνερ τη μπάλα στην περιοχή του Βατσλίκ. 

Έλειψε ο Γκάρι, δώρο Λαλά το κόρνερ ισοφάρισης

Πέρα από τον Ελ Αραμπί που ήταν μοιραίος, κακός ήταν και ο Λαλά ο οποίος έκανε λάθος στη φάση του 1-1, από δικό του σφάλμα κερδήθηκε η κατοχή και το κόρνερ για την ΑΕΚ. Επίσης ούτε σέντρες κατάφερε να βγάλει ενώ αμυντικά ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα. Πολύ μέτρια ήταν η εικόνα του Μαντί για ένα ακόμα ματς ενώ ο Αγκιμπού φάνηκε σε ελάχιστες στιγμές. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή του ματς ότι έλειψε πολύ στον Μαρτίνς ο Γκάρι.  

Δεν ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη ο Μαντί…

Ο Μαρτίνς προτίμησε στην 11άδα τον Μαντί δίπλα στον Εμβιλά αντί του Μπουχαλάκη και πιθανότατα το έκανε λόγω εθνικής. Ο Αντρέας δεν ξεκουράστηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος ενώ αντιθέτως ο Αφρικανός δεν είχε διεθνείς υποχρεώσεις καθώς παραμένει εκτός των επιλογών της Γουϊνέας. Το κακό για τον Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό είναι ότι είτε ξεκούραστος είτε κουρασμένος ο Μαντί μοιάζει μόνιμα το δεύτερο. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει φέτος μια «κόπωση» στο μυαλό του. Και μόνο εκείνος γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει και μόνο εκείνος μπορεί να δώσει τη λύση. Αρκεί να το θέλει πραγματικά. Φαντάζομαι και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι αυτός που πρέπει φέτος και πως πρέπει να έχει σαφώς μεγαλύτερες απαιτήσεις. Στο β’ ημίχρονο, για να είμαι δίκαιος, ήταν ελαφρώς καλύτερος αλλά όχι για παίκτη που κοστολογείται 20 εκατ.ευρώ…

Διατήρησε αήττητο ο Μαρτίνς με ΑΕΚ

Ο Πορτογάλος τεχνικός, που διατήρησε το αήττητό του κόντρα στην ΑΕΚ, τα έπαιξε όλα για όλα στο φινάλε με Φορτούνη και Τικίνιο αλλάζοντας και τη διάταξη αλλά δυστυχώς για ‘κείνον οι παίκτες που βρέθηκαν σε θέση βολής είτε σημάδεψαν πάνω στον Στάνκοβιτς είτε άουτ. 

 

ΥΓ: Σ’ ένα ματς που όλος ο κόσμος ασχολούνταν και αποέωνε τον Φορτούνη, το alter ego του, ο Ζοάο Καρβάλιο, έβαλε ένα έξοχο γκολ και είχε μια γεμάτη εμφάνιση δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ με κορυφαία την ασίστ στον Ελ Αραμπί στο 52′ που έχασε μία από τις αρκετές τεράστιες ευκαιρίες του στο ντέρμπι. 

ΥΓ2: Ο Σιμάνσκι στο 73′ πήρε μία κίτρινη σε φάση που έκανε παραβάσεις για δύο. Η μία ήταν που τράβηξε από πίσω τη φανέλα του Καρβάλιο για να σταματήσει αντεπίθεση και η άλλη που κλότσησε τη μπάλα ενώ είχει σφυρίξει ο διαιτητής το φάουλ εις βάρος του. 

ΥΓ3: Όσο επικίνδυνος για τους αντιπάλους είναι ο Εμβιλά στα στημένα που κερδίζει ο Ολυμπιακός αφού ξέρει να… τρυπώνει εκεί που δεν περιμένει κανείς και να σκοράρει, συχνά είναι επικίνδυνη η αμυντική του αδράνεια σε στημένες μπάλες των αντιπάλων. Το είδαμε στη φάση του 1-1 που αντί να πηδήσει για να πιάσει την κεφαλιά και να καθαρίσει τη φάση μένει… βιδωμένος στο έδαφος μη έχοντας δει τον Σιμάνσκι που έρχεται από πίσω και με άλμα και καρφωτή κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ παρότι λίγο έλειψε να το «βγάλει».  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News